Mjesec u znakovima zodijaka

Mjesec u natalnoj karti predstavlja instinktivnu stranu naše prirode. Pokazuje sva naša iskustva iz prošlosti vezana uz njegovanje, odnos s majkom i svojim plemenom (obitelji), te način na koji njegujemo sami sebe i druge.

Mjesec je naše unutarnje dijete. Znak u kojem je naš natalni Mjesec pokazuje naše navike, reakcije i instinkte, te kako se nosimo sa svojim emocijama. Da li ih izražavamo otvoreno ili potiskujemo? Najočiglednija mjesta gdje se vide načini izražavanja emocija su kod kuće, unutar obitelji i intimnih odnosa. Mjesečev znak pokazuje naše najdublje emotivne potrebe i način na koji njegujemo sebe i druge.

Opširan tekst o Mjesecu u natalnoj karti pročitajte ovdje: Mjesec u natalnoj karti: vaše Unutarnje dijete

A niže možete pronaći Mjesec u svim znakovima.

Obratite pažnju na odlomak „Sigurnost“ jer mjesec pokazuje što nam je potrebno da bismo se podsvjesno osjećali sigurno – odnosno, što je našem unutarnjem djetetu potrebno za osjećaj sigurnosti. Tu često postupamo nesvjesno i možemo sami sebe sabotirati ostajanjem u lošim vezama, poslovima, vezanjem za ovisnosti i slično samo da bismo se osjećali sigurno.

Mjesec u znakovima

Mjesec u Ovnu

Vladajući planet: Mars

Generalne karakteristike:

Mjesec u Ovnu je najbolji Mjesec, barem tako on/ona misli. Mora biti prvi u svemu, inače mu je dan uništen. Instinktivno je kompetitivan iako nije često toga svjestan. Ima urođenu potrebu biti na čelu čopora i to ga čini odličnim vođom, iako je često ishitren pa može čopor odvesti u zamku, ali barem će časno skončati. Aktivan je, vitalan i rutina mu je dosadna pa će morati inscenirati sukob ako ga nema na vidiku. Izvrstan je aktivist, advokat, sportaš, vojnik, vođa. Ne voli djecu previše sve dok ne porastu dovoljno da mogu biti aktivni član tima zvanog „obitelj“ čiji je trener i vođa, naravno, Mjesec u Ovnu.

Mjesec u Ovnu doživljava emocije turbulentno, sebično i vrlo je orijentiran na sebe. Zahtjeva instantnu pažnju i ne tolerira frustraciju jer drugi ne odgovaraju isti tren na njegove potrebe. Ima vrlo jako razvijen osjećaj za „sebe“ i što želi, i ne čeka da to i dobije. Ima jak ego i vrlo direktno, vatreno i bez strpljenja traži ono što želi. Djelomično je još uvijek dijete pa nema strpljenja za druge niti za tuđe emocije i potrebe. Od drugih ljudi traži divljenje i potvrdu i nadasve želi biti poseban. Razumije da su svi posebni i isti, ali sebe ipak vidi posebnijim i barem malo „istijim“. Ima temperamentnu narav i snažna osobna mišljenja, iako nekada mogu biti primitivna.

Sigurnost:

Za osjećaj sigurnosti Mjesecu u Ovnu je potrebno je da ima osjećaj da je uvijek prvi i da pobjeđuje. Pa ako ste u blizini ili bliski sa nekime tko ima Mjesec u Ovnu, kažite mu da je najbolji i dobili ste osobnog bodyguarda za život. Mjesec u Ovnu boriti će se srčano za sve što prijeti njegovoj sigurnosti. Pri tome može otići predaleko i vidjeti prijetnje tamo gdje ne postoje, pa se boriti protiv vlastitih sjenka. Agresija i bijes mogu biti problem, ili ako se ne iskale na drugima (Mjesecu u Ovnu je uvijek netko drugi kriv i rijetko pogleda u sebe da nađe izvor nezadovoljstva), mogu biti depresivni jer gutaju poriv za sukobom.

Mjesec u Ovnu je hrabar, srčan, aktivan, predvodnik, neovisan i samopouzdan.

Mjesec u Biku

Vladajući planet: Venera

Generalne karakteristike:

Mjesec u Biku je praktičan, voli prirodu, konzervativan je, tvrdoglav i senzualan. Ima urođen osjećaj za smirenost koji ga može dovesti do toga da se ne miče sa mjesta jer mu je dobro i kada mu odavno više nije dobro. Dobro stari i dugo je vitalan, ali to može biti i zato jer je prelijen da primjeti da je ostario. Ima izvrstan instinkt za novac i dar za čuvanje novca (tzv. buksanje) mu daje dugoročnu stabilnost koju tako jako želi i treba.

