Single Blog

Astrologija 2019: Postanite Direktor Svojeg Univerzuma!

Već smo zašli u 2019. godinu  i odradili prvu sezonu eklipsi u Jarcu i Lavu koje će nam držati temu sve do srpnja kada nas čeka druga runda eklipsi (u Raku i Jarcu), ali smo već svi dobili nagovještaj okusa 2019.

No, kakva će nam ova cijela godina biti energetski?

Za početak, 2019. će biti lakša od 2018. Što ne znači da neće biti planina na koje ćemo se morati popeti, posebice zato jer je cijela godina pod snažnim utjecajem Jarca koji se mora penjati na najviše vrhunce, ali prošle godine smo se pripremili za te pothvate i postavili čvrste temelje. Ove godine raspadati će se stare strukture na kojima se baziraju naša najtradicionalnija uvjerenja. Sve što mislite da je čvrsto i nepromjenjivo u vašem životu stati će na vagu: da li je baš tako? Da li vas neka uvjerenja zadržavaju od napredovanja, autentičnosti, slobode, obilja? Sve ćemo to detaljno obraditi u ovom tekstu.

 

Jupiter u Strijelcu

Zahvaljujući Jupiterovom boravku u vlastitom znaku Strijelca tijekom cijele ove godine, i zbog toga što ćemo ove godine imati manje retrogradnog kretanja planeta (Venera i Mars će cijelu godinu ići direktno), manje ćemo ponavljati priču radi utvrđivanja gradiva a više implementirati.

Energije će biti ekspanzivnije nego inače – teći će brže, direktnije i jasnije.

Ako ste planirali novo školovanje, preseljenje u daleke zemlje, učenje stranog jezika, publikaciju knjige ili otvaranje privatnog biznisa gdje podučavate druge onome što volite – ova godina će vrlo vjerojatno biti ta kada ćete konkretno materijalizirati svoje snove. Taj  ekspanzivni, optimistični, Jupiterski dio života ćemo zaista doživjeti kao niz prilika, dobre volje, dobitaka, uvida i neočekivanih proboja u svijesti.

2019. je godina kada će općenito početi obilnije teći plodovi vašeg rada kojeg ste marljivo započeli 2018.g. Posebno će vaši projekti pokazati rezultate oko kolovoza i rujna i to na polju vaših kreativnih projekata, ali i međuljudskih i romantičnih odnosa. Jupiter nam kaže da niti jedan san nije neostvariv!

 

Godina trojke (3) i obitelji

Ova godina je godina numerološke trojke (3). Trojka je povezana sa kartom Kraljice u Tarotu, a predstavlja plodnost, radost, uniju, pomoć izvana (s obzirom na Jupitera u Strijelcu, pomoć zaista može doći izvana u smislu stranaca i dalekih zemalja), suradnju i udruživanje.

 

Bilo kakva partnerstva i suradnje koji za cilj imaju oslobađanje kreativne energije su iznimno dobrodošli i imati će vrhunske rezultate.

Isto tako, odnosi i veze koje smo prerasli ostaviti ćemo vremenu da ih odnese u ugodan zaborav. Trojka nosi novo rođenje, kako simbolički, tako i doslovno. Simbolički se rađaju djeca kreacije (ideje, projekti), a za neke ova godina donosi i zaista zaćeće ili rođenje djeteta, posebice onima koji nisu do sada uspjeli ostvariti svoju želju za roditeljstvom – ova godina vam se smiješi. Možda odlučite i posvojiti (Jupiter će biti u kontaktu sa Neptunom ove godine).

Kako god bilo, trojka i Kraljica nose rođenje nove kreativne energije, ženski princip plodnosti, obilje resursa, konekciju sa prirodom i djecom, podršku umjesto konkurencije te suradnju sa prirodom umjesto bezobzirne eksploatacije. Naglašena će biti receptivnost i veliki fokus će biti na obitelji. Bez obzira da li ste osnovali obitelj ili niste, postaje očigledno da dosadašnje socijalne i ekonomske strukture ne podržavaju obitelj jer nemaju u srži čovjeka kao biće već politiku i zaradu. Zbog toga se djeca i roditelji često uopće ne vide i ne provode kvalitetno vrijeme zajedno.

