Single Blog

Astrološka prognoza za 2020.godinu

 

 

2020. godina je godina NOVE STRUKTURE MATERIJALNE REALNOSTI I PROBUĐENOG DJELOVANJA.

Biti će to godina transformacije obilježena jakim Saturnovim i Plutonovim utjecajem, što nam daje iznimno veliku mogućnost da se izvučemo iz nesvijesti, mentaliteta preživljavanja i straha te osjećaja zatočenosti i malenosti. Moći ćemo se suočiti sa vlastitim poricanjem svoje moći i unutarnjeg autoriteta. Zadatak će biti da se poravnamo sa snažnim planetarnim energijama koje traže da sazrijemo i preuzmemo odgovornost za svoje stanje, jer, vanjski svijet je naše ogledalo a ne uzrok našeg stanja.

U 2020 godini ćemo započeti 4 nova globalna ciklusa, koji će napraviti rušenje i transformaciju svega onoga što je zastarjelo i koči nas da napravimo evolutivni skok u svijesti. Ne možemo dalje sa nekim stvarima, a transformacija se najviše očekuje na područjima: novca, moći (Pluton), ukorijenjenih navika i tradicija (Saturn), te vjere (Jupiter).

Kako bismo se spojili potpuno sa svojom pravom prirodom, trebati ćemo prihvatiti sve svoje osobine, kao i svoje tijelo u potpunosti. To znači suočiti do kraja sa vlastitom sjenkom i prigrliti sve svoje dijelove. Saturn i Pluton će tražiti od nas da prihvatimo svoja tijela sa svim ograničenjima koje nosi nastanjivanje tijela na Majci Zemlji. To znači da prestajemo bježati od svega što nas čini čovjekom, a to je tema Saturna – Gospodara Karme,  Vremena i fizičke inkarnacije. Iza toga stoji SLOBODA i PROBUĐENO DJELOVANJE. Doslovce nova zemlja i novi vi. Krenimo redom.

Godina broja 4

Za početak, pogledajmo numerološki 2020-tu godinu. Radi se o godini broja 4. Četvorka simbolizira upornost, praktičnost i stabilnost, strpljenje i predan, discipliniran, konkretan rad. Tijekom 2019. godine marljivo smo gradili opipljive temelje nečega trajnoga na što ćemo se moći kasnije osloniti. U 2020. godini dovršavamo te temelje i počinjemo graditi novi, duhovno bogatiji život, sa manje pritiska da konkretno nešto sagradimo, a više energije za ideje i razmjenu tih ideja sa drugima. Razlog tome je što 2020.g. imamo i globalni prelazak sa pretežno zemljane energije na djelomično i zračnu energiju (Jupiter i Saturn ulaze u znak Vodenjaka). To znači da se prebacujemo sa fizičkog fokusa i promatranja svijeta kroz isključivo dokaziva, fizička osjetila (zemlja) na prepoznavanje više dimenzija stvarnosti u kojoj živimo. Ma kako god kruto i realno izgledala stvarnost, radi se o projekciji naše svijesti.

Tijekom 2020 godine, koja je prva godina nove dekade, postavljamo pozornicu za cijelu nadolazeću dekadu. I kakva će to dekada biti! Velika energetska promjena očekuje nas 2027. godine kada po sustavu Human Design dolazi do transmutacije načina na koji funkcionira ljudska svijest. Ukoliko vas zanima više o toj promjeni, poslušajte moj video „Uvod u Human Design“ ovdje.

Ukratko, 2027. godine završava ciklus koji je započeo 1615. godine i započinjemo novi globalni energetski ciklus koji će trajati narednih 411 godina.

Svaki globalni energetski ciklus ima drugačiju frekvenciju i stupanj svijesti, te predstavlja epohu samu za sebe u ljudskoj povijesti. Sadašnji ciklus koji je na svojem samom završetku započeo je u 17. stoljeću raspadom feudalizma i odlaskom kraljeva ratnika/osvajača i razvio se u moderno društvo sa današnjim vladama i socijalnim poretkom koi naizgled ima čovjeka u sredini. Sada smo u velikom prevratu jer smo na kraju ciklusa koji traje preko četiri stotine godina i 2027. prelazimo iz donošenja odluka pretežito iz uma (ega) i straha (materijalnog preživljavanja) u donošenje odluka iz holističkog centra: srca. Drugim riječima, iz stanja prisutnosti u kojoj vlada povezanost sa svime.

 

Novi globalni ciklus koji započinje 2027. je ciklus individualizma.

Mutiramo. Ostavljamo sebičnost i plemensko doba iza sebe i ulazimo u vrlo individualističko doba, ali unutar jednosti, a ne u konkurenciji kao do sada. Novi individualizam znači da svatko izražava svoje jedinstvene talente za dobrobit sviju. Svatko ima svoje punopravno mjesto u svijetu. Radi se o praćenju svojeg unutarnjeg autoriteta koji dolazi iz osjećaja povezanosti sa svime. Zbog toga što ispod individualne akcije koju radimo stoji osjećaj konekcije sa svime, ne možemo činiti štetu i uzrokovati patnju drugome. To je era svjesnog djelovanja, ravnopravnosti i održivosti. A 2020. godina će biti od velike važnosti jer krči put toj promjeni i to na vrlo dinamičan, čak i destruktivan način!

