Dvanaest astroloških kuća – pozornica Igre Života

Natalna karta ili horoskop je jedinstvena cjelina koja pokazuje položaje planeta na nebu u trenutku rođenja, na temelju kojih je moguće iščitati određena pravila i zakonitosti psihološkog razvitka osobe čija je natalna karta.

Tri su osnovne komponente svake natalne karte: Znaci, Planete i Kuće.

Da biste lakše razumjeli zamislite ih ovako: planete su glumci, znaci su uloge i kuće su scena ili pozornica na kojoj se odvija cijela vaša životna priča. Cjelina natalne karte je poput scenarija vašeg osobnog filma, koji se odvija na pozornici vaše životne predstave – krugu vaše natalne karte. Taj krug podijeljen je na 12 astroloških kuća.

Svaka astrološka kuća predstavlja jedan aspekt našeg života.

Kuće predstavljaju realne životne situacije sa svim mogućim oblicima doživljavanja aktivnosti unutar njih.

Kada tumačimo kuće u natalnoj karti važno je ne promatrati ih odvojeno, već kao dio cjeline, jer su one energetski sve povezane u multidimenzionalnu cjelinu – Dušu koja živi svoj energetski nacrt, odnosno, natalnu kartu.

Značenje svake od 12 kuća može se tumačiti na dva nivoa:

  1. izražavanje teme kuće na unutarnjem nivou (psihološkom)
  2. izražavanje teme kuće na vanjskom nivou – u materijalnom svijetu.

Zapravo se radi o jednoj te istoj stvari, jer znamo da naš unutarnji doživljaj, odnosno misli i osjećaji (uvjerenja) kreiraju našu manifestiranu realnost. Kako gore, tako dolje. Vi reflektirate Univerzum i Univerzum reflektira vas. Astrologija je mapa sinkroniciteta između planeta i vas. Na neki način i naš život i kretanje zvijezda i planeta prate istovremenu, sinkonicitetnu putanju koja izlazi iz Univerzalne Inteligencije Izvora. O tome kako funkcionira astrologija (kako nebesa zrcale nas i obrnuto, možete pročitati detaljnije ovdje: Kako astrologija funkcionira?

Dok smo potpuno nesvjesni, sve što nam se dešava u vanjskom svijetu izgleda nam kao slučajnost ili sudbina. Kada se počnemo osvještavati, počinjemo shvaćati da naš unutarnji svijet nije odvojen od vanjskog.

Što smo svjesniji, to je veća mogućnost da određene vanjske manifestacije doživimo kao nužne korake na našem putu prema samome sebi i svojem Istinskom Ja. Dok smo nesvjesni te dimenzije života, čini nam se da nam se život samo “događa”.

Vratimo se na izražavanje tematika astroloških kuća. U nastavku ovog članka detaljno ćete se upoznati sa unutarnjim i vanjskim manifestacijama svih 12 astroloških kuća. Također, uključila sam i najvišu verziju izražavanja tematike kuća, a to je na višem nivou svijesti, kroz Dušu.

Značenja 12 kuća horoskopa

Prva Kuća: KUĆA IDENTITETA, FIZIČKOG IZGLEDA I OSOBNOSTI (JA)

 

 

 

Tradicionalni vladar prve kuće je Ovan a planet Mars. Vrh prve kuće zovemo Ascendentom ili Podznakom natalne karte. Prva kuća pokazuje kako netko JEST. To znači da pokazuje sve što ima veze sa našim umom, tijelom i ponašanjem, odnosno, fizičkim jastvom. Planeti u prvoj kući ili planeti blizu Ascendenta su vrlo vidljivi na osobi i jako se izražavaju, primjerice osoba sa Marsom u prvoj kući će izražavati osobine Marsa (snaga, borbenost, naklonost fizičkoj aktivnosti, natjecanju, vatrenost) koje će biti vrlo vidljive drugima čak i u vrlo kratkim susretima. Prva kuća odgovara na pitanje: „tko sam ja“ sa stajališta osobnosti. Svi mi moramo startati u svijet sa osobnostima, i to nije problem. Problem jest kada je osoba neosvještena, tada je potpuno identificirana sa tim „ego ja“ prve kuće i ne vidi da postoji još mnogo dimenzija postojanja.

