DAVANJE BEZUVJETNE LJUBAVI SVOJEM DJEČJEM JA (RITUAL 21 dan)

Ovaj ritual ćete raditi 21 dan. Davati ćete bezuvjetnu ljubav svojem dječjem ja. Ritual započnite tako da sjednete sami u sobu gdje nećete biti ometani. Nekoliko puta duboko udahnite a zatim zatvorite oči i zamislite sebe kao malo dijete u razdoblju starosti od rođenja do otprilike 5 -7 godine. Samo pustite da vam dođe slika samoga sebe kada ste bili mali i nevini. Zamislite sebe odraslog u ulozi roditelja tom svojem dječjem ja, stojite pored i gledate svoje dječje ja. Dobro pogledajte to dijete i uvidite:

Kako bi ikada bilo moguće da postoji nešto što nije u redu sa tim nevinim djetetom?

Kako bi ikada bilo moguće da to dijete nije vrijedno bezuvjetne ljubavi?

Kako bi ikada bilo moguće da to dijete treba zaslužiti ljubav?

Da li je to dijete nevino i savršeno ovakvo kakvo jest? Da li to dijete zaslužuje Bezuvjetnu Ljubav samim svojim postojanjem?

Uvidjeti ćete da će vas preplaviti spoznaja kako vaše nevino dječje ja zaslužuje Bezuvjetnu Ljubav samim svojim postojanjem i ne treba je zaslužiti ničime.

Sada vizualizirajte sebe kao odraslog roditelja kako govori vašem dječjem ja: „Ja te sada vidim. Ja te prepoznajem. Ti vrijediš. Dovoljno si. Važan si. Ja te volim. Ja sam sada ovdje za tebe. Žao mi je što nisam uvijek imao jasnoću da se povežem s tobom. Molim te oprosti moju nesvjesnost. Kada sam bio nesvjestan, bio sam nesvjestan tebe. Ponavljao sam ponašanja koja su drugi kreirali u meni.Ništa nije tvoja krivica.“

Zatim pitajte svoje dječje ja što je htjelo čuti kada je bilo malo a nije nikada čulo od svojih roditelja i zatim mu to vi kažite. Npr: možda je vaše dječje ja htjelo čuti neke pohvale, riječi „volim te“, „biti će sve u redu“, „ti to možeš“; „ja vjerujem u tebe“, „nisi ti kriv/a“, i slično.

Slijedećih 21 dan od vas se traži da radite ovu vježbu svakodnevno jednom dnevno sve dok vaše dječje ja ne bude zadovoljno sa pažnjom i Bezuvjetnom Ljubavi koju mu poklanjate. Tijekom tih 21 dan, kada se uhvatite da žudite za nečim izvana da biste se bolje osjećali, odmah uperite pažnju u sebe i obratite se dječjem ja sa upitom što mu treba i dajte mu taj osjećaj.

Također, tijekom slijedećih 21 dan dok radite ovaj ritual nabavite fotografiju sebe kao djeteta (u razdoblju do 7 godina starosti) i stavite je na neko vidljivo mjesto, primjerice na zaslon ekrana vašeg mobitela ili objesite na ogledalo ili neko drugo mjesto gdje ćete je vidjeti često. Svaki puta kada vidite sebe kao dijete, dajte si ljubav, nježnost i uvidite ljepotu i nevinu savršenost vašeg dječjeg ja. Ono je još u vama. Nikada vas nije napustilo i vjerno čeka da ga oslobodite potrebe da dokazuje svoju vrijednost kako bi dobilo ljubav.

Ne podcjenjujte moć ove jednostavne vježbe. Naš podsvjesni um prati naše namjere i energiju, te ono što se odigrava u našoj mašti daje direktne naredbe podsvjesnom umu da usvoji nove obrasce misli i osjećaja. Cilj vježbe jest da vaš fokus počne ulaziti u vas same i vaš unutarnji doživljaj Ljubavi umjesto da ga automatski tražite od drugih.

Da bismo osjetili vibraciju Bezuvjetne Ljubavi, moramo je biti u stanju dati sami sebi. A naše dječje ja čeka da mu tu vibraciju damo.

Tijekom slijedećih 21 dan, koliko god često možete, okrenite svoju pažnju unutra i zapitajte svoje dječje ja što želi i dajte mu to. Prihvaćanje? Zagrljaj? Ohrabrenje? Pohvalu? Sve dajte velikodušno, ne procjenjujte nikako da li smijete dati potpuno, bezuvjetno prihvaćanje! Na početku ovog rituala ste u susretu sa svojim dječjim ja imali priliku osvijestiti kako zaslužuje vašu potpunu, bezuvjetnu Ljubav. 

Na primjer, tijekom 21 dana, uhvatili ste se kako tražite od nekoga odobrenje ili potvrdu da ste vrijedni ili da je neka odluka koju ste donijeli ispravna. Okrenite svoju pažnju unutra i zapitajte vaše dječje ja što mu zaista treba. Možda će reći da mu treba podsjetnik na to da je sve što čini u redu i da ne može pogriješiti ako autentično izražava samoga sebe.

Znati ćete kada ste postigli pomak kada se počnete osjećati cjelovitije i nježnije prema samome sebi. To je znak da je u vama je probuđena energija Bezuvjetne Ljubavi. Period od 21 dan predstavlja vremenski okvir unutar kojega se bilo koji podsvjesni obrazac može zamijeniti drugim samim stavljanjem naše namjere u željenu emociju. Drugim riječima, 21 dan je dovoljan da nahranimo naše ljubavlju izgladnjelo dječje ja dovoljno da se više nikada neće moći osjećati gladnim dulje od vremena koliko vam je potrebno da ponovno usmjerite svoju pažnju u svoju dubinu i nježno prihvatite samoga sebe.

Ukoliko imate teškoća sa stupanjem u kontakt sa vašim dječjim ja, ne odustajte. Budite strpljivi, baš kao što biste bili strpljivi prema malom djetetu koje je u strahu i nepovjerljivo. Vaše ponašanje i akcije tijekom većeg dijela odraslog života nisu unutarnjem djetetu ulijevale povjerenje i možda je potrebno vremena da vam počne ponovno vjerovati. Ukoliko vaše unutarnje dijete ne želi komunicirati s vama, radi se o istoj problematici: potrebno je uspostaviti povjerenje kroz strpljivu pažnju i dosljednost u vašem nježnom obraćanju prema tom zapostavljenom, ljubavi željnom  dijelu vaše psihe.

Pozvani ste da sa knjigom PETI ELEMENT uvidite stanje unutarnje slobode. To je vaše prirodno Stanje harmonije s prijateljskim Kozmosom.