HUMAN DESIGN

SAZNAJ VIŠE O TOME

ŠTO JE HUMAN DESIGN

Human Design pokazuje nam kako funkcioniramo kao individualna bića i kako funkcioniramo u odnosu na našu okolinu, naše „pleme“: obitelj, prijatelje, zajednicu, te društvo u cjelini. Pokazuje nam naše kapacitete i kako ih koristiti i uvećati, te naše slijepe točke i kako ih, u suradnji s drugima, pretvoriti u mudrost.

Otkrijte svoje sjenke, darove i najveće potencijale i pridružite se tihoj revoluciji kroz utjelovljenje svoje svrhe.


Human Design je najmoćniji alat za otkrivanje svoje prave prirode i samo-osnaživanje za one od nas koji zaista žele znati Istinu u tome što su.

Pozvani ste da otkrijete kako svijet zaista funkcionira i što je to što vas drži od življenja onoga što život zaista može biti, a to je Čudo. Ljubav. Obilje. Sloboda.

Zamislite sistem koji objašnjava TKO STE, kako ste sazdani i kako najbolje odgovarate na svijet oko vas. Nešto poput kombinacije astrologije, psihologije i genetike.

Takav sistem postoji i zove se Human Design.

Tijekom dugogodišnjeg rada sa astrologijom shvatila sam da je astrološka karta, ma koliko god bila savršena za tumačenje nečije psihe i funkcioniranja, samo početak tumačenja tko smo. Sa sistemom Human Design, koji je nastao prije 20-tak godina (kanaliziranjem), dobili smo revolucionarni, novi alat za tumačenje energije suvremenog čovjeka. Zajedno sa astrologijom, čine sustav kojeg zovem Ljudski Energetski Dizajn.

Human Design je sistem koji nam putem našeg datuma, mjesta i vremena rođenja pokazuje naš jedinstveni Energetski Dizajn i specifičnu svrhu koju smo došli ispuniti dok smo na Zemlji.

Postoje bilijuni mogućnosti i varijacija ljudskog dizajna, a svaki je jedinstven. I svaki ima svoje darove, svrhu i polja na kojima uči. Human Design pokazuje koja je naša specifična energetska konfiguracija i daje nam alate kako da se poravnamo – 
kako da živimo svoju jedinstvenost.

Human Design daje alate kojima se miče otpor slobodnom
tijeku Kreativne Energije kroz naša tijela i kroz naš život.

Human Design daje odgovor na pitanja:

Human Design je sinteza nekoliko drevnih ezoteričnih sustava: kineskog  I-Chinga, Zapadne Astrologije, Kabalističkog Drva Života, indijskog sustava energetskih centara (čakri), te moderne kvantne fizike. Koristimo ga za razumijevanje načina na koji energija teče našim tijelom: načina na koji mislimo, osjećamo i živimo.

Human Design vodi na putovanje pronalaska svojeg autentičnog, Pravog Ja. Radi se o mapi putem koje se može uspješno navigirati kroz život. Tumačenje vaše karte Energetskog Dizajna sinteza je sistema Human Design i Energetske Astrologije i daje multidimenzionalni alat za upoznavanje Pravog Ja.

Razumijevanjem načina na koji funkcioniramo napokon dobivamo „uputstva za upotrebu“ koja tražimo cijeli život. Pronalazimo svoj pravi, unutarnji Autoritet. Od tuda se možemo svjesno razvijati dalje. Svatko može transformirati svoju budućnost donošenjem odluka u skladu sa svojim unutarnjim Autoritetom.

Human Design sistem koristi se, kao i astrologija, datumom, mjestom i vremenom rođenja kao koordinatama za izradu jedinstvene energetske mape svakog čovjeka.
Postoji 4 Energetska Tipa: Manifestatori, Generatori, Projektori i Reflektori. 
Svaki Tip ima svoj Autoritet, Strategiju i način funkcioniranja koji je jedinstven. Human Design je doslovce mapa vašeg genetskog dizajna, u tijelu i pokazuje kako se njome služiti.

Manifestatori, Generatori, Projektori i Reflektori

Četiri energetska tipa ljudskih bića

Manifestator

Uloga: iniciranje akcije iz ideja

Aura: zatvorena i odbijajuća

Strategija: informiranje svih na koga njihove akcije utječu prije poduzimanja akcije Manifestatori su u manjini – samo oko 8% ljudi na planeti pripadaju tom energetskom tipu.

Generator

Uloga: pronaći pravi način korištenja svoje energije kroz pravi posao i pravog partnera u životu

Aura: otvorena i obuhvaćajuća

Strategija: čekati odgovor tijela prije donošenja odluke (da li imam ili nemam energije za to)

Projektor

Uloga: empatično vođenje, managiranje i upravljanje energijom svih drugih Tipova (na pozivnicu!)