Manifestacije tematika Prve Kuće:

Vanjski plan: ja, identitet, izgled, fizičko tijelo i forma fizičkog tijela, osobnost, imidž, generalni karakter, nasljedne osobine, kakav prvi dojam ostavljamo drugima, javni život (12. kuća je skriveni život), vitalnost, karakteristike ega, ego želje, aktivnosti osobnosti, inkarnacija, maniri, mozak i glava.

Unutarnji plan: naš pristup novim situacijama i kako započinjemo novo; maska koju stavljamo u kontaktu s okolinom, prvi dojam kojeg želimo ostaviti drugima, identificiranje sa ego arhetipom „tko želimo biti“ u svijetu, način na koji se prezentiramo drugima, poriv za osobnim prostorom i dominacijom nad okolišem, ego u akciji.

Na višem nivou svijesti pitanja 1. kuće su: svrha Duše, izražavanje aktivnosti Duše kroz osobnu volju, odgovor na pitanje “koja je svrha moje Duše u ovoj inkarnaciji?”. Cijeli članak na ovu temu pronađite ovdje: Vaš Astrološki Podznak (Ascendent) otkriva svrhu vaše Duše.

Druga kuća: KUĆA IMETKA, MATERIJALNIH RESURSA I VRIJEDNOSTI

Druga kuća je kuća naših osobnih vrijednosti – prvenstveno materijalnih, te našeg odnosa prema vrijednostima: što nam je vrijedno jer nam daje užitak i sigurnost? Tradicionalno je vladar druge kuće Bik, a planet Venera.

Manifestacije tematika Druge Kuće:

Vanjski plan: naše osobno vlasništvo: novac, pokretnine, talenti, financije; novac i načini na koji ga zarađujemo, način na koji upravljamo novcem, materijalni resursi i imovina, stvari koje se cijene više od novca, dugovi (gubici od neadekvatnog stava prema materijalnom), bogatstvo (dobici od adekvatnog stava prema materijalnom), metabolizam (što ”unosimo” u svoj organizam).

Unutarnji plan: osobni sustav vrijednosti u životu, naši urođeni talenti, stavovi prema novcu i financijskoj/egzistencijalnoj sigurnosti, naš stav prema onome što posjedujemo i onome što želimo posjedovati, uvjerenja o obilju, način na koji doživljavamo slobodu, način na koji doživljavamo sigurnost (materijalnu), osobne materijalne želje i žudnje.

Na višem nivou svijesti pitanja 2. kuće su: duhovni resursi i vrijednosti, skladište životne energije (prane), način korištenja životne energije, kontrola forme – oblikovanje materijalnog kao izričaja duhovnih vrijednosti.

Treća Kuća: KUĆA KOMUNIKACIJE, MENTALNOG RAZVOJA, I INTELEKTA

Trećom kućom vladaju Blizanci Merkur. To je kuća intelekta i braće, sestara, te bližih rođaka i susjeda. Treća kuća je kuća komunikacije, transporta, osnovne škole i pokazuje načine učenja te prenošenja sakupljenih informacija.

Manifestacije tematika Treće Kuće:

Vanjski plan: način na koji izražavamo svoju osobnost u komunikaciji, braća i sestre i bliži rođaci, susjedi, kraća putovanja, dnevna putovanja, osnovna škola, sve vrste komunikacije, kritičnost, pisanje, izdavaštvo, transport i transportna sredstva, učitelji, podučavanje, potpisivanje, nemirnost, novinarstvo, inteligencija, pamćenje, potraga za znanjem (učenje), način svakodnevnog odnošenja prema drugima.

Unutarnji plan: racionalni um, mentalni procesi, način komunikacije, stil razmišljanja, način učenja, doživljaj tko i što je oko mene i što me povezuje sa vanjskim svijetom, mentalni doživljaj okoline, niži um (viši um je 9. kuća).

Na višem nivou svijesti pitanja 3. kuće su: mentalna telepatija, sakupljanje znanja potrebnih za uspješno izvršenje Plana svoje Duše, način odnošenja prema drugim ljudima – drugim dijelovima sebe, duhovna braća i sestre.