Obitelj je srž iz koje se rađa nova generacija – nositelji nove energije evolucije. Kada je obitelj otuđena, stvara nove otuđene generacije koje utjehu i bijeg pronalaze u površnim odnosima, brzom zadovoljstvu i konzumerizmu.

Ove godine započinje povratak individualne obitelji kao mjesta ultimativnih korijena, te čovječanstva kao jedne velike obitelji.

Ovo je istina koju ne vidimo. Ali dolazi nam nova vizija obitelji, to jamče mjesečevi čvorovi u znaku Rak – Jarac, te eklipse u Raku i Jarcu. Nova vizija obitelji će polako ali sigurno transformirati čovječanstvo kako se sve više pronalaze načini da se stvore nove ekonomske, socijalne i obrazovne strukture koje podržavaju jedinstvenost i talente svakog djeteta, te omogućavaju roditeljima da provode kvalitetnije vrijeme sa svojom djecom posebice tijekom njihovih prvih sedam godina. U prvih sedam godina života se formiraju energetski obrasci po kojima funkcioniramo do kraja života (ili do osvještavanja).

Djeca rođena poslije 2027. godine (kada dolazi do velike energetske promjene u smislu otvaranja srčane čakre cijeloj ljudskoj vrsti i planeti Zemlji) imati će novu strukturu DNK i trebati će nove strukture da ih podrže. Rađa se novi poredak koji će sintetizirati posao, obrazovanje i obitelj radije nego da ih odvaja. Obiteljsko grupiranje (nepotizam) doveo nas je do potrebe da ga prerastemo. Mi smo taj most i mi smo ti koji rade promjenu!

Vrijeme je da počnemo doživljavati sve ljude kao svoju zemaljsku obitelj.

 

Mjesečevi čvorovi i eklipse na osi Rak/Jarac

Mjesečevi čovorovi, koji nose globalnu drušvenu tematiku i okruženje u kojoj se odvijaju teme ljudske vrste (kako kolektivnom, tako i individualnom) cijelu 2019. godinu će biti u znaku Raka/Jarca.  Sjeverni čvor ili dharma ili ostvarenje ka kojem idemo je u znaku Raka, a južni čvor ili karma koju napuštamo u znaku Jarca. Čvorovi će nam pokazati će gdje smo sami sebe zapostavljali i gdje sebe trebamo njegovati (Rak), te gdje trebamo preuzeti odgovornost za svoj život i odrasti umjesto da činimo ono što nam se kaže i sakrivamo se iza vanjskih autoriteta (država, vlada, roditelji, religijska pravila, dogme – Jarac).

Ove godine ćemo stvarati zdravi balans između svojih potreba (Rak) i rada za dobrobit drugih (Jarac). Također morati ćemo naći i balans između rada i igre, davanja i primanja, ozbiljnosti i opuštenosti, gradnje i destrukcije. Sve su to teme Rak  – Jarac osi koja ultimativno govori o sposobnosti da budemo sami svoj roditelj i autoritet. Jedino tako možemo dati svoj doprinos. Prvo treba dati sebi, baš onako kako bi brižan roditelj dao svojem djetetu.

 

Saturn, Pluton i južni Mjesečev čvor u Jarcu

Tema vanjskih autoriteta je tema Saturna u Jarcu koji se približava konjunkciji s Plutonom u Jarcu 2020.g. Ove godine ćemo početi svjedočiti padovima nekih lažnih vanjskih autoriteta i rušenju granica odvojenosti i segregacije. Fokus će biti na vanjskim autoritetima koji isključivo materijalno i konzumerički gledaju na život: vlade, ekonomija (banke), korporacije, politika, dogmastični sustavi uvjerenja.