 

Related image

Vratimo se sada na 2020. godinu broja 4. Broj 4 je u Tarotu predstavljena kartom Velike Arkane, a to je karta Kralja. Arhetip Kralja je vrlo važan u mitologiji i ljudskoj psihi. Kada smo se rodili, kao djeca smo gledali na svijet holistički, kao avanturu, punu radosti i prilika. Tada se desilo programiranje (stvaranje ega), i izgubili smo kontakt sa našom unutarnjom zaigranošću i harmonijom. Izgubili smo kontakt sa Dječjim Ja – Božanskim Djetetom. Morali smo se pokoriti roditeljima koji su bili naš prvi susret sa Saturnom koji je vanjski autoritet, onaj koji nam zadaje pravila, kritizira nas i drži stalno pod pritiskom da nismo dovoljno dobri. Kasnije smo počeli slušati i druge oblike Saturna: učitelje, profesore, vladu, šefove, itd. Vanjski program (Saturn) je učinio ono što čini najbolje: stavio nas je „pod svoje“, u sistem. Ali, takav život u kojem netko drugi sjedi na našem unutarnjem prijestolju neminovno vodi ka frustraciji, kad-tad, a najčešće približavanjem 40-tim godinama starosti kada Uran počinje razbijati okove svega što nas drži stisnutima i neautentičnima, ne-slobodnima.

Unutarnji Kralj je naš centar, dijamant u svakome od nas koji je nepogrešivi kompas i jedini gospodar nas samih. Možemo ga zvati i naše Unutarnje Biće, Suveren, Više Ja, naše Pravo, Autentično Ja ispod maske ega koju nosimo. Kada se ustoličimo na vlastitom unutarnjem prijestolju, tada se možemo zaista osjećati kao da smo sigurni i da smo „došli kući“, odnosno, k samome sebi. Sve dok imamo vanjske autoritete koji sjede na našem unutarnjem prijestolju, ne možemo biti slobodni niti osjećati unutarnji mir.

Jezikom astrologije, potrebno je postati svoj vlastiti autoritet – Saturn i tek tada možemo sjajiti našim astrološkim Suncem u znaku u kojem se nalazi. Naše Sunce u natalnoj karti je poriv da sjajimo i budemo kreativni, da izrazimo svoju jedinstvenu srž i da budemo prepoznati za svoj doprinos cjelini. Jedini način da sjajimo jest da postanemo autentični. Autentični Ja je onaj koji živi prirodno, u skladu sa svojim jedinstvenim energetskim dizajnom, odnosno, jedinstvenom geometrijom, onaj koji smo došli biti. Taj unutarnji Kralj, Soveren, istinski i autentični dio nas je uvijek bio u nama, ali ga ne vidimo zbog programiranja kojem smo bili podvrgnuti kao djeca. Sada je vrijeme da se deprogramiramo i aktiviramo svoju istinsku prirodu, i to ovdje, na Zemlji, u tijelu. To je transcendencija Saturna, karme i vremena.

 

Kako nas to Saturn drži zatvorenima? Radi se o prividnom zatvoru, naravno. Svi mi imamo osnovne potrebe kao ljudska bića, a prve i najvažnije od njih su potreba za preživljavanjem i pripadanjem, i obje su usko povezane. Kada ste dijete, vaše preživljavanje ovisi o tome da li vas drugi (roditelji) prihvaćaju i da li pripadate plemenu. Zbog tog razloga svi želimo socijalno pripadanje, potvrdu i sigurnost kroz materijalne stvari.

Međutim, zbog te potrebe za sigurnošću nikada ne probijemo svoju opnu u koju se sakrijemo zbog toga što ne pokazujemo svoje pravo lice. Odbijamo zaista odrasti i preuzeti odgovornost za svoj život pa robujemo uvjerenjima, institucijama, običajima i zakonima koji nemaju svrhu dobrobit pojedinca već povlaštenih. Ne usudimo se voditi, a umjesto toga krivimo druge koji su sjeli na naše unutarnje prijestolje jer smo im mi to dopustili iz neznanja. Bojimo se izaći van iz okvira jer mislimo da ne vrijedimo dovoljno. No, ukoliko želimo slobodu, potrebno je preuzeti odgovornost za svoj život i voditi ga sa svojeg prijestolja. To znači aktivno se izraziti (Sunce i Kralj su yang energija) i to na Zemlji (Saturn), a ne bijegom u svijet fantazije (Neptun).