Aura: fokusirana i penetrirajuća

Strategija: čekanje na ispravnu pozivnicu (energiju pozivnice) za sve velike životne odluke (ljubav, brak, posao, mjesto stanovanja…), čekanje na to da su prepoznati prije nego dijele svoju mudrost sa drugima. Projektori čine oko 20 % populacije. Došli su kao novi Energetski Tip na Zemlju tek nakon 1781.g.  Do tada su postojali samo Manifestatori, Generatori, i tu i tamo koji Reflektor.

Reflektor

Reflektor

Uloga: procjena i reflektiranje zdravlja i stanja ljudske zajednice

Aura: tesirajuća, “teflon” aura na koju se ne lijepi tuđa energija

Strategija: čekati 28 dana (puni mjesečev ciklus) na jasnoću prije poduzimanja akcije. Reflektori čine samo oko 1% populacije.

Znati kako donositi odluke

Strategija i Autoritet

Human Design uči nas kako donositi odluke koje su dobre za nas.

Ako razmislite, donošenje odluka je sve u vašem životu. Ispravno donošenje odluka, u skladu sa onime tko zaista jesmo je najvažnije. Na taj način izbjegavamo otpor, poteškoće, frustraciju, ljutnju i poteškoće koje nam izgledaju kao neizbježne.

Za pravilno donošenje odluka, Human Design daje nam Strategiju i Autoritet pomoću kojih možemo dan po dan micati slojeve programiranosti iz djetinjstva i otkrivati svoje Pravo Ja. Drugim riječima, živjeti svoj Energetski Dizajn znači upoznati i prihvatiti sebe u potpunosti. Možemo to zvati i ljubavlju prema sebi – jer da bismo se zavoljeli moramo se upoznati: tko smo zaista ispod maski kondicioniranja koje smo pokupili tijekom odrastanja.

Biti svoj i živjeti svoj Dizajn znači da dopuštamo sebi živjeti na zdrav i harmoničan način, prateći svoj Unutarnji Autoritet (urođeni sustav navođenja prema našem najvećem dobru) i Strategiju. Biti svoj znači razumjeti da smo se inkarnirali sa darovima koji su naši da ih živimo i da ih stavimo u službu svima drugima: našim najdražima, okolini, društvu, planeti, Univerzumu.
To je tajna harmoničnog života.

human design

Centri

Centri su područja posebne energetske važnosti u našem tijelu. Predstavljaju određene vrste energija koje nas pokreću, motiviraju, određuju, te upravljaju sa njima povezanim organima i funkcijama u tijelu.

Imamo 9 centara u Human Design karti (BodyGraphu): Glava, Ajna, Grlo, G/Identitet, Srce/Ego, Sakralni centar, Korijenski centar, Slezena i Solarni Pleksus.

Centar može biti definiran (obojen) ili nedefiniran (u bijelom).

Našu „definiciju“, dakle, čine obojeni centri u našoj karti. To je ono tko mi jesmo zaista. Tu smo konzistentni. S druge strane, kada je centar nedefiniran (u bijelom), ta energija nije konzistentna i zapravo je mjesto gdje bivamo programirani od okoline. Nedefinirani centri su mjesta gdje idemo u školu u životu – gdje smo neautentični jer na nas utječu drugi. To su ujedno i mjesta naše najveće potencijalne mudrosti. Kada je centar nedefiniran, to ne znači da je loš ili potrgan. Nije „bolje“ imati centar definiran, samo je drugačije.

Teme 9 energetskih centara:

Glava (Head): inspiracija

Ajna: mentalna sigurnost

Grlo (Throat): komunikacija, akcija i manifestacija

G /Identitet (G/Self): jastvo, ljubav, životni smjer, centar bića

Srce/Ego (Ego/Heart): snaga volje i osobne vrijednosti

Korijenski centar (Root): adrenalinska energija

Slezena (Spleen): preživljavanje, intuicija tijela, imunosni sustav, osjećaj za vrijeme

Solarni Pleksus (Solar Plexus): emocionalna jasnoća

human design

Human Design karta

Karta Human Design-a je mandala koja je vizualna prezentacija naše jedinstvene energetike u svim poljima Života.

Human Design je sinteza nekoliko drevnih i modernih disciplina: I-Ching, Drvo Života (Kabbala), Hinduistički sustav čakri, Astrologija, Astronomija, Kvantna Fizika, Epigenetika.

Karta Human Design-a ili Body Graph je precizna mapa i upute za korištenje koji nam daju pristup tome kako smo genetički dizajnirani da se spajamo sa svijetom oko sebe. Pokazuje nam kako naš jedinstveni susav navođenja (Autoritet) operira. Nikada prije Human Design sistema nije bilo moguće pročitati iz podataka o rođenju kako navigirati kroz život i kako donositi ispravne životne odluke za nas.