Ne voli promjenu. Ako mu se želite zamjeriti samo mu recite da požuri. Hedonista je, voli finu hranu, vođenje ljubavi i sve senzualno (i novac na računu za njega može biti senzualan). Instinktivno zna sam sebe utješiti i njegovati. Vrlo je praktičan, stabilan i ne poduzima prvi akciju. Ima izrazito jaku snagu volje koja ga može pretvoriti u nekoga tko ne želi izaći iz svoje komforne zone osim ako ga izvučete za rogove (ili ponudite novac, ljubljenje ili finu hranu).

Sigurnost:

Vrlo je orijentiran na materijalnu sigurnost: kuća, novac, pozicija… Toliko da može zaboraviti da ima i duhovnu stranu, te traži sigurnost isključivo u materijalnom. Ako je materijalno stabilan, teško da će se pokrenuti prema mističnim iskustvima, ali ako nije, morati će se otisnuti iz svoje komforne zone „bika koji sjedi“ i napraviti promjene koje vode do unutarnje sigurnosti – a to je pronalazak svoje Duše. Teško otpušta, zaboravlja i pokreće se. Ima jak seksualni nagon koji može pogrešno zamijeniti za osjećaj emotivne bliskosti jer je sposoban odvojiti seks od emocija. Tipično je miran, ali ako ste dovoljno uporni da ga tjerate na promjenu, doživjeti će vas kao bik kojem mašete crvenom maramom ispred nosa: bjež’te!

Mjesec u Biku je romantičan, dubok, pouzdan, ugodan, smirujuć i stabilan.

Mjesec u Blizancima

Vladajući planet: Merkur

Generalne karakteristike:

Mjesec u Blizancima se jednostavno ne može obvezati na ništa. On ili ona je vječni dječak ili djevojčica. Prolazi kroz život bez ijedne brige i ostaje zauvijek mlad/a u srcu. To je divna karakteristika, ali za one koji su bliski Mjesecu u Blizancima kao da imaju posla sa vječnim tinejdžerom. Promjenjiv je, ne veže se uz nikoga ili ništa, iako ćete dobiti dojam dok ste s njim da ste na istoj valnoj duljini i da ste pronašli prijatelja za život. I jeste, ali dok ste vi planirali slijedeći susret, on je u međuvremenu promijenio nekoliko najboljih prijatelja. Sve što vam kaže zaista i misli. U tom trenutku.

Izvrstan je govornik, učitelj i pisac, ako ga uspijete pratiti. Najbolji je trgovac na svijetu. Za Mjesec u Blizancima riječi su najjače oružje i može izvrnuti istinu u svoju korist u trenutku jer ne preza od male prevarice tu i tamo. Bistar je, brz na umu i jeziku, uvijek u pokretu i mentalno nezaustavljiv. Iznimno je znatiželjan i ako želite biti na njegovoj zabavi, bolje vam je da ste interesantni. Ima izvrstan smisao za humor.

Sigurnost:

Mjesec u Blizancima ne vjeruje emocijama i ne želi se vezati uz nikoga. Intimnost ga straši i stvara nervozu.  Za osjećaj sigurnosti mora biti slobodan, ili mu barem recite da je slobodan dok mu pripremate omču oko vrata od koje će odrasti i uozbiljiti se. No, prvom prilikom ćete požaliti što ste ga vezali, jer ako odraste neće više biti dražestan prevarant kojeg volite upravo takvog. Racionalizira emocije i suočen sa emocionalnom dilemom ili krizom pokušava misaono riješiti emocije. Čita, razgovara ili razmišlja o osjećajima da bi izbjegao da ih osjeti. Za osjećaj sigurnosti mora razumjeti stvari – onda ima sve pod kontrolom, ili barem tako misli. Savršeni primjer je Mr. Spock iz Star Trek serija.

Mjesec u Blizancima je društven, interesantan, inteligentan, informiran, prilagodljiv i sposoban.