Novi globalni ciklusi

Globalni planetarni ciklusi donose promjene u socijalnim dinamikama na globalnoj razini, a svaki ciklus donosi jedinstvene posljedice i manifestacije. Ciklusi nam pokazuju da postoji veći smisao i uzorak kretanja našeg ljudskog evolutivnog procesa kroz eone vremena. Energije ciklusa su teme koje rekonstruiraju naš fizički svijet, ali prvenstveno naš unutarnji svijet jer je vanjsko odraz nas samih, prema Hermetičkom zakonu: „Kako gore, tako dolje. Kako unutra, tako izvana.“ Sve promjene o kojima pričamo u ovoj prognozi su istovemeno i vanjske i unutarnje jer su zapravo simultane. Naš unutarnji razvoj zrcali se u našem doživljaju vanjskog svijeta. U 2020 godini ćemo započeti 4 nova globalna ciklusa, koji će napraviti rušenje i transformaciju svega onoga što je zastarjelo i koči nas da napravimo evolutivni skok u svijesti. Ne možemo dalje sa nekim stvarima, a transformacija se najviše očekuje na područjima: novca, moći (Pluton), ukorijenjenih navika i tradicija (Saturn), te vjere (Jupiter).

U 2020 ćemo započeti 4 nova globalna ciklusa:

  • Novi sedmogodišnjeg ciklus: sedmogodišnji ciklusi su vrlo važni za evoluciju ljudske svijesti. Ciklus koji je započeo 2012.g. (koja je ujedno bila i iznimno važan energetski portal zbog 21.12.2012.), završava sa 2019. godinom. U 2020.g. započinjemo sa novim evolutivnim skokom koji je potetno iniciran u samom početku godine, sa konjukcijom Saturna i Plutona 12.01.2020.g. Dakle, započinjemo 2020. godinu vrlo intenzivno što se tiče planetarnih energija i poravnanja: startamo sa Univerzumovom kartom iz rukava, mjesečevom eklipsom (pomrčinom) na 20° Raka 10.01.2020., a zatim za dva dana, 12.01.2020. se dešava egzaktna konjukcija (sjedinjavanje) Saturna i Plutona na 22° Jarca. O tome opširnije kasnije u tekstu.
  • Konjunkcija Saturn i Pluton: dešava se svakih 33-38 godina. Ovaj puta se sreću u znaku Jarca, a to znači evolucija svijesti čovječanstva (Pluton) kroz novu strukturu materijalne realnosti (Saturn/Jarac).
  • Konjunkcija Jupiter i Pluton: dešava se svakih 13 godina i vezana je uz vjeru, viša, mistična znanja i pojavu “nove”, transformirane duhovnosti
  • Konjunkcija Jupitera i Saturna koja se dešava svakih 20 godina i mijenja društvene (kolektivne) energije. Konjunkcija se ovaj puta dešava na 0° Vodenjaka i aktivira zračne energije kozmosa u nama.

Konjunkcija Saturn i Pluton na 22° Jarca 12.01.2020.

Konjunkcije Saturna i Plutona se dešavaju u ciklusima koji su zapravo ciklusi ljudske evolucije. Kada god imamo susretanje ova dva planeta u konjunkciji, a to je svakih 33-38 godina, radi se o velikom evolutivnom skoku u ljudskoj svijeti koja se itekako vidljivo materijalizira u našim životima.

Egzaktna konjunkcija dešava se 12.01.2020.g. a najjači efekti će se najviše osjetiti od početka 12.mjeseca 2019.g. pa sve do 2. mjeseca 2020.g.

Pogledajmo sada zasebno arhetipove Saturna i Plutona jer će doći do velike transformacije na polju njihovog utjecaja.

Arhetip Saturna

Image result for saturn symbol

Saturn je vladar Jarca. Saturn je sav fizički svijet i sve strukture u fizičkom svijetu, kroz Saturna doživljavamo svijet forme kao materijalan i krut, sve što dodirujemo, naša tijela, sve materijalno, odgovornost za naša tijela i resurse, osobne granice, tijelo u vremenu i prostoru, linearno vrijeme, karma, autoriteti.

Saturn stvara iluziju onoga što mislimo da je realnost – „materijalni svijet“.

Saturn je i ego, strah, ograničenja, restrikcije, ljudski zakoni, Očinska Figura, Sudac, manjak humora i opuštenosti, težak rad i poricanje samoga sebe i svojih potreba.

Pogledajmo kakav je POZITIVNI IZRAŽAJ Saturna, jer se na njega trebamo fokusirati: Unutarnji Mentor (Autoritet/Soveren/Kralj), jaki fokus, disciplina, samodisciplina, strpljivost, posvećenost, unutarnji zakoni, posvećenost, osobne granice, zrelost.

Da bismo bolje shvatili kakve nas promjene očekuju sa transformacijom Saturna koju će izvesti Pluton, pogledajmo koja su tri su nivoa funkcioniranja Saturna:

Najniži stupanj svijesti: Saturn je zatvorenik forme, zloupotrebljava resurse i moć (sebičnost).

Viši stupanj svijesti: Saturn razumije da je forma (materija) energija i koristi resurse ispravno (ne gomila niti gazi preko drugih).

Najviši stupanj svijesti: Saturn kreira resurse, sluga je Zemlji i Svemu što Jest (nesebičnost).