Četvrta Kuća: KUĆA DOMA, OBITELJI, KORIJENA

Četvrta kuća pokazuje sve osobne temelje koje osoba ima: obitelj, predake, tradiciju, mjesto odrastanja, zemlju i vlasništvo nad nekretninama, te sve što ima veze sa „domaćim“. Tradicionalni vladar je Rak i Mjesec.

Manifestacije tematika Četvrte Kuće:

Vanjski plan: dom i kućni život, obitelj, korijeni, obiteljsko porijeklo, utjecaj obitelji, rano odrastanje, naše genetsko (biološko) naslijeđe, tj. teme koje prenosimo iz prošlosti od predaka, otac (ili majka, ovisno o tome tko je od roditelja doživljen kao primarni njegovatelj), nekretnine, način kućnog života (dom koji smo stvorili), kraj života.

Unutarnji plan: osjećaj sigurnosti i emocionalne pripadnosti, povezanost sa obitelji i zajednicom, doživljaj majke i oca, tj. obitelji uz koju smo odrasli, vrsta roditeljskog odgoja kojeg smo imali, starost (kolijevka i grob), podsvjesni um, unutarnje dijete, intuicija, odnos prema prošlosti, sav emocionalni potisnuti materijal iz djetinjstva.

Na višem nivou svijesti pitanja 4. kuće su:\”karma\” predaka koja se prenosi kroz naš DNK (odabirom roditelja i genetske loze), doživljaj očinske figure, temelj za razvoj samosvijesti – temelj Duše, dom Duše.

Peta Kuća: KUĆA ZABAVE, KREATIVNOSTI, DJECE I PROKREACIJE

Peta kuća pokazuje radost, zabavu, ljubav, sjajne trenutke, hobije, događaje koji uljepšavaju život i čine ga sretnijim. Tu su i djeca, prokreacija i kako izražavamo svoju kreativnost. Vladar pete kuće je Lav i Sunce.

Manifestacije tematika Pete Kuće:

Vanjski plan: djeca, prvo dijete (7. kuća je drugo dijete), usvojena djeca, ljubavne avanture/romanse, kraće ljubavne veze, hobiji, ulaganje u dionice, sve vrste igara, igre na sreću, kreativnost, samoizražavanje kroz kreativnost, preuzimanje rizika, način na koji navigiramo kroz društvo, ono što ostavljamo iza sebe u naslijeđe, način udvaranja, odnos prema roditeljstvu, sport, pozornica, rekreacija, hobi, trudnoća, ljubav koju dajemo (ljubav koju primamo je 11. kuća), djeca ideje, kreativni proces, seks iz rekreacije.

Unutarnji plan: naša kreativnost, potencijali da kreiramo, kako doživljavamo zabavu – sve što nam je zabavno, uzbudljivo i što diže adrenalin, potencijal za igru, sport, ljubav, seksualne odnose i veze na razini zabave veselja površnije prirode, potencijal za zabavu, način na koji doživljavamo ljubav, doživljaj svoje djece (prvog djeteta i općenito prema svoj djeci, aktivna, kreativna samoekspresija, preferencija usmjeravanja osobne kundalini (vitalne, kreativne, seksualne) energije, osobna volja.

Na višem nivou svijesti pitanja 5. kuće su: izražavanje volje svog Duha, aktualizacija svojeg višeg aspekta (preko praćenja svojih radosti, mašte i kreativnosti), ljubav koja se manifestira kroz umjetničko i kreativno izražavanje, izražavanje Božanske volje za inspiriranje drugih.

Šesta Kuća: KUĆA RADA, SLUŽBE, ZDRAVLJA I RUTINE

Šestom kućom vladaju Mekur i Djevica, a ova kuća pokazuje zdravlje, sve što se odnosi na dnevni posao i službu, kolege, osobnu higijenu i rutinu, kućne ljubimce, dnevne odgovornosti i obaveze te stav prema njima.

