Djevica – arhetip Iscjeljitelja & afirmacije za Djevicu

DJEVICA

(23.08.- 22.09.)

Element: zemlja

VladarMerkur, Hiron

Kuća kojom vlada: 6. Kuća

Ključna fraza: JA ANALIZIRAM

Afirmacija: Ja se posvećujem duhovnom putu. Ja razlučujem suptilne razine međuovisnosti.

Arhetipovi: Iscjelitelj, Perfekcionist, Sluga, Analitičar, Alkemičar, Nositelj Poruke, Mučenik, Duh Prirode, Naturopat, Doktor, Alternativac, Mentor, Sljedbenik, Redovnik, Časna Sestra, Yogi.

Dio tijela: crijeva, probavni organi, slezena, živčani sustav

Svjesno i nesvjesno izražavanje karakteristika znaka Zodijaka

Svjesno i nesvjesno izražavanje karakteristika znaka Zodijaka

Svaki znak zodijaka izražava svoje karakteristike svjesno ili nesvjesno. Kada se svjesno izražavamo, osjećamo se moćno, stabilno, samopouzdano i produktivno.

Kada funcioniramo nesvjesno, tada samo reagiramo na okolnosti i imamo osjećaj kao da život živi nas a mi se samo nosimo s time, bolje ili lošije. Nesvjesno izražavanje osjeća se kao težina, prepreke, osjećaj nemoći nad „sudbinom“, odnosno, životnim okolnostima.

Nesvjesno izražavanje podrazumijeva življenje “negativnih” karakteristika znaka, a one nestaju pomalo kada se Djevica svjesno fokusira na svoje prednosti i talente.

Nesvjesno izražavanje osobina Djevice:

Fokus je na želji da se pridobije tuđe priznanje vlastite ispravnosti i čistoće. Zbog toga se nesvjesno Djevica može ponašati čistunski, umišljeno, puritanski, kompulzivno stvarajući red i čistoću. U nastojanju da bude priznata od drugih, Djevica može preuzeti osuđivački i prosuđivački stav, dijeleći „pravdu“ što je ispravno, a što nije. Pri tome se koristi svojim analitičkim sposobnostima kako bi izgledala važna i time se izdvojila od drugih.

U dokazivanju svoje ultimativne ispravnosti, Djevica može koristiti svoje fino izbrušene kritičke talente kako bi istaknula tuđe mane i kritizirala, i to prema sustavu „savršenog ponašanja“ koji je strog i krut. To se na kraju vrati Djevici natrag u glavu na način da sama nema vjere u vlastitu spontanost. A kada drugi ne razumiju njezine „dobre namjere“, iznenađena je.

Ugađanje samoj sebi kroz kompulzivnu samoispravnost iscrpljuje i rasipa Djevičinu energiju. Ometa joj fokus i loše utječe na njezino samopouzdanje, što je pak tjera na još kruća pravila savršenog ponašanja koje zahtjeva od sebe i drugih.

Djevica ima urođenu sposobnost skupljanja resursa, što često može voditi do života u prostoru natrpanom stvarima i idejama (kompulzivno izražavanje talenta koje vodi do pregorenja), budući da ima strah od praznog prostora. Iza tog kompulzivnog skupljanja stoji strah od ništavila i od nemanja.

Strah od introspekcije (gledanja u samog sebe) je toliko velik da se nesvjesna Djevica štiti građenjem materijalnih zidova (Djevica vlada elementom Zemlje) i davanjem prevelike pažnje vanjskim detaljima.

Na nivou osobnosti, Djevica radi teško kako bi se očuvala od samog izvora svojeg spasa i mira – unutarnjeg svijeta. Dakle, nesvjesna Djevica mora početi obraćati pažnju na svoje emocije, na svoj unutarnji svijet duhovnosti, jer i njezini odnosi pate zbog neemocionalnosti i kritičnosti. Razlog tome je što na odnose gleda kroz leću korisnosti za vlastiti opstanak na bazičnom materijalnom nivou.

Nesvjesna Djevica često je preokupirana zdravljem (hipohondar zodijaka). Njezino fizičko zdravlje je uvijek direktni pokazatelj razine ispunjenosti i zadovoljstva koje ostvaruje u svojem poslu. Kada joj posao nije značajan (služba drugima), tijelo joj manifestira simptome koji kažu: vrijeme je za promjenu.

Svjesno izražavanje osobina Djevice:

Svjesna Djevica ima fokus na uzdizanju drugih kroz svoj talent stvaranja reda i iscjeljivanja.

Djevicu pokreće želja za dosezanjem savršenstva, i to kroz smislenu službu čovječanstvu. Lekcija koje treba savladati je kritičnost, te naći vlastiti način da tu želju za službom prenese iz vlastite Duše u materijalni, svakodnevni život i životni stil.

Kada nađe načina da uvidi kako zaista može služiti drugima bez da u tome traži samoispravnost i potvrdu, može služiti drugima na način koji omogućava smisleno, kreativno samoizražavanje za sve uključene.