Krenimo redom: Saturn je planet gradnje, discipline, pravila i vanjskog autoriteta. Saturn je „Gospodar Karme“ zbog toga što je posljednji planet kojeg možemo vidjeti golim okom, a uz to još ima i prsten koji “steže”. Sve to upućuje da Saturn označava naše granice  – granice materijalnog svijeta.

Saturn nas drži u iluziji materijalnosti namećući nam kruta vanjska pravila sve dok mi sami ne preuzmemo odgovornost za svoj život u svoje ruke. Sve dok ne postanemo Direktor (Saturn) svojeg Univerzuma!

Saturn gradi temelje i strukture i to trajne. Toliko trajne da postanu prekrute. Pravila kojima je Saturn uveo red u kaos u jednom trenutku postanu sama sebi svrha i ne koriste više daljnjem napretku već ga spriječavaju.  Kada sistem postane prekrut potrebno ga je promijeniti. Jasno je da je današnji sistem u kojem ljudska civilizacija živi nadživio svoju korist. Pogledajte obrazovni sustav, zdravstveni sustav, politički sustav, ekonomski sustav… industriju hrane, zabave? Nije li vrijeme da ih nadogradimo?

Saturnu u Jarcu pridružiti će se i Pluton, konjukcijom u siječnju 2020. Pluton je planet skrivenih, nesvjesnih sadržaja. Kako individualnih, tako i kolektivnih. Razara sve što je nepotrebno. Pluton transformira sjenku iz nesvijesti, i to čini nemilosrdno – ali on samo oduzima ono što nas koči od napredovanja, ma kako god nama Plutonova rabota izgledala.

Pluton obećaje neograničenu moć kada ga prigrlimo i pustimo da uništi i odnese ono što nas poput sidra drži u iluziji ovisnosti i bespomoćnosti.

Pluton otkriva istinu. Istinu o manjku integriteta sistema u kojem trenutno živimo. Pluton će sa Saturnom i južnim čvorom pokazati istinu ispod površine: financijski, politički, obrazovni i zapravo svaki sistem u kojem živimo postati će očigledno materijalom za transformaciju. Možemo očekivati kulminaciju razotkrivanja načina na koji smo sustavno programirani na konzumerizam, konkurenciju, služenje sistemu.

Kolektivna svijest se budi! Svatko od nas je dio kolektivne svijesti. Mi smo sada na rubu velikog osvještavanja iz iluzije u koje nas uvjeravaju mediji i mainstream kultura. Kroz namjerno strukturiranje loših vijesti mediji propagiraju strah. Nigdje niti riječi o osjećaju pripadnosti, pravoj svrsi ljudskog života i Ljubavi.

Zato je važno da se svi upitamo: kome vjerujemo? Južni čvor u Jarcu pokazuje mjesto gdje nam je komforna zona, a svi mi radije zažmirimo i ne ljuljamo brod sve dok ne dođe oluja koja će nas natjerati da uzmemo jedra iz ruku vanjskih autoriteta i sami podesimo kurs kuda želimo dalje ploviti na životnom putovanju.

Period od 2019. do 2027. godine, a posebice  od 2023. – 2027. su ključne godine za padanje postojećeg sustava funkcioniranja koji jednostavno više ne radi za dobrobit čovječanstva. To su godine početka nove civilizacije i smrti svega što ne podržava čovjeka kao biće povezano sa svim drugim bićima i zemljom, te samim Izvorom. Sve što umre (doslovno i simbolički) poslužiti će kao dragocjeno gnojivo za novi ciklus koji počinje 2027. godine.

 

Otvaranje srčane čakre 2027.g.