 

Arhetip Plutona

Pluton je vladar Škorpiona. Predstavlja snagu pojedinca da bude odgovoran za ispravno korištenje svoje energije, životne sile koja kreira njegovo životno iskustvo kao duhovno biće na Zemlji. Pluton daje punu svijest o moći koja leži ispod sve materijalne forme, a to je poznavanje Životne Sile, i njezino odgovorno korištenje. Plutonova domena je evolucija ljudske Duše (individualne i kolektivne) – a to je zapravo evolucija Svijesti.

Pluton intenzivira sve što dotakne, ponekada i preplavljuje ekstremnim proždiranjem. Plutonovska je sila koja je agresivna, destruktivna i regenerativna jer donosi smrt i ponovno rođenje.

U Plutonovoj domeni su i opsesije, strast, seks te zloupotreba moći (kreativne sile) kroz manipulaciju, sakrivanje informacija, obmanu, energetski vampirizam. Plutonov način transformacije je kroz borbe moći: ili ćemo mi biti vladar svoje energije ili će to biti netko drugi umjesto nas.

Pogledamo POZITIVNI IZRIČAJ Plutona jer se na njega trebamo fokusirati: poverenje, istina, transformacija (smrt) ega kroz OTPUŠTANJE, osnaživanje (sebe i drugih), Prirodni Zakoni, Spiritualni Čovjek (Shaman), ispravno korištenje kreativne energije i sile u čovjeku (tu spada i ispravno korištenje seksualne energije, tj. seksualna alkemija), sagorijevanje starog koje nas je gušilo opsesijom kroz pročišćavajuću unutarnju vatru Duše.

Plutonova se sila sagorijevanja, transformiranja i preporađanja oslobađa periodično iz naših najdubljih dijelova kako bi nas oslobodila onoga što nas oslabljuje i sputava.

Saturn Pluton ciklus

Zajedno, Saturn i Pluton predstavljaju dva najjača moguća agenta transformacije.

Sile Saturna i Plutona sastaju se svakih 33- 38 godina. Tada se dešava redistribucija (raspodjela) moći, odnosno, kontrole nad resursima, a zapravo nad ljudskom svijesti. Trenutno imamo na planeti borbu za ljudsku svijest. Tko je autoritet glavni nad ljudskom vrstom? Jeste li slobodni? Pitanje je sada tko će donositi odluke u budućnosti koje utječu na kolektiv?

Ova konjukcija je novi energetski portal u kojem će se odlučivati tko je najkvalificiraniji da bude čuvar resursa, jer novac je moć. Kroz kontrolu novca kontrolira se Životna sila (Pluton). Onaj koji kontrolira novac kontrolira sve jer je u poziciji utjecaja nad korištenjem ljudske kreativne životne sile. Mi zamjenjujemo svoju životnu silu za novac kroz rad.

Ovaj ciklus je jedan od najvećih testova integriteta onih koji su na poziciji moći, test morala i istine onih koji su na poziciji autoriteta. Sve se svodi na management moći – trenutno smo programirani kroz medije da nemamo osobnu moć i da svoju životnu silu prisilno dajemo za novac i preživljavanje.

Ljudska vrsta je energetski odavno prošla kroz portal prestanka preživljavanja, ima tome već nekoliko stotina godina, točnije sa otkrićem Urana 1781.g. energije preživljavanja na planeti su prestale vrijediti, ali sustav koji nas uvjerava da moramo preživjeti, je i dalje na mjestu, a sada više nego ikad nas straši lažnim vijestima o propadanju zemlje. To je sve dio propagande da nas se zadrži u neznanju o našoj pravoj prirodi i moći. Sada je vrijeme da se sazna i otkrije istina o manipulaciji koja se radi nad ljudskom vrstom i da se oslobodimo dužničkog ropstva.

Kada pričamo o budućnosti čovječanstva i rušenju i odumiranju starih sustava (Saturn, Jarac, Pluton) treba izbjegavati zamku gledanja na to sa isključivo materijalnog stajališta. Ovo neće biti materijalno rušenje, već duhovno, društveno i psihološko.

Unutar svakoga od nas roditi će se nova svijest koja više neće podržavati staru, podijeljenu sliku svijeta. Radi se o urušavanju starih vrijednosti.

Ljudska povijest je puna „zlih“ događaja, ali vrlo je važno shvatiti da dobro i zlo ne postoje neovisno i izvan nas. Zlodjela su rezultat kolektivne sjenke čovječanstva zbog dualističkog okvira funkcioniranja. Unatoč holivudskoj mitologiji, ne postoje sile dobra i zla, već samo ono što još nije osviješteno (što čuvaju Saturn i Pluton). Oni koji šire takve stavove o borbi protiv zla su upravo lažni autoriteti o kojima govorimo. Takvi stavovi pridonose daljnjem širenju patnje na planeti i i njima više ne treba vjerovati. Prigrljavanjem i prihvaćanjem širimo svijest. Ljubav ne isključuje nikoga!