Manifestacije tematika Šeste Kuće:

Vanjski plan: zdravlje, akutne bolesti i ozljede (12. kuća su kronične bolesti), treninzi, organizacija dana, način prehrane, posao, radne navike, vrste poslova, zaposlenici i suradnici, osobno izražavanje sebe u svakodnevnom životu, ono što radimo za život, tuđa pomoć, iscjeljivanje na tjelesnom nivou, terapije, iscjeliteljsko usmjerenje na nivou Hirona (učitelj drugima), mjesto najveće zdravstvene rane koja je zadana nepriznavanjem unutarnjeg svijeta već samo vanjskog (fizičkog), kućni ljubimci, higijena, ishrana, odijevanje.

Unutarnji plan: svakodnevna rutina, kako se uklapamo u svakodnevicu, kako izvršavamo svoje obaveze i kako funkcioniramo u svakodnevnim poslovima, dnevni rituali, način brige o svojem tijelu i zdravlju (sebi).

Na višem nivou svijesti pitanja 6. kuće su: način služenja drugima (čovječanstvu) kroz njegovanje i iscjeljivanje, svijest o poveznici um – tijelo, svijest o unutarnjem svijetu (kreatorskoj moći), služenje (poštovanje) prema životinjskom kraljevstvu.

Sedma Kuća: KUĆA BRAKA, ODNOSA I PARTNERSTVA

Sedmom kućom vladaju Vaga i Venera a pokazuje sve “jedan na jedan” odnose koje imamo, od ljubavnih do poslovnih. Znak na vrhu sedme kuće  i planeti u sedmoj kući govore puno o partneru kojeg želimo i privlačimo, u dobru ili zlu. Ovo je kuća braka i jednakosti.

Manifestacije tematika Sedme Kuće:

Vanjski plan: brak, odnosi, partnerstva – osobna i poslovna, vrsta ljudi koje privlačimo, dijeljenje, prvi bračni partner (drugi brak je 9.kuća a treći brak je 11.kuća), poslovni partneri s kojima surađujemo na ravnopravnoj osnovi, klijenti, naš socijalni identitet, projekcija unutarnjeg partnera, svi ugovori, sporovi, parnice (brak i razvod), bračni partner, ljudi u životu, udruživanja (1 na 1 odnosi), bake i djedovi.

Unutarnji plan: naši stavovi prema odnosima, kakvog partnera želimo, znak na vrhu kuće pokazuje kakvo iskustvo želimo doživjeti kroz odnose s drugima, svijest o društvu općenito i način ophođenja u javnosti, dijelovi naše osobnosti (ega) koje projiciramo na druge (kroz odnose), naš odnos prema javnosti.

Na višem nivou svijesti pitanja 7. kuće su: srodne duše, sveta unija između Duša, unutarnji (alkemijski) brak vlastitog unutarnjeg muškog i ženskog – unija Duše i ega (osobnosti)

Osma Kuća: KUĆA TRANSFORMACIJE, SEKSA, SMRTI, KRIZNOG I OKULTNOG

Vladar osme kuće je Škorpion, a planeti Mars (tradicionalni) i Pluton (moderni). Osma kuća je kuća seksa, tabua, tuđeg novca, nasljedstva, tajni, smrti i ponovnog rođenja, te je povezana sa okultnim svijetom magike i misticizma.

Manifestacije tematika Osme Kuće:

Vanjski plan: seks, smrt, novac koji nije zarađen: nasljedstva, novac od partnera, novac preko drugih ljudi, raspolaganje tuđim novcem, tabu teme, moć, transformacija, magija, metafizika, misterije, mistično, okultno, porezi, nepoznate i krizne situacije u životu koje vode ka transformaciji, operacije, tuđa podrška (materijalna i psihološka), alimentacija, ovisnosti.

Unutarnji plan: seksualni odnosi na nivou sjedinjavanja s drugim, intimno povezivanje, odnos prema zabranjenom, odnos prema tranformaciji, iscjeljivanju (smrt i ponovno rođenje), odnos prema dijeljenju intime, instinkt za preživljavanjem, doživljaj borbi za moći (tuđe moći), strah od smrti i transformacije, astralna iskustva, strast, seksualna energija, odnos prema reinkarnaciji, duhovnosti, preporađanju, podzemni svijet (tamna noć Duše).