2027. godine aktivira se srčana čakra zajedničkog organizma kojeg čine sva osjetilna bića koja nastanjuju planetu Zemlju i sama majka Zemlja. Tada završava ciklus koji je započeo 1615. godine i započinjemo novi globalni energetski ciklus koji će trajati narednih 411 godina (prema sustavu Human Design). Svaki globalni energetski ciklus ima drugačiju frekvenciju i stupanj svijesti, te predstavlja epohu samu za sebe u ljudskoj povijesti. Sadašnji ciklus koji je na svojem samom završetku započeo je u 17. stoljeću raspadom feudalizma i odlaskom kraljeva ratnika/osvajača i razvio se u moderno društvo sa današnjim vladama i socijalnim poretkom koi naizgled ima čovjeka u sredini. Dosadašnja globalizacija može se nastaviti u dva smjera: jedna svjetska vlada upravljana iz jedne korporacije ili jedno srce, um i tijelo čovječanstva – unija. Svatko od nas je potpuno slobodan – rođeni smo potpuno vrijedni postojanja i ljubavi. Svi imamo urođenu vrijednost.

Sada smo u velikom prevratu jer smo na kraju ciklusa koji traje preko četiri stotine godina i 2027. prelazimo iz donošenja odluka pretežito iz uma (ega) i straha (materijalnog preživljavanja) u donošenje odluka iz srca – intucije. Drugim riječima, iz stanja prisutnosti u kojoj vlada povezanost sa svime. Mutiramo. Ostavljamo sebičnost i plemensko doba iza sebe (da, još uvijek vladaju plemenska pravila ma koliko god ušminkano djelujemo) i ulazimo u vrlo individualističko doba, ali unutar jednosti, a ne u konkurenciji kao do sada.

Novi individualizam prati unutarnji autoritet koji dolazi iz srca koje je povezano sa svime i ne može činiti štetu i uzrokovati patnju drugome.

Novi individualizam znači da svatko izražava svoje jedinstvene talente za dobrobit sviju. Svatko ima svoje punopravno mjesto u svijetu.

 

Uran u Biku

Istina će izaći na vidjelo konjukcijom Saturna i Plutona u Jarcu, a goruća pitanja će biti i farmaceutika, ratna industrija, GMO, cjepiva… sve su to teme koje donosi i Uran u Biku. Nakon što je 2018. ušao u Bika i nagovijestio nove teme, krenuo je retrogradno i ponovno ulazi u Bika u ožujku ove godine. Uran će biti u Biku do 2026. godine i napraviti će mjesta transformaciji svijesti 2027. Dolaze nove valute koje će ljudima omogućiti slobodnu trgovinu bez korištenja posrednika (banaka), porast korištenja prirodne medicine: prirodni lijekovi, energetska medicina, homeopatija, nove metode recikliranja, korištenje prirodnih resursa energije (energija nulte točke), nove revolucionarne metode očuvanja i suradnje sa zemljom, te revolucija načina odnošenja prema životinjama. Sve to će se konkretnije materijalizirati ulaskom Plutona u znak Vodenjaka 2024. godine kada počinje Doba Vodenjaka. Ove godine započinjemo s tim temama.

Ljudska vrsta neodrživa je ako nastavi ovim tempom rušiti sve sveto. Uran će promijeniti naše vrijednosti, principe i način funkcioniranja u svim ovim oblastima. Kada Uran u Biku završi s nama, nećemo biti isti. Novac, materijalne stvari i materijalna sigurnost (Bik) neće nam više biti dovoljno. Izaći će na vidjelo istina o nevidljivim rešetkama percepcijskog zatvora u kojem se čovječanstvo nalazi: zašto je tako disfunkcionalno? Zato jer je cijela moderna civilizacija odvojena od čovjekove prave prirode multidimenzionalnog bića. Zbog odvojenosti od Duha, Izvora, samog sebe i svoje prave prirode, svaki čovjek ne vidi dalje od onoga s čime je programiran od djetinjstva.