Mjesec u Raku

Vladajući planet: Mjesec

Generalne karakteristike:

Mjesec u Raku je kod svoje kuće, budući da je u svojem znaku. Mjesec u Raku će vas iznjegovati do smrti. On je Majka koja samo želi brinuti za druge, a ako to njima ne treba, on će napraviti da im treba, makar i emocionalnom ucjenom. Voli djecu i posesivan je i sve podređuje obitelji. Želite li mu se zamjeriti do groba, recite mu da je pileća juha koju vam je donio u 3 sata ujutro s drugog kraja grada po kiši (jer vam se čini da biste se možda mogli prehladiti) neslana. Zna kako učiniti da se svi osjećaju kao da su kod kuće. Stvara osjećaj pripadnosti, prihvaćenosti i sigurnosti svojom pojavom gdje god da je. Ako želite njegovanje, nađite osobu sa Mjesecom u Raku i potužite mu/joj se da vam je majka bila hladna.

Iznimno je vezan uz djetinjstvo (pogotovo ako je bilo traumatično), prošlost i starine. U stanu Mjeseca u Raku možete vidjeti fotografije članova obitelji od vremena kada su prve fotografije bile raritet. Ne otpušta lako i ne voli promjene, pogotovo mjesta stanovanja – rakova kućica se ne napušta jednom kad se nastani. Imate prijatelja za život ali ako ga iznevjerite, osveta će biti u obliku grižnje savjesti koje će vam nabiti jer je toliko učinio/la za vas a vi tako…

Sigurnost:

Mjesec u Raku je vrlo osjetljiva i senzibilna Duša i treba za osjećaj sigurnosti dom, obitelj i osjećaj pripadnosti. Ponekada može biti ekstremistički nastrojen prema svojem plemenu, tradiciji, kulturi, kvartu. Treba mu osjećaj nepromjenivosti, ne želi se seliti, otpuštati i bacati memorabilije iz prošlosti, iako najčešće iz prošlosti ima većinom traume. Zbog svoje senzibilnosti vrlo je promjenjivog raspoloženja i može se samosažaljevati. Snažno ovisi o emocijama i dobrobiti svojih bližnjih, na što ne može utjecati, pa zbog toga često pati.

Mjesec u Raku je suosjećajan, empatičan, pun razumijevanja, nježan i sa posebnim, domaćim smislom za humor.

Mjesec u Lavu

Vladajući planet: Sunce

Generalne karakteristike:

Mjesec u Lavu je vječno dijete, dramatično, puno smješka i šarma, ali i egocentrično i bossy. Ima osobine super zvijezde, ne može ga se ignorirati jer je uvijek na pozornici i u centru pažnje. Drama queen je ako svjetla reflektora nisu uperena stalno u njega. Prirodni je kralj zodijaka, kraljuje svojom karizmom ako uspije smanjiti na prihvatljivu razinu svoj poriv da se hvališe gdje god stigne.

Ponosan je do mjere da vjeruje da ima bogom dano pravo da vlada svima ostalima, i treba se naučiti poniznosti. Ako se sjeti sići sa svojeg trona da bi se igrao sa drugima, može donijeti svima radost života. Želi da mu se svi dive, teži luksuzu i glamuru  pa je zato često u show businessu. Igra emotivne igre i flertuje kako bi osvojio divljenje. Odan je, topao i humorističan, ima dječju energiju kojoj se ne može odoljeti. Lavov vladar, Sunce će uvijek izaći iza oblaka, pa od tuda vječna pozitiva Mjeseca u Lavu.

Sigurnost:

Žudi za ljubavlju, morate mu govoriti da je poseban i jedini te da se vaš život vrti oko njega. Mora uvijek voziti a ne biti na stražnjem sjedalu, inače se osjeća jako nesigurno. Treba stalnu potvrdu da vam je važan, pa ako ga se želite riješiti, recite mu da ste upoznali nekoga s većim egom. Ovisi jako o tuđim pohvalama i konstantnoj pažnji. Čak i doma mu mora biti kao na pozornici: blještavo i glamurozno, a ako si to ne može priuštiti, ući će u dugove. Bez nekih stvari se jednostavno ne može.

Mjesec u Lavu je pravedan, zabavan, inspirativan, ponosan i veći od života.

Mjesec u Djevici

Vladajući planet: Merkur

Generalne karakteristike:

Mjesec u Djevici posvećen je službi drugima, do te mjere da može biti sluga, ali ne onaj koji šuti i radi, već onaj koji prigovara i osuđuje dok služi. Vrlo je analitičan i samokritičan, pa je kritičan i prema drugima jer mu je najbitnija čistoća u svemu – traži savršenstvo pod svaku cijenu.