Saturn i Pluton daju nam mogućnost da iskoristimo vještine povećanja moći i vrijednosti resursa, jer je najvažniji resurs ljudska životna energija, koja je do sada bila oduzimana ljudima kroz manipulaciju informacijama u sistemu u kojeg smo se rodili. Moć i resursi mogu biti materijalni, ali su prvenstveno u obliku duhovne potencije i raspolaganja pravim informacijama o tome tko smo i što sve možemo. Informacije su dugo vremena bile skrivene i zadržane samo za odabrane. Programirani smo da budemo poslušnici sistema koji je korumpiran. Međutim, portali su se otvorili i danas je moguće svima dobiti informacije koje su potrebne da se probudimo iz sna o materijalnosti i preživljavanju.

Ova konjukcija je mogućnost da se veliki broj ljudi probudi i otvori svoje drevne oči.

Saturn Pluton konjunkcija je lekcija o kršenju Prirodnih Zakona.

Image result for justice tarot

Prirodni zakon kaže: čovjekova sloboda kao živog bića je univerzalni princip, dar od Stvoritelja koji je kreator Čovjeka. Slobodna volja je neotuđiva i prirođena svakom živom Čovjeku, zagarantirana u svim ikada ispisanim ili neispisanim zakonima, te mora, kao univerzalni princip, biti poštovana. Čovjek sam JEST Život.

Prije ili kasnije, korupcija mora biti razotkrivena jer ništa ne može pobjeći zakonu karme: ono što je gore, mora sići. Preveliko gomilanje resursa i moći u rukama manjine ne može izbjeći ciklusu ekspanzije i kontrakcije, što znači da sve što je samo sebe preraslo (sustav u kojem živimo) mora biti podvrgnuto smanjivanju.

Saturn predstavlja karmičke posljedice akcija koje nisu u skladu sa dobrobiti svih, a to su zlouporaba informacija, zlouporaba moći i sile.

Strukture (Saturn) koje sada postoje a nisu više održive jer nemaju za cilj dobrobit svih doživjeti će revoluciju. No, ta revolucija je raspad postojećeg sustava jer je inicijalna namjera ove konjukcije da poveća vrijednost i osnaži sustave, a postojeći sustavi nemaju dobre temelje. Sustavi koji su održivi trebaju imati visoko etičko vodstvo. Malo je reći da sada nije takva situacija. U slijedećih nekoliko godina ljudi će napuštati svoja radna mjesta i ponovno se pronaći u nečemu u čemu se osjećaju ispunjeno i daju svoj pravi doprinos kolektivu. Na kolektivnom nivou ljudi će se početi udruživati u vlastite samoodržive sisteme koji imaju etičke temelje i dobrobit svih kao cilj.

Saturn je podmirivanje karmičkih računa u materijalnoj stvarnosti, preuzimanje odgovornosti za svoj život, a Pluton je pročišćavanje. Društvo je već podijeljeno i taj jaz će se još više produbiti. S jedne strane imamo ljude koji su hipnotizani medijima, programiranjem matrice, a s druge strane ljude koji se bude iz sna i počinju shvaćati svoju pravu prirodu. Namjera onih koji drže moć jest da pojačaju propagandu kojom ljude uvjeravaju da je za njih najbolje da se odreknu svih svojih bogom danih prava i postanu dio jednog svjetskog poretka. S druge strane, oni koji se bude sve više prepoznaju da se radi o iluziji koja nas drži u spavanju i vjerovanju i davanju svoje osobne moći i životne sile nekome van sebe. 

S jedne strane se rađa novi svjetski poredak u kojem oni koji su zavedeni programiranjem do kraja bivaju asimilirani, a s druge strane se rađa novi poredak kojem je baza jednost i prirodni zakoni.

Konjunkcija Jupiter i Pluton

Nakon konjukcije Saturna i Plutona, slijedi nam u 4. mjesecu 2020. konjukcija Plutona i Jupitera koja obećaje puknuće balona od sapunice koji se zove lažna duhovnost. Jupiter, Veliki Guru i Dobročinitelj osvijetliti će naše nezadovoljstvo i gurnuti nas van komforne zone da istražimo nove horizonte sa samopuzdanjem, optimizmom i vjerom u sebe i svijet oko sebe, te Život sam.

Jupiter nam daruje milost u kojoj vidimo da postoji viši red postojanja iznad kaosa.

Vidimo da smo dio smislene, dobronamjerne cjeline. Pitati ćemo se koji je viši smisao: u što vjerovati? Imati ćemo mogućnost odabira koga želimo u našem životu, a koga ne. Potraga za pripadanjem usmjeriti će se prema pripadanju svojem duhovnom plemenu, što je uvod u Vodenjačku energiju bratstva i sestrinstva te duhovnih obitelji koja započinje također 2020.g. konjukcijom Jupitera i Saturna na sam zimski solsticij, 21.12.2020.g.

Konjunkcija Jupiter i Saturn

Na zimski solsticij, 21.12.2020.g. dešava se konjukcija Saturna i Jupitera na 0° Vodenjaka. Ovime započinje novi dvadesetogodišnji ciklus Saturna i Jupitera koji je jedan od najvažnijih pokazatelja smjera u kojem će se društvo kretati slijedećih 20 godina. Konjukcije Saturna i Jupitera pokazuju ton „Novog Svjetskog Poretka“ svakih 20 godina za sve nas. Budući da se radi o nultom stupnju (koji označava sam početak) Vodenjaka – zračnog znaka humanitarizma, inovacije, tehnologije, napretka, radi se o pomaku u svijesti čovječanstva prema inkuziji. To će biti zračni ciklus što znači nova paradigma uma – pronalazak novih rješenja za dizanje svijesti čovječanstva kroz alate kao što su astrologija i Human Design i svi drugi oblici širenja svijesti pojedinaca o svojoj osobnoj moći i svrsi.