Na višem nivou svijesti pitanja 8. kuće su: preporađanje, put Duše iznad ograničenja materijalnog svijeta, ovladavanje zemaljskim osobnim žudnjama i transformacija u pomaganje kolektivu – Svi smo Jedno, transformacija materijalnih resursa u duhovne resurse.

Deveta Kuća: KUĆA DUHOVNOSTI, VIŠEG ZNANJA I PUTOVANJA

Devetom kućom vladaju Jupiter i Strijelac, a smatra se kućom filozofije, viših znanja, svega što ima veze sa ekspanzijom, većom vizijom i širenjem horizonata kroz učenje, putovanje i širenje ideja.

Manifestacije tematika Devete Kuće:

Vanjski plan: religija (vjerska uvjerenja), životna filozofija, viša znanja, napredni studiji (visoko školstvo, a nasuprot u 3. kući je niže školstvo), moral, etika, učenje ili podučavanje, zakoni i pravni sustav, strane zemlje, dulja putovanja, širenje znanja, vizionarstvo, izdavaštvo, prenošenje informacija, znanost, duhovnost, učitelji, zakon, trgovina, godišnji odmori, putovanja, unuci, inozemstvo i stranci, istina, avanture, sve s čime se susrećemo u svojoj potrazi za višim smislom (putovanja, učenje, učitelji, apstraktno, druge kulture, snovi…).

Unutarnji plan: način na koji radimo potragu za smislom života i na koji doživljavamo širu sliku, odnos prema religiji, Bogu i Univerzumu, usmjerenost prema višim znanjima i višoj svjesnosti, viši um (a u nasuprotnoj 3. kući je niži um), viša perspektiva, uvjerenja o prirodi postojanja

Na višem nivou svijesti pitanja 9. kuće su: Put Duše, poznavanje Zakona Univerzuma, ujedinjavanje svih sustava uvjerenja i religija/filozofija u Istinu o prirodi Univezuma, Viši um Duše, Akaše.

Deseta Kuća: KUĆA KARIJERE, DRUŠTVENOG STATUSA I USPJEHA

Desetom kućom vladaju Jarac i Saturn i ona pokazuje put koji će osoba pratiti u svojoj karijeri, sve do vrha gdje postaje vanjski autoritet. Deseta kuća pokazuje i odgovornost prema karijeri i status u društvu, odnosno, poziciju pojedinca u očima zajednice.

Manifestacije tematika Desete Kuće:

Vanjski plan: karijera, profesija, status u društvu, ugled, vrhunac života, roditeljski autoriteti i autoriteti općenito, dugoročni ciljevi, kako nas pamte, kakvi smo šefovi, nagrade, časti i priznanja javnosti koje dobivamo kroz život, način na koji se socijalno izražavamo u okviru šire zajednice, vanjska postignuća, država, vlast, čast, javni dio života, poziv i karijera prema kojima idemo (nasuprot svakodnevnog posla 6. kuće).

Unutarnji plan: odnos prema autoritetima, naše ambicije u životu i gdje se usmjeravamo kako bi potvrdili svoje sposobnosti, poziv kojeg smo došli obavljati, znak na vrhu desete kuće pokazuje vokaciju (idealno je da postane profesija); majka – doživljaj autoriteta majčinske figure (ili očinske – ovisi o tome tko “nosi hlače” od roditeljskih figura), ego doživljaj vlastitog uspjeha u javnosti (dokazivanja sebe drugima), kuća svjesnog djelovanja.  Vrh 10-kuće zove se još i MC ili Midheaven, a predstvalja najvišu (potencijalnu) točku svijesti.

Na višem nivou svijesti pitanja 10. kuće su: Duhovna hijerarhija (Majstori) umjesto ljudskih autoriteta, prilika za duhovni napredak u najvišu točku svijesti praćenjem svojeg pravog duhovnog poziva, služba kolektivu kao cjelini u ispunjavanju viših (duhovnih) ciljeva, ispunjenje Plana Duše (znak na vrhu 10. kuće ili MC-u).