Vrlo je radišan, praktičan, sposoban, inteligentan i perfekcionistički analitičan (da ne kažemo analan), pa nije čudo da završi u poslovima za kojima je uvijek ponuda veća od potražnje: porezni službenik, računovođa, kondukter u tramvaju, medicinski brat u domu za najstarije, veterinar u vrlo ruralnom području… Jako se želi usavršiti i \”popraviti\”, i želi i vas usavršiti, a najčešće to čini neumornim ukazivanjem na vaše nesavršenstvo. Nikada ne zaboravlja i ima stalno rastući mentalni popis u glavi što se još mora popraviti i iscjeliti. Jako sumnja u sebe budući da samome sebi postavlja nedostižni ideal vlastite savršenosti. Zapravo je iscjelitelj zodijaka i vrlo je sposoban pružiti pomoć na praktičan, nesebičan i zemaljski način kao malo koji drugi znak.

Sigurnost:

Mjesec u Djevici stavlja svoje potrebe sa strane kako bi se prvo pobrinuo za druge pa često može biti sluga (ne u doslovnom značenju riječi, ali niti jako daleko od toga). Opsjednut je čistoćom tijela i time se štiti od emocionalnih potreba – misli da će urednošću, pročišćavanjem i redom kontrolirati emocije. Za osjećaj sigurnosti mu treba da radi i da se osjećaj korisnim. Ne nudite mu godišnji odmor, ne želi ga jer mu daje osjećaj zamjenjivosti. Pokušava racionalizirati i analizirati emocije, i postavlja si previsoke standarde. Preskroman je i ne traži ništa za sebe, pa ga  se lako može iskorištavati. Ako mu se želite zamjeriti, recite mu da vam se čini neorganiziranim i prljavim i da ne biste mogli jesti s njegovog kuhinjskog poda.

Mjesec u Djevici je praktični iscjeljitelj, pouzdan, nesebičan, jednostavan i primjer života bez vezivanja uz nepotrebne stvari.

Mjesec u Vagi

Vladajući planet: Venera

Generalne karakteristike:

Mjesec u Vagi je lijep i privlačan. I svjestan je toga i iskoristiti će to da dobije od vas što želi. A vi nećete imati pojma da ste upravo pali na poznati vagin šarm i da niste jedini. Mjesec u Vagi staviti će svu svoju energiju u to da se drugima svidi. Obožava veze i odnose do te mjere da će se pretvoriti u nešto što želite samo da dobije vaše obožavanje. Zbog toga je odličan diplomata, pregovarač, miritelj, dijelitelj pravde – može vidjeti obje strane svega. Tako će vama reći da ste u pravu, ali i vašem protivniku. I neće imati pojma što čini jer voli i vas i njega. Ne voli konflikt i ružnoću bilo kakve vrste. Ne voli biti sam i živjeti sam, a dom mu mora biti estetski ugodan, da ne kažemo luksuzan. Visoko društvo privlači Mjesec u Vagi, pa će tražiti reprezentativnog partnera. Ako nije dobro pozicioniran, mora barem biti jako lijep.

Sigurnost:

Za osjećaj sigurnosti, Mjesec u Vagi treba biti u vezi. Staviti će svoje potrebe na zadnje mjesto jer mu je bitnije biti s vama u vezi, pa će učiniti sve da se nastavi iluzija harmonije i dugo nakon što je harmonije u odnosu nestalo (ako je ikada i bilo harmonije ili je to Mjesec u Vagi umislio jer pokušava stvoriti harmoniju u svemu). Ako se želite zamjeriti Mjesecu  u Vagi, recite joj/mu da želite biti u otvorenoj vezi. Ili se jednostavno oblačite neukusno ili odrpano.

Mjesec u Vagi je šarmantan, harmoničan, ugodan mirotvorac.

Mjesec u Škorpionu

Vladajući planet: Pluton

Generalne karakteristike:

Mjesec u Škorpionu je „The Dark Motherfu**r“ zodijaka. Kod njega nema plitko ili nježno. Sve je duboko, intenzivno i snažno. Ako imate dovoljno velika jaja biti u njegovoj blizini, transformirati će vas iz jadnika u boga. Ako nemate jaja, bjež\’te da vas ne pojede za doručak, samo zato jer ste slabi. Mjesec u Škorpionu ne može živjeti na površini života – mora imati snažna, transformirajuća iskustva. Ne voli slabiće, zato jer se boji vlastite slabosti. Ima povijest odbačenosti, smrti, destukcije ili progonjenosti nakon koje je očvrsnuo dovoljno da ne mari za trivijalnosti tipa „koje boje zastore u sobi za goste“ odabrati. Treba istraživati tabue i biti katalizator za isto drugima. Živi dramatičan i emotivno intenzivan život pun vrhunaca i padova. Čita misli i ništa mu ne može promaknuti. Ne pokušavajte mu lagati ako vam je život mio.