Kada će biti najintenzivnije?

Od sredine 12. mj. 2019 do sredine 2.mj. 2020 i ponovno od kraja 8. mj 2020 do kraja 10. mj 2020. kada Mars kvadrira Saturna i Plutona. Tada možemo očekivati puno „vanjske“ akcije.

Biti će nam prezentiran izazov Saturna: činiti će se da smo pritisnuti sa još više kontrole nad nama izvana. Tada je potrebno osvijestiti svoje prirodno unutarnje znanje što je za nas dobro i ispravno prateći Prirodni zakon dijeljenja, povezanosti i inkluzije. Više kontrole neće pomoći ljudskoj vrsti: radi se o iskrivljenom aktivnom yang principu koji kontrolira ženski princip. Muški princip (Saturn – kontrola) treba podržavati ženski princip a ne kontrolirati ga. 

Dešava se Novi Svjetski Poredak, popraćen velikim intenzitetom i korijenskim promjenama. Događaji na svjetskoj skali imaju destruktivni rub jer pada veo iluzije o matrici u koju smo programirani.

Sve igre, manipulacije i skriveno će postati vidljivo. Na nama je da svjesno promatramo sve što se dešava kao rušenje starog da bi se napravilo mjesta za novo, bolje za sve nas. Konfuzija tijekom ove promjene je normalna, tjelesni, psihički i emotivni simptomi mutacije su također normalni. Radimo mjesta za svjetlost i odvajamo se od stare karme i programa kojeg živimo posljednjih nekoliko stotina godina. Dešava se resetiranje: novi pogled na realnost: sve je povezano.  

Od 8 do 12 mjeseca 2020. Mars će biti u kvadratu sa Saturnom i Plutonom, i to sve do kraja 2020 godine, što znači da će aktivirati vrlo tenzično ove planete a imati će utjecaj na svakoga, ali najviše na one koji imaju planete od 20-29° Jarca i ostalih kardinalnih znakova (Ovan, Rak, Vaga). Mars će donijeti frikciju koja će obilježiti vrhunac 2020 godine. Nakon 2020.g. ništa više neće biti isto, jer Saturn donosi na obračun račune i ugovore koje smo potpisali kao dio svojeg puta i svrhe na zemlji.

Ostali planetarni utjecaji u 2020:

Uran u Biku

Uran je cijelu 2020 g. u Biku i radi na transformaciji načina na koji doživljavamo hranu, zemlju, resurse, energiju, zdravlje i financije. Od Urana možemo očekivati pozitivno tijekom slijedećih nekoliko godina:

Besplatnu energiju (koju vam neće omogućiti vlada ili korporacije, već alternativni pokreti koje će pokrenuti ljudi koji se bude). Vraćanje prirodi kao najvećem učitelju. Tehnologija nije i ne može biti inteligentnija od prirode. Vraćamo se jednostavnoj i svakome dostupnoj inteligenciji prirode. Već postoje nove tehnologije bazirane na promatranju prirode (besplatna energija).

Globalnu suradnju i inovacije. Pojava prosvjetljenih vođa koji vode inspiriranjem drugih da pronađu vlastiti unutarnji autoritet i vrijednost i svoje punopravno i slobodno mjesto pod Suncem.

Vraćanje Prirodnim Zakonima. Prirodni zakon je zakon koji je inherentni zakon univerzuma a kaže da nitko nema autoritet nad čovjekom osim njegovog stvoritelja, a to nije drugi čovjek već Bog, Univerzum. Možemo misliti da smo se odrekli svoje moći, ali u realnosti to nije moguće: uvijek smo sami slobodni misliti svojom glavom, slušati svoje srce i poduzimati akcije koje su u skladu sa našim unutarnjim moralnim kompasom koji je konektiran sa Izvorom i ne može činiti zlo drugome jer vidi da ne postoji drugi jer je sve Jedno. Svatko od nas je opremljen sa svim vještinama i moći da živi slobodno, u obilju i miru i harmoniji.

Uran će biti u Biku do 2025. godine a tada izlazi iz zemljanog znaka u zračni, Blizance. Već sam spomenula da imamo u narednih nekoliko godina veliku promjenu elemenata u kojima se nalaze sporokretajuće planete, 2024.g. Pluton ulazi u Vodenjaka, a 2025. Uran ulazi u Blizance. Idemo iz pretežno zemljanog elementa u zračni, a to je velika promjena: iz svijeta materijalnog fokusa na apstraktni fokus koji vidi dvije strane svega i njeguje harmonične, ravnopravne odnose sa svim svojim „drugim ja“, a to je cijeli svijet.