Vaša karta pokazuje vam vaš Energetski Tip, Strategiju i Autoritet (inteligenciju tijela koja je sustav navigacije za donošenje odluka). Postoje milijuni ljudskih bića, ali samo četiri Energetska Tipa. Svatko od nas je jedan od tip. Naš Tip, kao i Karta ostaje s nama cijeli život.

Unutarnji krug karte predstavlja krug od 12 znakova zodijaka – to je astrološki dio Human Design sistema.

Iako Human Design koristi isti zodijački krug kao i astrologija, interpretacija je nešto drugačija, budući da korespondira sa 64 heksagrama I-Ching sistema. Vanjski krug karte su 64 heksagrama I-Chinga, od kojih svaki heksagram predstavlja arhetipske energije, koje su također direktno povezane sa našim genetskim kodom – 64 kodona naše DNK. U sredini mandale je tzv. BodyGraph – koji predstavlja naše tijelo. Pozicija planeta u trenutku našeg rođenja određuje koji će heksagrami biti aktivirani.

Postoje 9 centara i 64 vrata u BodyGraph-u. Centri su energetski centri u našem tijelu, ali za razliku od 7 čakri Hinduističke tradicije, imamo 9 energetskih centara. Svaki centar je određena vrsta energije i povezan je sa određenim funkcijama u našem tijelu. Definiranost i nedefiniranost centara određuje u velikoj mjeri tko smo. Naš Energetski Tip, Strategija, Autoritet su određeni time koji centri u našem BodyGraphu su definirani (obojeni) i kako su povezani.

human design

Binarna Svijest: Osobnost i Dizajn (tijelo)

Human Design sistem koristi iste podatke za kalkuliranje karte vašeg Dizajna kao i astrologija za kalkuliranje natalne karte: datum, (točno) vrijeme i mjesto vašeg rođenja.

Međutim, za razliku od astrologije, kalkulira još jedan moment u vremenu osim trenutka kada smo rođeni. MI SMO BINARNA SVIJEST.

Trenutak našeg rođenja predstavlja našu Osobnost (u grafu označeno crnom bojom: Personality), a Human Design računa još i trenutak kada je nastao naš Dizajn. Taj trenutak je otprilike 88 dana prije našeg rođenja (točno 88° Sunčevog kretanja prije trenutka našeg fizičkog rođenja). Ovaj drugi, prenatalni trenutak, je jedinstven za Human Design i predstavlja ključni dio našeg ukupnog Ljudskog Dizajna.

Dvije kolumne sa brojevima na lijevoj i desnoj strani karte Human Designa (BodyGrapha) predstavljaju pozicije Sunca, Mjeseca, planeta i Mjesečevih čvorova u trenutku vašeg rođenja (desno, crno – Personality/Osobnost ili naš svjesni dio), te 88 dana prije rođenja (lijevo, crveno – Dizajn ili naš nesvjesni dio).

Naša Osobnost predstavlja ono čega smo svjesni da mi jesmo. Drugim riječima, Osobnost je ono što mislimo da jesmo. Dizajn, s druge strane, predstavlja naš nesvjesni dio kojeg sami ne primjećujemo, iako je drugim ljudima često vrlo vidljiv na nama ili u vezi nas. Također, Dizajn predstavlja naše genetičko naslijeđe od predaka preneseno putem DNK. Drugim riječima – naše tijelo.

Osobnost možemo usporediti sa cestom, a Dizajn sa tunelom. Vidimo gdje ceste vode (svjesni dio Osobnosti), ali ne znamo kuda vodi tunel (nesvjesni dio Dizajna). Osobnost i Dizajn zajedno daju nam našu bazičnu dualnost, podijeljenost u životu. Mi nismo ono što mislimo da jesmo. Mi smo složeni, savršeni odraz cijelog Univerzuma. Kako gore, tako dolje.

human design

Not Self

Programirani/kondicionirani um je ono što stvara Not self. Za većinu ljudi Not self upravlja njihovim životima. Počinje se razvijati rođenjem i pojačava se kroz godine bolnih iskustava. Ono što možemo sada učiniti je ukloniti teret donošenja odluka iz uma i prepustimo ga svojoj Strategiji i Autoritetu (tijelu). Ako odluka dolazi iz vašeg uma, ona je iskrivljena, to je uvjetovana, kondicionirana odluka iz Not self-a. Izazov je odvratiti se od uma. To nije lako. Ljudima nije lako shvatiti da ne mogu vjerovati svojim umovima za odluke. Nije im lako jer je to jedini način koji su naučili. Međutim, Human Design nas uči kako donositi ispravne odluke. To je tako jednostavno. Moramo uvjeriti Putnika (um) da je nesposoban kada je u pitanju donošenje odluka. Um nije niti dizajniran za donošenje odluka.

Strategija i Autoritet su alati za donošenje odluka koji zaobilaze ili nadilaze um.

