5 stvari koje MOŽETE prestati ODMAH raditi da biste bili radosni, ispunjeni i slobodni!

Neke stvari (gotovo sve!) radimo samo iz navike, samo zato jer to tako drugi rade i jer se tako oduvijek radilo. Naučili su nas roditelji, učitelji, društvo, a mi smo samo prihvatili i nastavili peglati po tuđim pravilima. Zaboravili smo da imamo svoj unutarnji glas, svoje vodstvo koje nam govori  što je to što NAS usrećuje i što ŽELIMO.

Vi možete već SADA prestati sa stvarima koje vam ne koriste.  Možete već sada početi kreirati svoju savršenu verziju života.

Vidjeti ćete da je sve što ostavite iza sebe zapravo nešto što vas je ograničavalo, a ne držalo sigurnim.

Što, dakle, možete učiniti za sebe odmah – što prestanite raditi sada:

 

1. Prestanite kriviti druge

Kriviti druge za BILO ŠTO je način na koji predajemo svoju osobnu moć da kreiramo svoj život van sebe, bilo da je dajemo drugim ljudima, situaciji, vladi, prijateljima i neprijateljima, sudbini…

Kada prestanete kriviti sve drugo za svoje oklonosti i osjećaje, VRAĆATE svoju osobnu moć u svoje ruke. Kada krivite druge, a vi na njih ne možete utjecati, stavljate se u situaciju bespomoćnosti. Tada niste vlasnik svojeg života.

Preuzmite odgovornost za svoj život i svoju kreaciju u svoje ruke i vratili ste samome sebi mogućnost DA PROMIJENITE svoj život, jer vaš život je jedina stvar na koju imate utjecaja.

O tome zašto se odričemo osobne moći napisala sam poseban članak kojeg možete pročitati ovdje.

Kritika je oblik okrivljavanja drugih umaskiran u vaše pravo da primjetite kako drugi loše upravljaju svojim životom i kako biste vi bolje. Svi mi želimo biti sretni, voljeni i voljeti.  Svi želimo da nas se razumije i da se možemo slobodno izražavati. Svatko kreira svoj život i vi ne možete znati (čak niti ako ste roditelj!) što je uvijek najbolje za drugoga. Osim toga, kritiziranje nije način na koji pomažete situaciji ii osobi da se promijeni na bolje, samo pogoršavate situaciju negativnom vibracijom, koja se na kraju, opet vraća vama.

2. Prestanite se bojati

Lako je to reći: prestanite se bojati. Ali što je zapravo, strah? Strah je bojazan da će vam se desiti NEŽELJENA situacija. Ako znamo da kreiramo svoju realnost putem svojih misli i osjećaja, dakle, vibracijom koju odašiljemo u ovaj energetski Univerzum, koji nam preko Zakona Privlačnosti, vraća još istih stvari iste vibracije – onda znamo da odašiljanjem  vibracije straha – upravo privlačimo ono što NE ŽELIMO u svoje iskustvo.

Strah je zapravo entuzijazam koji prolazi kroz filter „ja to ne mogu imati“, pa je istinska želja za dobrim ishodom zapravo iskrivljena i dobivate ono što ne želite, ono čega se bojite. Ne postoji ništa što želite a da ne biste mogli imati – sve ovisi samo o vama i koliko vi mislite da možete imati.

Nije teško prestati se bojati kada shvatimo da sve što se dešava je odgovor na vibracije koje nudimo i nema nikakvog razloga da se bojimo vlastite kreacije: zaslužujemo biti zdravi, sretni, obilni, slobodni, voljeni. Jedina prepreka na tom putu je STRAH da se to neće dogoditi.

3. Prestanite ispunjavati tuđa očekivanja

Ovo ne mogu dovoljno naglasiti: pokušavati živjeti na način da ispunjavamo tuđe ideale, zamisli,norme i očekivanja je SIGURAN put u nezadovoljstvo, frustraciju i loše osjećaje.

Zašto nam je uopće bitno što drugi misle? Dok smo bili male bebe ovisili smo u potpunosti od drugih ljudi, prvenstveno roditelja, da nas nahrane, obuku, uspavaju, odgoje. I pri tome smo shvatili da ako se ponašamo na određeni način, mama ili tata će nam dati što želimo, a isto tako smo shvatili da određena ponašanja nisu prihvatljiva jer povratna informacija koju dobivamo od skrbnika nije ugodna. Tako smo se naučili ponašati prema očekivanjima drugih. Naučili smo da je tuđe odobravanje potvrda da vrijedimo i da ćemo dobiti ljubav.

Iako je to je normalan dio odrastanja,  u određenom trenutku u životu treba shvatiti da smo dovoljno odrasli, sposobni, pametni, da imamo svoje prefere, ideje, želje i da je sasvim u redu željeti i misliti drugačije od drugih. Dapače, to je više nego poželjno.

Kada se riješimo potrebe za tuđim odobravanjem, oslobađamo vlastitu autentičnu prirodu, postajemo slobodni biti MI, slušamo svoj unutarnji glas.

Istovremeno, to uzrokuje da nas okolina počne zaista prihvaćati – zato jer smo AUTENTIČNI, jer odašiljemo našu prirodnu vibraciju, a ta vibracija je savršeno lijepa baš zato jer je prirodna i jedinstvena samo za nas (to je ujedno i jedini posao kojeg imamo u životu: biti autentični MI).