Hiron u Ovnu

Hiron je u Ovnu sve do 2027. Za to vrijeme omogućiti će nam iscjeljivanje naše najveće rane. Hiron je arhetip ranjenog iscjelitelja. Hiron simbolizira našu najveću ranu našeg identiteta. Mislimo da naše postojanje nije vrijedno. Kroz proces otkrivanja samoga sebe, Hiron iscjeljuje svoju ranu i postaje učiteljem, ali ne prije nego nesebično pomogne drugima da iscjele upravo ono što on sam ne može kod sebe.

Drugim riječima, iscjeljenje je davanje onoga što bismo sami željeli primiti. U slučaju Ovna, to je rana naše vrijednosti. Hiron u Ovnu će nam pokazati da smo ovdje s razlogom i misijom. Baš kao i u svakom mitu o Heroju koji se otisne na putovanje života kako bi spasio drugoga (svijet), i mi na tom putovanju pronađemo sami sebe i spasimo i iscjelimo samoga sebe. Kada prestanemo misliti samo na svoju ranu i unatoč njoj, nesebično dajemo svom životu oko sebe, oslobađamo se svoje najveće blokade: osjećaja nevrijednosti.

Mjesečevi čvorovi

Mjesečevi čovorovi, koji nose globalnu društvenu tematiku i okruženje u kojoj se odvijaju teme ljudske vrste (kako kolektivnom, tako i individualnom) u 2020. godini će promijeniti os iz znakova Rak/Jarac u Blizance/Strijelca u 5.mjesecu 2020. 

Sjeverni čvor ili dharma ili ostvarenje ka kojem idemo će biti u znaku Blizanaca, a južni čvor ili karma koju napuštamo u znaku Strijelca.

Čvorovi će nam pokazati kako pronaći viši smisao i filozofiju života kroz spajanje puzzli znanja iz svakodnevnog života. Mnoge informacije (Blizanci) koje do sada nisu bile vidljive će biti dostupne svima pa ćemo moći iz njih stvoriti nove osobne vrijednosti po kojima živimo (Strijelac).

Čvorovi na osi Blizanci/Strijelac su zračno – vatrena energija (yang) i potpuno su drugačije energije od prethodnih čvorova Rak/Jarac koji su vodeno-zemljani (yin). Moći ćemo uposliti svoj um da kritički razmišljamo (Blizanci) svojim zdravim razumom i sakupimo dovoljno iskustava (Strijelac) kako bismo postali svoj vlastiti vođa, Guru, učitelj. Dijeljenje znanja će biti prošireno na sve kutke Zemlje, a komunikacija bolja nego ikada – pronalaziti ćemo svoje duhovno pleme unutar kojega više neće biti hijerarhije već dijeljenje i inkluzija.

Eklipse

U 2020 imamo 5 eklipsi. Završavamo sa eklipsama na osi Rak/Jarac sa još 2 eklipse u znaku Raka i jednom u znaku Jarca. Time završavamo sa energijom otpuštanja obiteljske i kolektivne karme kojom smo programirani (Rak – Mjesec je program kojeg smo dobili od roditelja, a Jarac- Saturn je kolektivni program mjesta i kulture u kojoj smo rođeni). Ostale eklipse su u znakovima Blizanaca i Strijelca, pa imamo opet tematiku učenja i korištenja uma za probuđeno djelovanje, širenje znanja i praćenje vlastitih viših vrijednosti.

Što možemo još pozitivno očekivati u 2020?

Sve veći balans muške i ženske energije unutar svakoga od nas. Zreljenje i odrastanje čovječanstva kroz razvijanje emotivne sigurnosti iznutra te spajanje unutarnjeg muškog i ženskog pola energije, odnosno, lijeve i desne polutke mozga- integriranje prirodnog muškog i ženskog energetskog principa unutar nas samih.

Korištenje vlastite životne energije za aktivnu ekspresiju svog života i za samoosnaživanje. Osnaživanje pojedinaca da svjesno koriste svoju životnu energiju (životnu silu) kao kreativnu silu Duha na Zemlji, puna svjesnost o moći koja leži u svakome od nas. Ljudi kreiraju sebe kroz rad, odnosno, ulaganje svoje životne sile u smislene aktivnosti… sve više ljudi se vraća tome umjesto da rade poslove koji nisu doprinosni niti njima niti drugima.

Korištenje vlastitog zdravog razuma i unutarnjeg vodstva za donošenje odluka i navigiranje životom.

Sve veći osjećaj cjelovitosti i povezanosti sa samim sobom i svime oko sebe, zahvalnost za život bez obzira na okolnosti, dublji osjećaj mira i ispunjenja, radost života zbog otpuštanja programiranja.

