Single Blog

Da li je bezuvjetna ljubav moguća u odnosima?

Što je zapravo  bezuvjetna ljubav: legenda ili moguća stvarnost?

Rado bih vam rekla da je to samo legenda o kojoj svi pričaju a nitko je nije vidjeo 🙂
Ali istina je da je bezuvjetna ljubav zapravo BAZA bilo kojeg zdravog odnosa, a ponajviše SA SAMIM SOBOM.Bezuvjetno voljeti drugoga znači voljeti ga u njegovoj suštini, esenciji, kao biće koje je isto kao i vi, poduzelo pothvat dolaska na Zemlju kako bi kreiralo i raslo kroz životne kontraste, kroz situacije, i odnose – kakvi god bili (zapravo, oni koji vas najviše “povrijede” su oni od kojih najčešće najviše učite, zar ne?
Druga osobe je biće koje vam je ogledalo i zrcali vam vas samoga kako biste lakše rasli, zavoljeli se, probudili se.

Drugu osobu se treba gledati kao jedinstvenu individuu, a ne kao produžetak nas.

Bezuvjetna ljubav u odnosu je ples u kojem sudjeluju oba partnera, jer oba imaju različit pogled na svijet, i potrebno je učiti od drugoga kako nadopuniti vlastite vidike njegovima, umjesto očekivati od da vidi svijet kroz vaše oči. U raznolikosti je evolucija! Kako bi svijet izgledao kad bismo svi imali iste interese, želje, ideje…. pfff, dosadno, sterilno, bez inicijative – jer kontrasti (različitosti) inspiriraju, potiču na akciju, obogaćuju.

Potrebna je ljubav prema samom sebi s obje strane, kao i samopoštovanje s obje strane.

U zdravom odnosu vidite i prihvaćate srž drugoga, njihovu osobnost i pogled na svijet.

Znate svoje osobne granice i koja su zdrava ponašanja, a koja su bazirana na tome da želite da vas drugi usreći (good luck with that!).

Odnos s drugim je kao dodana vrijednost, šlag na torti vašeg odnosa sa samim sobom.

Bezuvjetna ljubav počinje sa samim sobom.

Piece of cake.

Da bismo imali bilo kakav zdrav odnos, prvo moramo naučiti sami sebi dati ljubav i imati zdravo samopoštovanje. To ne znači da nikada nemamo emotivne vrhunce i nizine (izazove) niti da nam nikada nije potrebna podrška i pažnja.

To znači da se generalno moramo dobro osjećati u vezi samog sebe, da se volimo i da prepoznajemo pozitivne karakteristike i talente u sebi. To također znači da možemo stajati stabilno na svoje dvije noge kao individua bez da trebamo romantični odnos s drugim da nas definira tko smo ili da nas upotpuni. Možemo biti s drugim u odnosu i dalje biti svoji u potpunosti – dakle, možemo biti osoba koju volimo i poštujemo.

Kada sami sebi date bezuvjetnu ljubav, vi zapravo sebi dopuštate da se vidite kao vrijednog ljubavi, bez obzira na „mane“ ili prošle greške koje sami sebi bilježite.

Za one koji žele dublje istražiti vlastiti i partnerov ljubavni energetski potpis preko natalnih karata razmislite o sinastriji.

U tumačenju sinastrije ljubavnih partnera, odnosno čitanju odnosa dvije natalne karte dvije osobe, fokusiramo se na muški i ženski aspekt obje osobe, te kakve energije koji partner treba za osjećaj zadovoljstva i ispunjenja.

Gledamo i kakvu vrstu karmičkog/tematskog ugovora su te dvije osobe sklopile na razini Duše, odnosno, koje lekcije jedno uče drugoga i na koji način si pomažu da te lekcije savladaju. Gledamo i gdje se energetski potpisi dvije osobe harmonično izražavaju a gdje nastaje tenzija.

Ljubim.

 

Comments (0)