Jedanaesta Kuća: KUĆA PRIJATELJSTAVA, ZAJEDNICE, NADA I HUMANITARIZMA

Jedanaestom kućom vladaju Uran i Vodenjak a predstavlja kuću prijatelja, istomišljenika i organizacija u koje pripadamo prirodno. Pokazuje kako se uklapamo u organizirane skupine ljudi. Pokazuje i aktivnosti koje poduzimamo u tim grupama, sve od teretana do političkih stanaka ili duhovnih grupa.

Manifestacije tematika Jedanaeste Kuće:

Vanjski plan: prijatelji, udruživanja, grupe (ljudi s kojima se udružujemo), socijalna angažiranost, društvene aktivnosti, izražavanje u kontekstu društva, udruga, političkih stranaka i zajednica: aktivizam, aspiracije, novac od karijere (od 10-te kuće), izumi, ljubav koju primamo (u nasuprotnoj 5. kući je ljubav koju dajemo), ideali, učinak koji imamo na prijatelje, društvo, zajednicu i kolektiv;  želje, nade i čežnje koje imamo, ciljevi i ideali, iznenađenja i okolnosti nad kojima nemamo kontrolu, humanitarni rad, mirovina.

Unutarnji plan: odnos prema prijateljima, grupama i članstvu u grupama istomišljenika, nade i snovi, socijalna osvještenost, grupna svijest, mjesto dopira u kolektivnu svijest radi vlastitog doprinosa, utjecaj prijatelja, odnos prema slobodi i samorealizaciji.

Na višem nivou svijesti pitanja 11. kuće su: članovi iste Grupe Duša, vlastite duhovne vizije i aspiracije, služenje čovječanstvu kroz komunikaciju i dijeljenje ideja i znanja te slobode

Dvanaesta Kuća: KUĆA SAMOSPOZNAJE, BUĐENJA, NESVJESNOG, PREPREKA I PATNJE

Dvanaestom kućom vladaju Ribe Neptun. To je kuća duhovnosti, rastakanja ega, nesvjesnog, samosabotaže, snova, velikih institucija, gubljenja u fantazijama ili u prosvjetljenju.

Manifestacije tematika Dvanaeste Kuće:

Vanjski plan: tajne; kronične bolesti, veliki osobni izazovi, mjesta gdje se žrtvujemo za dobrobit drugih, sve skriveno (od sebe i drugih), kriminal, osamljeništvo, iluzije, droge, tajna strana života, zatvoreništvo, velike organizacije, otuđenost, karma, meditacija, okultizam, opsesije, mučeništvo, transcendencija, vidovnjaštvo, snovi, tajna društva, podzemlje, udaljenost (generalno), zatvorenost, zatvorene institucije, manastiri, hramovi, samostani, ašrami, otoci, prošlost, žrtvovanje za druge, mentalne bolesti.

Unutarnji plan: nesvjesni sadržaj, sve što je potisnuto i skriveno, samouništavajuće ponašanje, nesebična služba drugima, utočišta, duhovni put, rastakanje ega, kuća čiji sadržaj treba osvijestiti (postaje kuća duhovnosti ako osvijestimo, ako ne – onda je kuća patnje); vlastiti nedostaci, mjesto nepriznavanja vanjskog, materijalnog svijeta (eskapizam), usamljenost, način traženja duhovnog mira, naše skrivene osobine, nesvjesni strahovi, sadržaj kojega osvještavamo u ovoj inkarnaciji (planete u 12. kući se moraju osvijestiti), kolektivno nesvjesno čovječanstva (ljudske vrste).

Na višem nivou svijesti pitanja 12. kuće su: ignorancija skrivenih dijelova sebe koja se manifestira kao \”vanjski neprijatelji\”, okovanost – poistovjećenost sa ego osobnošću, nesebična služba čovječanstvu, pristup kolektivnom nesvjesnom i prošlim životima, preporod Duše kroz simboličku smrt ego osobnosti.

Znaci na vrhovima kuća

Svaka kuća daje odgovor na jedno životno pitanje putem znaka koji se nalazi na vrhu te kuće:

1. Kuća: TKO SAM JA?

2. Kuća: ŠTO JA IMAM?

3. Kuća: KAKO TO KORISTIM?

4. Kuća: GDJE JE MOJ UNUTARNJI CENTAR?

5. Kuća: KAKO IZRAŽAVAM SVOJU JEDINSTVENOST?

6.Kuća: KAKO SE MOGU TRANSFORMIRATI?