ZAKLJUČAK: PROBUĐENO DJELOVANJE

 „Kolektivni ego se rastvara jer se ljudska vrsta budi iz sna o materijalnosti i poistovjećenosti sa umom. Probuđeno djelovanje je manifestacija slijedećeg stupnja u evoluciji svijesti na Zemlji. Što se više približavamo kraju našeg sadašnjeg evolutivnog stupnja, to kolektivni ego i ignorancija Prirodnih zakona postaje vidljivija i nefunkcionalnija. Nalazimo se usred značajnog vremena u evoluciji ljudske svijesti, ali o tome nećemo čuti na vijestima. Svijest se budi iz sna o obliku. Kroz probuđeno djelovanje dopuštamo svijesti da kroz nas utječe u ovaj svijet. Nova zemlja se rađa kako sve više i više ljudi otkriva da je njhova glavna svrha u životu unijeti svjetlost svijesti u svijet. „(E. Tolle, Nova Zemlja).

Došli smo ovdje zajednički stvoriti najambiciozniji duhovni projekt ikada: naša svjesna evolucija ka slobodi koja nikada do sada u povijesti ljudske vrste nije bila moguća zbog vjerovanja u svetost kraljeva, aristokracije, religije, životinjsku ljudsku prirodu, determinizma, Darwinizma, materijalizma i drugih ideologija koje porobljuju i skrivaju čovjekovu pravu prirodu.  

Ono za čime tragamo nije određeno mjesto na planeti ili događaj u našem životu, već je ono za čime tragamo naše unutarnje stanje svijesti – konekcija sa svim Životom.

Zemlja i sve manifestacije koje doživljavamo u vanjskom svijetu su odraz našeg unutarnjeg stanja svijesti. Sve promjene koje dolaze su unutarnje promjene, koje će biti popraćene i vanjskim manifestacijama. Jer, vanjska stvarnost je odraz naše unutarnje svijesti. Probuđeno djelovanje je usklađivanje naše vanjske svrhe sa unutarnjom. Na taj način naša svijest utječe kroz nas na svijet oko nas i druge ljude. Budući da su ljudski život i ljudska svijest u biti jedno sa svim životom na planeti, kako mi budimo svoju svijest i puštamo svojem unutarnjem autoritetu da nas vodi, tako neminovno vidimo i odraz naše probuđenosti u našem životu.

Što probuđeno djelovanje znači u praksi?

To u praksi znači da smo u miru sa svojim roditeljima i da smo integrirali emotivne traume iz djetinjstva. Zahvaljujemo im se na njihovom doprinosu, i otpuštamo ih s opraštanjem kako bi ih zaista mogli voljeti. Ako vam treba pomoć za to, kreirala sam Proces Kidanja Karmičkih veza sa roditeljima.

Također, to znači da suvereno preuzimamo svoje unutarnje prijestolje i postajemo Kralj svojeg kraljevstva. S tog prijestolja djelujemo svjesno i u skladu sa svojim unutarnjim vodstvom koje je nabolje za nas ali i za sve oko nas jer prateći svoje istinsko unutarnje vodstvo, u konekciji smo sa svim Životom. Preko sistema Human Design možete saznati kojim glasom govori vaš unutarnji autoritet.

Blagoslivljamo druge jer oni su svi dio našeg Kraljevstva. Dobar Kralj osigurava plodnost u svojem kraljevstvu tako da blagoslivlja svakoga, te voli i podupire dobrotu drugih. Daje autentične komplimente. Zrcali ljudima natrag njihove pozitivne osobine.

Živimo svoju životnu svrhu ili dharmu jer se više ne ne bojimo neuspjeha niti uspjeha. Shvaćamo da je naša vrijednost stečena samim našim postojanjem i da se možemo slobodno izražavati jer kada se autentično izražavamo, živimo svoju svrhu i to koristi svima s kime dolazimo u kontakt. To je skrb za plodnost našeg kraljevstva. Pronalazimo unutarnji mir jer prestajemo pokušavati dobiti vanjsku potvrdu naše vrijednosti. Ne bojimo se više drugih jer nemamo što za skrivati.

Mistična sila raste u nama svakim danom sve više, kreativni smo, osjećamo se plodno i obilno. Želimo dijeliti, stvaramo harmoniju u svojim odnosima jer želimo drugima služiti svojim djelovanjem. Zato jer ne postoje “drugi”, sve je dio jednog Života. Davanjem sebi dajemo cijelom svijetu, davanjem cijelom svijetu dajemo sebi.

Što možete učiniti za sebe već sada?

Image result for proces prisutnosti

Moja preporuka jest knjiga „Proces Prisutnosti“ autora Michael Brown-a. Također, za dublje uvide u prirodu čovjeka i realnosti preporučam knjige “Moć Sadašnjeg Trenutka” i “Nova Zemlja” Eckhard Tolle-a.

Ukoliko želite saznati vaš jedinstveni energetski dizajn i unutarnji autoritet za donošenje odluka, sve o tumačenju vašeg Energetskog Dizajna (Human Design tumačenje) pronađite ovdje.

On-line Tečaj Human Design u Praksi kreće 03.01.2020. Više detalja ovdje.

 

This image has an empty alt attribute; its file name is I1003-1024x1024.jpg

Ukoliko ste spremni za Proces Kidanja veza od karme predaka – za emotivno odrastanje i rasterećivanje od prošlosti, tijekom 2020.g. će Proces biti trajno na akciji zbog završavanja sa energijama na osi Rak/Jarac. Pronađite ga ovdje.

Ljubim,

Comments (0)