Sigurnost:

Za osjećaj sigurnosti, Mjesec u Škorpionu treba emocionalno otpuštanje prošlosti inače je destruktivan. Boji se odbačenosti i izdaje, pa je opsjednut sa tajnovitošću i moći, ne želi pokazati slabost nikome i nikada. Ljubomora mu je boljka dok si ne nađe sebi ravnog (po intenzitetu) partnera. Bogatstvo ga privlači i traži načine da se obogati zbog toga jer novac poistovjećuje sa moći, a moć ga opija jer se duboko u sebi boji biti nemoćan. Treba pomagati drugima da se oslobode svoje sjenke i osnaživati ih. Ako se želite zamjeriti Mjesecu u Škorpionu… bolje nemojte.

Mjesec u Škorpionu je snažan, vidovit, vjeran i veliki transformator.

Mjesec u Strijelcu

Vladajući planet: Jupiter

Generalne karakteristike:

Mjesec u Strijelcu ne želi da ga sputavate ičime i ikada, a najmanje vašim emocionalnim potrebama. To ga guši i onda je bezobziran jer spašava svoju slobodu. Ako želite dugotrajan odnos u kojem ćete si sjediti za vratom i putovati i seliti se nikada – ne vežite se za njega. Mjesec u Strijelcu treba rast, putovanje, širenje, edukaciju. Neumorno traži za odgovorima i nema vremena za stajanje na mjestu. Ako nađe dobre odgovore, možda postane guru ili religijski vođa, ili Oprah Winfrey. Ako ih i ne nađe, svima će govoriti istinu u lice, iako nema pojma o čemu govori, ali propovijedati mora. Ima problem sa emocijama i radije će se upustiti u filozofsku diskusiju (u kojoj će vjerojatno pobijediti) nego osjetiti svoje emocije. Nema sluha niti za tuđe emocije, i teško se posvećuje drugima ozbiljnije. On je najčešći „nevjernik“ zodijaka u vezama (ovo niste čuli od mene). S druge strane, ima optimizam i entuzijazam kome nitko nije ravan, i inspirira druge baš time. Često je vrlo duhovan i zaista ima viša znanja koja dijeli s drugima kao smisao života.

Sigurnost:

Za osjećaj sigurnosti treba znati odgovore na velika pitanja.Ultimativno mu ništa nije bitno osim odgovora, znanja i rasta, pa su selidbe, promjene statusa i kućanskog života više nego dobrodošle. Ima dozu skitnice u sebi i za sigurnost treba razumjeti i znati. Traži prijateljstva u kojima može učiti od drugih, treba biti viđen i primjećen. Ako se želite zamjeriti Mjesecu u Strijelcu recite mu da premalo zna (o bilo čemu).

Mjesec u Strijelcu je pomagač, svjetski putnik i znalac, širitelj pozitive i mudrosti vjere u viši smisao.

Mjesec u Jarcu

Vladajući planet: Saturn

Generalne karakteristike:

Mjesec u Jarcu je emocionalni kontrolor. Treba sigurnost i konvencionalnost. Ima snažan osjećaj za odgovornost, može biti osuđivački nastrojen i teže mu pada emocionalno izražavanje. Ali inače je divan. Često krije svoju ranjivost iza sarkazma i stabilne, hladne površine. Vrlo je sposoban i sve detaljno planira prije poduzimanja akcije. Nije sklon rizicima, pa ne očekujte da će vas iznenaditi bungee jumpingom, osim nakon detaljnog planiranja cijelog događaja uz već uplaćeno osiguranje od svih vrsta nesreća.

Nosi težinu svijeta na svojim leđima jer uvijek mora napraviti „pravu stvar“. Drži se slijepo svih zakona i propisa i odgovoran je i odrastao od malih nogu. Često je odgovorniji roditelj svojim roditeljima nego oni njemu. Djeluje hladno i želi imati emocionalnu kontrolu, pa ga ne tražite da vam pokazuje emocije u javnosti. Spartanac je, sposoban i organiziran, late-bloomer. Penje se po korporativnoj ili poslovnoj ljestvici i dokazuje da je sposoban svima koji su mu u djetinjstvu rekli da neće uspjeti. Majka mu je vjerojatno bila hladna, rezervirana i perfekcionist. Sklon je depresiji. Treba se više opustiti i zabaviti (usudite mu se to reći).