 

Sada, umjesto zatrpavanja prostora, Djevica se želi pročistiti i raditi samo ono što ima praktičnu, iscjeljujuću svrhu. Svijet svjesne Djevice je uređen. Njezine emocije, fizičko svijet i mentalni svijet su usklađeni i sada ima mogućnost koristiti svoje talente za pružanje skrbi drugima na način koji ju ispunjava, budući da Djevica mora imati jasan i smislen cilj kojim služi drugima. Često su Djevice liječnici, medicinske sestre, yoga instruktori, alternativni iscjelitelji, veterinari, terapeuti, nutricionisti, naturopati, analitičari, tehničari koji se bave detaljima.

Kada Djevica efektivno podržava druge, nestaje kritičnost i njezino samopouzdanje je visoko jer dobija pozitivnu povratnu informaciju od okoline kojoj služi kroz svoju želju da pomogne.

Djevica može potaknuti bilo koga da postigne što želi, zato jer otpušta svoj kruti sistem procjenjivanja što je ispravno i ostaje joj samo iskrena želja da pomogne u izražavanju svačijih urođenih talenata. Nespontanost nesvjesne Djevice sada je pretvorena u spontano ponašanje koje automatski korisno djeluje u svakoj situaciji.

Pozitivne karakteristike: uredna, zdrava, strpljiva, skromna, inteligentna, učinkovita, brzog, analitičkog uma, izvrsna memorija, praktična intuicija, Djevica je najbolji „radnik“ Zodijaka, organizirana, oko za detalje, „posprematelj Univerzuma“

Negativne karakteristike (nestaju postepeno kako se Djevica svjesno fokusira na svoje prednosti i talente): kritična, prerealistična, hoarder, kompleks inferiornosti, prefekcionist, uskogrudna, zapela u rutinama, osuđivačka, emocionalno hladna, skeptična, zabrinuta.

Afirmacije za Djevicu:

Ja sam rođen u znaku Djevice,

Prihvaćam sve njezine moći, potencijale i darove.

Ja sam Čarobnjak Univerzuma.

Prihvaćam iscjeliteljske i magične moći

koje imam i koje ću koristiti za svoju dobrobit,

kako bi mogao biti u službi drugima duhovno i materijalno,

na bilo koji način koji odaberem prikladnim i fascinirajućim.

Ključ za pristup mojim dubljim resursima

jest u konstantno rastućem prihvaćanju samog sebe,

toga tko jesam sada i tko tek želim postati.

Mogu vidjeti, čuti i osjetiti samog sebe svakoga dana

kako se krećem prema usavršavanju svojih talenata,

prema integraciji svojih aspekata

na način da u njih vjerujem,

i dotjeravanjem onoga što sam već postigao

elokventnijim korištenjem mojih jedinstvenih darova.

U potpunosti prihvaćam svoju sposobnost i želju da pomognem drugima,

bilo da su obitelj, prijatelji ili grupe,

bilo sa angažiranošću u svojoj zajednici ili u globalnim ciljevima.

Prihvaćam moju oštroumnu analizu i radoznali um.

Prihvaćam u potpunosti moju visoku energiju i zapanjujuće pamćenje.

Prihvaćam u potpunosti svoju sposobnost da vidim detalje i da transformiram odvojene dijelove u smislene cjeline.

Prihvaćam svoju sposobnost da biram,

da razlikujem, da razlučim,

da lagano otpustim „deset tisuća“ životnih briga,

da izbjegnem besmislene naklonosti,

da se fokusiram na suštinu života i budem mudro strastven.

Ja sam pouzdan.

Ja sam precizan.

Ja sam pedantan ali praktičan.

Ja sam poduzetan i samodiscipliniran.

Sa velikom lakoćom ja usavršavam, omekšavam i usmjeravam svoje neiscrpne energije.

Ja izražavam svoju sposobnost razlučivanja i mudrost sa hrabrošću, samopouzdanjem i razumnošću.

Svoju moć izražavam delikatno i prikladno, a svoju nepobjedivost izražavam zaštitnički.

Prihvaćam svoju izvanrednu sposobnost žrtvovanja samog sebe, te svoje intuitvne darove koji su ukorijenjeni duboko u mojoj instinktivnoj ljubavi i suosjećanju prema čovječanstvu.

Rođenjem stečeno pravo Djevice je probijanje kroz Veliku Iluziju Života.

Prihvaćam u potpunosti i dostojanstveno svoje čudesne moći obnavljanja i pročišćavanja sebe i drugih

kroz sve životne izazove i promjene.

Prihvaćam sve poglede na svijet i istovremeno dopuštam svom svjesnom i podsvjesnom umu da procjenjuje i prosijava što je prirodno i prikladno, što je istinito a što neistinito, što je važno a što je nevažno.

Dopuštam si da probijem kroz veo tuđih maski i situacija.

Razumijem i prihvaćam da trebam voljeti sebe, vjerovati sebi i svojoj percepciji.

Razumijem koncept „oni koji su najveći su sluge svima“, zato jer ja slavim Duh kroz službu.

To je moja sudbina.

Sada odabirem oblikovati svoju budućnost u balansiranom plesu između komfora i izazova.