Kada govorimo o svemu ovome, bitno je sjetiti se da govorimo o kolektivnoj sjenci – moramo imati iluziju dobrog i lošeg da bismo mogli nadići samu dualnost koja je priroda materijalnog svijeta. Kolektivna sjenka u vidu lažnih vanjskih autoriteta se, dakle, osvjetljava tako da se otvaraju srca prigrljivanjem i prihvaćanjem. Dešava se revolucija ljubavi i svijesti.

Majka Zemlja je spremna da digne vibraciju i uspostavi balans i pravedan poredak yin i yang (muške i ženske) energije vraćanjem potisnute moći ženskom principu: kroz otvaranje srca.

Ne govorimo o spolu, već o energijama uma (yang) i srca (yin). Trenutni disbalans traje već dugi niz godina a karakterizira ga dominacija muškog principa uma i logike nad ženskim principom intuicije i srca.

Kada pričamo o budućnosti čovječanstva i rušenju i odumiranju starih sustava (Saturn, Jarac, Pluton) treba izbjegavati zamku gledanja na to sa isključivo materijalnog stajališta. Ovo neće biti materijalno rušenje, već duhovno, društveno i psihološko. Unutar svakoga od nas roditi će se nova svijest koja više neće podržavati staru, podijeljenu sliku svijeta. Radi se o urušavanju starih vrijednosti. Ljudska povijest je puna „zlih“ događaja, ali vrlo je važno shvatiti da dobro i zlo ne postoje neovisno i izvan nas. Zlodjela su rezultat kolektivne sjenke čovječanstva zbog dualističkog okvira funkcioniranja. Unatoč holivudskoj mitologiji, ne postoje sile dobra i zla, već samo ono što još nije osviješteno (što čuva Pluton). Oni koji šire takve stavove o borbi protiv zla su upravo lažni autoriteti o kojima govorimo. Takvi stavovi pridonose daljnjem širenju patnje na planeti i i njima više ne treba vjerovati. Prigrljavanjem i prihvaćanjem širimo svijest. Ljubav ne isključuje nikoga!

Upravo 2027. godine započinjemo iscjeljivanje ljudske bolesti zvane „bijeg od sadašnjeg trenutka“. Budimo se iz kolektivnog sna o odvojenosti.

 

Hiron u Ovnu

Hiron (Kiron) se vraća u znak Ovna nakon što se na kratko vratio u znak Riba i ostaje u Ovnu sve do 2027. Za to vrijeme omogućiti će nam iscjeljivanje naše najveće rane. Hiron je arhetip ranjenog iscjelitelja. Orbitira između Saturna i Urana, što znači da predstavlja most između materijalne realnosti i transcendentalne realnosti gdje obitavaju vanjski planeti Uran, Neptun i Pluton. Hiron simbolizira našu najveću ranu našeg identiteta. Mislimo da naše postojanje nije vrijedno.

Kroz proces otkrivanja samoga sebe, Hiron iscjeljuje svoju ranu i postaje učiteljem, ali ne prije nego nesebično pomogne drugima da iscjele upravo ono što on sam ne može kod sebe.

Drugim riječima, iscjeljenje je davanje onoga što bismo sami željeli primiti. U slučaju Ovna, to je rana naše vrijednosti. Hiron u Ovnu će nam pokazati da smo ovdje s razlogom i misijom. Baš kao i u svakom mitu o Heroju koji se otisne na putovanje života kako bi spasio drugoga (svijet), i mi na tom putovanju pronađemo sami sebe i spasimo i iscjelimo samoga sebe. Kada prestanemo misliti samo na svoju ranu i unatoč njoj, nesebično dajemo svom životu oko sebe, oslobađamo se svoje najveće blokade: osjećaja nevrijednosti. Hiron u Ovnu promovira cjelovitost uma, srca i tijela, integraciju koja je rezultat otpuštanja vlastitih podsvjesnih ograničenja.