Sigurnost:

Za osjećaj sigurnosti treba kontrolu, stabilnost i jasna pravila. Konformira se postojećim pravilima, pa treba izaći iz okvira ako želi razviti bogatiji emocionalni život (a tko to ne želi?). Treba da mu drugi kažu da je uspješan i stabilan. Ako se želite zamjeriti Mjesecu u Jarcu, recite mu da se švercate u tramvaju i kasnite na posao. Ili ga tražite da vas strastveno poljubi na tramvajskoj stanici.

Mjesec u Jarcu je realističan, stabilan, produktivan, miran i staložen, respektabilan.

Mjesec u Vodenjaku

Vladajući planet: Uran

Generalne karakteristike:

Mjesec u Vodenjaku treba prostor za sebe da može brinuti za budućnost čovječanstva. Vidi širu sliku do te mjere da nekada ne vidi vas. Ima potrebu revolucionarizirati sve, popraviti socijalni poredak i spasiti sve ugrožene skupine. Samo da ne mora s vama razgovarati o svojim emocijama. Objektivno zaista može vidjeti što je dobro za grupe, čovječanstvo i zemlju, ali teško se odnosi u jedan-na-jedan odnosima. Revolucionar je i freak, čak i kada je u pitanju bakica sa Mjesecom u Vodenjaku – prepoznati ćete je po avangardnom, svemirskom stilu oblačenja ili ljubičasto-zelenoj boji kose. Modernija je od vas, sigurno. Želi donijeti promjenu, pa makar i samo radi promjene. Usvaja prvi nove ideje, pobunjenik je i emocije ga spuštaju. A to mu se ne sviđa. Kad se suoči sa emocijama, prekida, daje otkaz, uskoči na avion ili jednostavno prereže.

Sigurnost:

Mjesec u Vodenjaku za osjećaj sigurnosti se treba osjećati slobodno, neovisno, čak i u vlastitom domu ili vezi. Često je u djetinjstvu doživljavao prekide, seljenja, nepridvidljive događaje ili razvod, pa stalno ima osjećaj da mu prekid neke vrste visi nad glavom. Zato radije sam prekida unaprijed. Ako se želite zamjeriti Mjesecu u Vodenjaku, recite mu da je zastarjeo ili demode.

Mjesec u Vodenjaku je svemirski inteligentan, univerzalan, inovativan, uključujuć i humanitaran.

Mjesec u Ribama

Vladajući planet: Neptun

Generalne karakteristike:

Mjesec u Ribama bježi od svakodnevne realnosti u svijet mašte. Često je žrtva ili spasitelj posrnulih ljudi, najčešće od ovisnosti ili alkohola. Ili sam zaplovi u te vode u bijegu od težine života. Traži savršenu vezu u kojoj će se spojiti sa partnerom da se ne zna tko je tko. Zvuči malo… previše? Kreativan je, duhovan, poetičan, vizionar, strastven, opijajuć, nejasan, konfuzan, ovisan, needy. Imamo s jedne strane genija koji kanalizira ideje, umjetnost, muziku, vizije direktno iz izvora kolektivnog nesvjesnog, ali i ima problema sa svakodnevnim obavljanjem jednostavnih dužnosti. Ima dodir sa drugim dimenzijama pa se slabije snalazi u ovoj. Teško se fokusira na svoje osjećaje, upija tuđe i pogrešno ih tumači kao svoje.

Sigurnost:

Za osjećaj sigurnosti treba spojenost sa drugima, a baš to mu oduzima jasne osobne granice koje su prijeko potrebne da ne provede život spašavajući posrnule partnere. Želi se žrtvovati za druge, što je rezultat toga što se osjeća jedno sa svime što postoji. Treba naći stabilan dom, dnevnu rutinu i zdravog partnera, te konkretan način izražavanja krativnosti koju kanalizira iz spiritualnih dimenzija. Meditacija obavezna. Ako se želite zamjeriti Mjesecu u Ribama, recite mu/joj da vas ne treba spašavati i da ne vjerujete u vile.

Mjesec u Ribama je intutivan, mekog srca, maštovit, beskrajno susosjećajan i vjeruje u ljubav bez dokaza.

 Ljubim.