Kako razine svijesti utječu na naš život?

Iako se sama svjesnost ne može podijeliti na razine budući da je cjelovita i sveobuhvatna u svemu što postoji, jer je od nje nastalo i u njoj se nalazi, za potrebe našeg rasta i orijentacije, možemo podijeliti stupnjeve/razine svjesnosti na nekoliko nivoa, ovisno o tome koliko smo sposobni funkcionirati na određenom stupnju svijesti.

Ovom podjelom vam zapravo želim ukazati na različitosti mogućnosti donošenja odluka, rješavanja životnih „problema“ sa različitih stupnjeva svijesti. Za svaku okolnost postoji rješenje koje je istovremeno i rast. Drugim riječima: za svaki  “zemaljski problem” postoji “duhovno rješenje”.

Prvi Stupanj svijesti: Skučena, ograničena svijest

Na ovoj razini svijesti kažemo da čovjek “spava”.

Tu on ima probleme, zapreke, bori se sa okolnostima, ne shvaća da je on kreator i da ima moć. Strah za preživljavanjem i prihvaćanjem od drugih prevladavaju.

Iz pozicije straha teško se može nazrijeti rješenje i izlaz iz životih izazova. Postoji visok nivo zbunjenosti, samoporažavajućeg djelovanja, odvojenosti, frustracije zbog toga što ne možemo riješiti svoje probleme, a ako i uspijemo s nekima, odmah se pojavljuju novi, nikako da isplivamo iz straha.

Pokušavamo rješavati probleme na uvijek iste načine, ne mijenjamo perspektivu jer ne vidimo dalje od odvojenosti. Iscrpljeni smo od života, iako na momente može biti lijep.

 

Drugi stupanj svijesti: Proširena svijest

Polako shvaćate da postoji smisao života i da vi imate veliku ulogu u tome. Rješenja za vaše probleme se počinju pojavljivati kako se vaša vizija širi iz dualnosti u jednost.

Suočeni s problemima, vi počinjete shvaćati da morate izaći iz okvira samonametnutih ograničenja i otpustiti otpor promjenama. Što ste otvoreniji vodstvu vašeg Istinskog Ja, to vam može pristići više jasnijeg smjera, odgovora i sinkroniciteta.

Postajete provodljiviji za više frekvencije i učite iz grešaka, odnosno, počinjete gledati na prepreke kao na prilike za učenje. Ujedno je to i prag za slijedeći nivo:

 

Treći stupanj ili Čista svijest

Problemi nestaju jer ih promatrate kao prilke za rast i učenje. Svaki izazov je prilika da se lansirate na novi, širi, kreativniji nivo postojanja.

Nema neprijatelja, vanjskih oklonosti niti prijetnji jer shvaćate da je vanjski svijet refleksija vas, vašeg unutarnjeg svijeta.

Rješenja vam dolaze iz vaše prave prirode, Istinskog Ja, pa se sve dešava u pozitivnim sinkronicitetima i u harmoniji, s najmanje otpora i za vaše najveće dobro i dobro svega stvorenoga.

Sve što želite su želje koje doprinose ne samo vama, već svemu i svakome od vas, budući da su istinske želje proizašle iz stanja ljubavi.

Svakim korakom i dahom pratite svoje Istinsko Ja bez okolišanja a životni izazovi postaju samo korak kojim se još više približavate istinskom sebi, Bogu Kreatoru koji jeste.

Živite za trenutak (sadašnji), donosite odluke koje su u skladu s vašim Autentičnim ja, predajete se toku života i on vas nosi u vašu Istinu. Prepoznajete Duh u svemu i svima, osjećate povezanost i ljubav sa svime što postoji.

Pogledajte video o razinama svijesti.

Više o razinama svijesti pronađite u knjizi Peti Element. 

Knjiga PETI ELEMENT Marine Bitorajac poput mača, precizno, jednostavno i elegantno reže kroz iluzije ega i ukazuje na bezvremensku esenciju vašeg bića. Svako poglavlje je aktivna meditacija koja korak po korak, oslobađa od ideje o odvojenosti i ukazuje na vašu pravu prirodu. Vodi vas preko svih dosadašnjih ograničavajućih slika o sebi i svijetu. Pozvani ste da sa knjigom PETI ELEMENT uvidite stanje unutarnje slobode. To je vaše prirodno Stanje harmonije s prijateljskim Kozmosom. STANJE HARMONIJE S ONIM TKO ZAISTA JESTE!

VI JESTE SVE ŠTO POSTOJI.

Ljubim vas.