4. Prestanite se odupirati promjenama

Promjena je dobra. SVAKA promjena je dobra. Sve što postoji se stalno mijenja: Naša tijela se neprestano regeneriraju i zamijenjuju vlastite stanice. Priroda prolazi kroz transformacije godišnjih doba, naš solarni sustav putuje u svojem rotirajućem paketu okretanja oko Sunca.

Cijeli Univerzum je neprestano u procesu kreacije i destrukcije, rađanja novih zvijezdi i galaksija, i umiranja starih. Promjena je jedina konstanta koja postoji!

A mi se, ljudi, dražesna bića obdarena inteligencijom koja nas nekada sputava da se prepustimo prirodi da čini svoje (jer ionako čini svoje!), promjeni odupiremo kao da je najveći demon koji će nas napokon strpati na tamno mjesto kojeg se tako bojimo. Životinje nemaju problema sa promjenama jer prihvaćaju sve cikluse života pod normalno. To je zato jer nemaju strah od budućnosti. Žive u sadašnjem trenutku i znaju da je promjena još jedan novi sadašnji trenutak koji će se opet PROMIJENITI.

Promjena je način na koji možemo svaki dan iznova izmisliti tko smo, promijeniti svoj način razmišljanja i napraviti poboljšanja koja želimo. Svaka promjena je dobra.

Zamislite životnu energiju kao rijeku: ona teče bez zaustavljanja i uvijek je ima dovoljno. Ako stavite ruku u vodu i pomičete vodu na jednu stranu dlanom, odmah će navrijeti još tamo gdje ste oduzeli. Tamo gdje je nečeg „nestalo“, odmah dolazi novo, i to iz beskonačnog izvora.

Tako je i sa našim životima: na mjestu gdje je nešto „nestalno“ odmah se pojavljuje (ODMAH!) nova energija, svježa da iz nje izmodeliramo što želimo.

No, kada bismo napravili branu na rijeci, što radimo kada se odupiremo promjenama, nastala bi ubrzo ustajala, mutna i smrdljiva bara, bez života. Jer za život je potreban konstantan tijek, a ne otpor.

Lako ćete znati kada pružate otpor:

Kada vam okolnosti života postanu teške, oskudne i ne vidimo rješenje. Tada je naša rijeka postala bara jer se brinemo, strahujemo, pokušavamo kontrolirati sve živo i neživo u našim životima. Radije ćemo ostati u poznatoj LOŠOJ SITUACIJI nego se upustiti u novu ali nepoznatu. Ah, da, poznati strah od nepoznatog. On je kao babaroga kojom se plaše djeca: nitko nikada nije vidjeo strašnu nepoznatu budućnost, ali je se treba paziti. Ne!

Rješenje je OPUSTITI SE, vjerovati da je svaka promjena dobra i pratiti svoje dobre osjećaje. Brana se diže svjesnim otpuštanjem potrebe za brigom, kontroliranjem, strepnjom. Kada se opustite, sve sjedne na svoje mjesto.

5. Prestanite živjeti u prošlosti ili budućnosti

Koliko ste puta čuli da treba živjeti SADA? Moć sadašnjeg trenutka? Postoji samo sadašnji trenutak? To nije samo new age duhovna floskula! To je Zakon Univerzuma po kojem svi živimo, bili mi toga svjesni ili ne.

Linearno vrijeme je iluzija stvorena kako bismo imali osjećaj protoka vremena zbog opažanja uzroka i posljedice. To znači da nam omogućava da imamo saznanje da akcija A uzrokuje akciju B, a preko toga UČIMO. Neki to zovu u Zakonom Karme, odnosno Zakonom Uzroka i Posljedice.

Ono što ljudi rade na planeti je da u SADAŠNJEM TRENUTKU brinu da im se u BUDUĆNOSTI ne ponove neželjena iskustva iz PROŠLOSTI. I što s time kreiraju? Upravo to: rekreiraju i ponavljaju priče (najčešće neželjene) iz prošlosti u budućnosti jer sada vibriraju tu neželjenu vibraciju (strah od budućnosti) i time je re-kreiraju.

Osjećajte se namjerno SADA dobro bez obzira na okolnosti! Na taj način kreirate svoju “budućnost”, odnosno, slijedeći sadašnji trenutak.

Najbolji primjeri za to su partneri koji vam uvijek rade istu „stvar“, ili isti problemi na svakom poslu kojeg radite, preselite se u drugi grad ali imate iste probleme…. to je zato jer nosite SEBE sa sobom svuda: rekreirate prošlost u budućnosti jer ne živite sada. Ako se osjećate DOBRO SADA, kreirate isti takav osjećaj u budućnosti.

Sjetite se upravo sada:

Ja sam SADA slobodan.

Ja sam SADA moćan.

Ja sam SADA dovoljno dobar.

Ja sam SADA dobro.

Time kreirate budućnost koja je upravo takva. Nije važno što se IKADA desilo u prošlosti: vi živite sada, a sada je NOVI TRENUTAK!!!

Ljubim vas.

Za Vas je napisana knjiga Peti Element, kao putokazi ka vraćanju u savršeno SADA. Više o knjizi možete naći ovdje.

Ljubim, 

Marina