Predaja našoj tjelesnoj svijesti, našoj Strategiji i Autoritetu, omogućuje nam, da odluku po odluku, preuredimo svoje živote i živimo svoje prirodno stanje. U Human Design-u ovo je putovanje dekondicioniranja i buđenja za svoju pravu prirodu koja je bez otpora. Kad se dekondicioniramo, počinjemo živjeti životom kojim smo trebali živjeti, i prihvaćamo život kroz svoju otvorenost (ne-definiciju), kako je i zamišljeno. Počinjemo živjeti cjelovitim životom u potpunosti integrirajući našu definiciju i našu zdravu nedefiniciju, bez izobličenja. Ovo je sloboda! A kad dostignemo ovo stanje postojanja, imamo potencijal za čist i jasan “Vanjski autoritet” koji ćemo podijeliti s drugima. Jedina funkcija uma jest da bude zdravi Vanjski Autoritet.

Naš ljudski proces je razumjeti um – Putnika – ali nikada se nećemo riješiti uma i pritiska kondicioniranja. Ali, ako je to naš put, polako ćemo, ali sigurno, prestati davati ovlaštenja svom umu da vozi. Vozilo (Dizajn kristal) prirodno zna što treba činiti u ovom svijetu, ali Putnik (Kristal Osobnosti) ne zna, to je samo Putnik (svijest Promatrača). Osobnost pokušava upravljati životom, ali s vremenom može naučiti predati se i biti Putnik. Tada se možemo opustiti i možemo početi UŽIVATI u filmu kojeg smo došli gledati, umjesto da patimo. O Svijesti Promatrača ili Putnika (Svjedoka) pročitajte više u Marininoj knjizi Peti Element.

Pogledajte i video o Not Self-u kroz svih 9 centara
(isječak iz Transformacijske Škole Human Design-a)

human design

Što Human Design može učiniti za vas?

Srce Human Design-a je u potencijalu buđenja svoje prave prirode svakog ljudskog bića. Strategija i Autoritet su ključni – oni su vrata u vaš život u kojem živite kao svoje Pravo Ja, afirmirate tko zaista jeste i razumijete tko niste, te otpuštate te kondicionirane dijelove sebe, korak po korak.

Mi smo svi programirani da donosimo odluke iz uma. Naš um nije opremljen da nas vodi kroz život – to nije njegova svrha. Svrha uma jest da promatra, sakuplja informacije i doživljava iskustva, kontemplira jedinstvene percepcije i refleksije koje možemo dalje dijeliti s drugima. Ali, um nije donositelj odluka!

Ono što nas zaista pokreće kroz život nije naš um, već inteligencija (svjesnost) tijela, forme koju nastanjujemo – s kojom urođeno dolazimo u život na planetu. Human Design sistem pokazuje kako naša specifična forma funkcionira i kako postaje naš najbolji sustav navođenja – naš osobni Autoritet.

Svatko od nas je dizajniran sa jedinstvenim načinom donošenja odluka putem svjesnosti tijela, ali umjesto toga koristimo um za donošenje odluka – zato se i nalazimo u situacijama u kojima smo zapeli, frustrirani, ogorčeni, razočarani.

Da bismo optimalno funkcionirali, trebamo poznavati i pratiti svoj Autoritet – inteligenciju tijela koja nam je urođena, jedinstveno za svakoga.

Human Design je znanost otkrivanja samog sebe – Autentičnog sebe. Iz vaše karte Human Design-a možete dobiti uvid u svoju vlastitu jedinstvenu prirodu: svoje talente, psihologiju, ranjivosti i ograničenja, kao i svoje talente, snage, darove i posebnu svrhu. Praktična primjena tih informacija i alata Strategije i Autoriteta nosi ogroman potencijal za poboljšanje i ispunjenje vašeg života.

Vi ste jedinstveni. Vaša karta vam praktično pokazuje vašu jedinstvenost, talente, darove, mudrost i kako trebate navigirati kroz SVE situacije u vašem Životu.

Human Design sistem omogućava svakome od nas da dobije svoje vlastite upute za upotrebu za život. Pomaže da shvatimo priču našeg života i pokazuje nam kako da donosimo ispravne odluke – putem Strategije i Autoriteta. Donošenje isprvnih odluka uklanja otpor u našem životu.

Najčešće ljudi osjete veliko olakšanje i prepoznavanje kada im se pročita njihova Human Design karta. To je zato jer ih se po prvi puta vidi onakve kakvi jesu, umjesto onoga što se očekuje da budu. Tumačenje može vratiti osjećaj smisla i svrhe u životu i otpustiti strah, krivicu, ljutnju, frustraciju.

Možete sebi napokon dati dopuštenje da budete vi. JEDINSTVENI.

VIDEO

Poslušajte Youtube videe na ovu temu