7. Kuća: KAKO SE ODNOSIM PREMA DRUGIMA?

8. Kuća: KOJE SU VRIJEDNOSTI U MOJIM ODNOSIMA?

9. Kuća: KOJI JE SMISAO ŽIVOTA?

10. Kuća: KAKO SE UKLAPAM U CJELINU?

11. Kuća: KAKO SE CJELINA UKLAPA KROZ MENE?

12. Kuća: ŠTO JE MOJA KARMA/DHARMA?

Vrh kuće u znaku Ovna:

pokazuje područje života u kojem trebamo biti neovisni. U pitanjima te kuće se najviše želi naš ego iskazati kao individua.

Vrh kuće u znaku Bika:

pokazuje područje života u kojem možemo biti pretjerano orijentirani na materijalni svijet i trebamo razviti sustav vlastitih vrijednosti.

Vrh kuće u znaku Blizanaca:

pokazuje gdje trebamo skupiti različita iskustva, biti znatiželjni i istraživati.

Vrh kuće u znaku Raka:

pokazuje gdje trebamo njegovati sami sebe i svoj rast i razvoj (biti roditelj svojem unutarnjem djetetu). Kuća kojom vlada Mjesec (Rak na vrhu kuće) pokazuje aspekt života u kojem se urođeno – instinktivno naš Sunčev znak najviše izražava. Pokazuje u kojim dijelovima života trebamo osvještavati podsvjesni materijal.

Vrh kuće u znaku Lava:

Vrh kuće u znaku Lava: pokazuje gdje se trebamo svjesno fokusirati energiju i pozitivne osobine svojeg Sunčevog znaka. Pitanjima ove kuće često se ne daje dovoljno pažnje.

Vrh kuće u znaku Djevice:

pokazuje gdje trebamo proanalizirati svoje stavove i ideje u vezi pitanja te kuće. Navike i podsvjesni ponavljajući obrasci se trebaju kritički razmotriti.

Vrh kuće u znaku Vage:

pokazuje gdje trebamo proanalizirati svoje stavove i ideje u vezi pitanja te kuće. Navike i  Vrh kuće u znaku Vage: otkriva gdje smo izvan balansa i gdje je jedna strana vage previše otišla na jednu stranu i treba je vratiti u balans. To je kuća u kojoj žanjemo ono što smo posijali nesvjesno – u tim aspektima života vidimo što projiciramo na druge.

Vrh kuće u znaku Škorpiona

otkriva područje života gdje se trebamo duboko angažirati. U pitanjima te kuće se trebamo intenzivno pozabaviti – istražiti gdje smo zakačeni žudnjom za moći, strahom od transformacije, tj. otpuštanja te žudnje.

Vrh kuće u znaku Strijelca:

pokazuje gdje trebamo proširiti svoje znanje i preispitati svoje stavove i uvjerenja u pitanjima te kuće. Ovo područje života je pod restrikcijom ili ograničenjem nekih dogmi, bilo okolnostima ili osobnim izborom.

Vrh kuće u znaku Jarca:

otkriva gdje se trebamo iskupiti i iskazati. U pitanjima te kuće ego traži dobiti priznanje od drugih i zato su to područja frustracije dokle god se traži osobno priznanje za ego postignuća (materijalna i autoritativna).

Vrh kuće u znaku Vodenjaka:

pokazuje u kojim područjima života trebamo napraviti reformu starih ideja i koncepata u vezi poslova te kuće. Novi koncepti se trebaju koristiti da bi se srušile zastarjele strukture. U pitanjima te kuće može biti iznenadnih promjena dok se reforma dešava.

Vrh kuće u znaku Riba:

otkriva dio života u kojem trebamo koristi svoju maštu i intuiciju, snove i osvještavanje nesvjesnog. Tu nema smjernica osim vjerovanja u svoj sustav emocionalnog vodstva (intuiciju). Sve izgleda zbunjuće ili varljivo. Vjera je potrebna u pitanjima ove kuće – vjera u sebe i božanski red.

Eto, kuće kao scene vašeg života. Birajte što želite na njima odigravati.

Ljubim!