Ovan predstavlja ego sliku koju projiciramo na van – sliku koju želimo da svijet vidi o nama. Selfie, plastična kirurgija, pošast jakog makeup-a, ukupno nezadovoljstvo sa onime tko smo i kako se prezentiramo, guranje samog sebe na Facebook i druge socijalne mreže kako bismo pokazali kako smo izvana divni… Hiron u Ovnu će nam pomoći da napokon pronađemo mir u svojoj slici o sebi. Rješavati ćemo se osobnih kompleksa, strahova i nezadovoljstava sa svojim likom i djelom, svojim egom – osobnošću. Ultimativno, samo nadilaženje egove potrebe za identificiranjem sa tijelom nas može osloboditi konstantne usporedbe s drugima.

 

Moć je u vašim rukama!

 

Zaključimo sada što nas čeka i kako izvući maksimum iz ove godine.

Saturn, Pluton i južni čvor u Jarcu traže od nas da se fokusiramo samo na ono što je važno. Ovo je poziv na minimalizam na svim nivoima: što vam je zapravo važno? Da li zaista trebamo sve s čime smo se zatrpali da bismo se osjećali važnima, sigurnima? Što nam znači naša titula, fancy auto ili kuća? Zašto zaista robujemo sistemu? Sve što će ostati od onoga za što se držimo jest crtica između datuma kada smo se rodili i umrli na našem nadgobnom spomeniku. Ovo ne znači odricanje od materijalnog već davanje materijalnome ispravnu vrijednost i pravo mjesto u našem životu. Samo kada se vodimo istinskim vrijednostima možemo se osloboditi ovisnosti o nepotrebnome. To je oslobađanje, a ne nazadovanje!

Metodično ćemo razarati nepotrebno a graditi novo na temeljima staroga.

I to čemo činiti sa velikom novom snagom i uvjerenjem u više smisao i poredak (Jupiter u Strijelcu).

Kako možemo izgraditi nove strukture u kojima nema zlouporebe moći? Tako da preuzmemo moć u svoje ruke.

Istinska moć ne poznaje korupciju, konkurenciju niti eksploataciju. Također, istinska moć je neuništiva! I ona je u vama a ne izvan vas.

Pluton je istinska moć koja se rađa u svakome od nas kada prođemo kroz simboličku vatru i preživimo. Postanite Direktor svojeg Univerzuma, ali ne još jačim radom već prihvaćanjem da ste oduvijek vi bili gospodarem samome sebi, ma koliko god se činilo da niste. Već sada imamo sve što nam treba, ali nismo bili dovoljno upoznati sa svojom osobnom moći.

Što je to što svijet zaista želi od nas (Saturn)? Da shvatimo da nam društvo i društveni sistemi ne nanose ništa. Mi sami odlučujemo biti poslušni i igramo igru potlačenosti koja nam stvara patnju.

Trebalo nas je stisnuti „izvana“ da bismo se pobunili i proglasili samoga sebe jedinim vladarem svojeg carstva. Ovo je velika prilika da sagorimo Jarčevsku karmu i otkrijemo pravu svrhu sistema koji nas stišću (vlade, korporacije, financijski sustav), a to je da nas upute na pronalazak vlastitog unutarnjeg autoriteta. Da pronađemo samodostatnost, odlučnost, hrabrost BITI MI. Ne postoji “tamo vani”. Sve je u nama, u našoj svijesti. Sva ograničenja i sva moć.

Područja na vašoj karti gdje se nalazi Jarac i Rak će biti u velikom fokusu. Navigirati ćete ih čistim uvjerenjem da možete. Nema vanjskog uzora! Pomirite se s time da ste vi jedini uzor u vašem životu i plovidba može biti puno ugodnija.

Nitko vas ne može zaustaviti osim vas samih.

Ljubim!

Ako ste uživali u čitanju ove prognoze i ako rezonirate s mojim radom, provjerite moje usluge tumačenje natalne karte, godišnjeg horoskopa te vaše karte Ljudskog Energetskog Dizajna.

Uživo me možete vidjeti i slušati na YouTube kanalu ovdje.

FB stranica

Sharing is caring! <3

 

Comments (0)