O Marini

Marina Bitorajac

Human Design Analitičar i Učitelj, Astrolog, Energetski Vodič, Autor Petog Elementa

Marina je Energetski Vodič, autor, istraživač, astrolog, te prvi analitičar i učitelj Human Design sistema u Hrvatskoj. Osnivač je transformacijske Human Energy Design Akademije  – mjesta gdje možete završiti Human Design školu i započeti svoj duboki i bogati proces transformacije kroz Human Design sistem.

Marina služi kao energetski vodič, podučava i podržava ljude koji žele pristupiti svojem jedinstvenom energetskom dizajnu i kreirati osobne promjene životom u skladu sa svojim Istinskim Ja.

Već godinama tumači astrološke natalne i energetske mape ljudima te ih usmjerava ka pronalasku vlastite, jedinstvene verzije sreće i ispunjenja.

Marina vodi ljude korak po korak do njihove autentičnosti i unutarnje istine.

Kreator je suvremenog, holističkog koncepta za čitanje ljudske energije: Ljudski Energetski Dizajn (Human Energy Design).

Autorica je knjige Peti Element koja služi kako putokaz za prepoznavanje svoje prave prirode i svojeg mjesta u prijateljskom Kozmosu.

Sa suprugom Deanom osnovala je Human Energy Design (HED) Akademiju koja služi kao platforma, mreža i siguran temelj za sve Prijatelje Kozmičke Stvarnosti koji rezoniraju sa Istinom i na Putu su Buđenja. Akademija je Vaše Pleme, ako rezonirate. Sa nama se možete uputiti na Transformativno Putovanje kroz Human Design Školu.

“Human Design će nas pronaći u pravo vrijeme i kada smo spremi. Najprije će nas rastaviti kako bismo se ponovno sastavili u neku novu, bolju i jedinstvenu cjelinu. Otvorit će nam pitanja i uprijeti prstom u ono što nas koči, iskrivljuje nam perspektivu i udaljava nas od naše izvorne osobnosti, a sve sa svrhom da nas gurne korak bliže našem autentičnom “ja“.

Marinina Akademija Human Designa mi je jedna od najboljih odluka u životu jer sam osvijestila neke osobne obrasce koji mi ne koriste, bolje upoznala sebe i svoju istinsku prirodu ali i stekla više razumijevanja za svoje bližnje. Učenje Human Design-a mi je dalo hrabrost da vjerujem sebi i živim svoju istinu, ali i opuštenost i osjećaj da mogu živjeti bez opterećenja moranja i djelovanja nego u skladu sa svojom energetskim dizajnom. Način na koji Marina nesebično prenosi svoje znanje o Human Designu nije samo putem informacija i činjenica nego i kroz duboke intuitivne uvide. Marina je most. Preko njega nas je prevela na put osobne transformacije.

Hvala ti na tome, draga Marina!”

Z.R.

Moje Životno Putovanje

Početak

Oduvijek sam bila zaluđena istraživanjem i pitanjem “zašto”? Površinske stvari i plićina postojanja nisu me mogli zadovoljiti čak niti dok sam bila dijete. Počela sam istraživati vrlo rano jer sam uvidjela da se jednostavno ne uklapam i da funkcioniram drugačije. Oduvijek sam mogla čitati tuđu energiju i emocije. Znala sam što se dešava ispod površine svakog razgovora i situacije, ali tada nisam znala da se radi o daru – bila sam od ranog djetinjstva puna tuđih negativnih emocija, niskog samopuzdanja i vječnog osjećaja neuklapanja. Reflektirala sam tuđu energiju. Nisam znala razliku između moje i tuđe energije. Većina nas ne zna.

Pokušala sam se uklopiti konvencionalnim putem. Provela sam mnogo godina pokušavajući biti „normalna“:  završena dva fakulteta, posao u banci, karijera, brak, dijete, putovanja, drame. Živjela sam život kakav sam mislila da trebam, ali to nije bio život koji me istinski ispunjavao. I dalje sam bila kronično žedna više: zašto sam uopće ovdje, koja je moja svrha, postoji li išta nakon smrti, što je moje Istinsko Ja? Frustracije i potraga za svrhom postojanja doveli su me do samog ruba. Ništa me nije moglo odvratiti od konstantnog osjećaja besmislenosti, otpora, neprirodnosti koju živim. živjela sam potpuno društveno prihvatljivu ulogu, ali sam istovremeno umirala iznutra jer nisam bila uopće slobodna niti autentična. Nisam znala tko sam to zaista ja, a sve što sam pokušavala biti – nije bilo to. Budući da sam dizajnirana kao “Igrač Igre Života”, destrukcija je bila neminovna da bi se oslobodilo mjesta za razvitak mojeg do tada neshvaćenog talenta čitanja energije. Nisam niti znala da me Kozmos kroz iznimnu senzibilnost na tuđe energije pripremao za otvaranje očiju svojoj pravoj prirodi i prirodi Kozmičke Stvarnosti. Nisam niti slutila što me sve čeka na mojem putu prema Sebi, ali sam znala da moram otpustiti sve što mislim da jesam i što mislim da znam i moram. Budući da je ovo je prijateljski Kozmos, bila sam nagrađena obilato, no prije toga sam morala proći duboki proces transformacije (deprogramiranje) kako bih mogla čista služiti i drugima koji su na istom Putu Buđenja (vraćanja kući prijateljskom Kozmosu).

Kriza i Potraga

Bila sam umorna od života prije nego sam zakoračila u svoje 30-te. Shvatila sam da se moram u potpunosti upoznati sa ljudskom energijom i načinom kako energetski funcionira Kozmos (Zakonima Kozmosa) da bi pomogla sebi da se nosim sa svojim energetskim (životnim) usponima i padovima. Kozmos i tajne postojanja su me oduvijek magnetski privlačile.

U slijedećih nekoliko godina bila sam vođena da napravim veliki zaokret: rastava, otkaz, sve što nije rezoniralo energetski zdravo za mene je moralo napraviti mjesta Istinskoj Ja. Počela sam strastveno učiti, proučavati, i educirati se formalno i neformalno o tome što je Energija koja daje svemu život. Što je Ljudska Energija i kako je tumačiti – kako shvatiti koji je naš pravi, urođeni, jedinstveni energetski dizajn? Odlučila sam otkriti sve što mogu o tome tko smo, zašto smo ovdje i kako da dođemo do ispunjenja svojih pravih potencijala. Tražila sam način da pomognem sebi, ali u retrospektivi mi je kristalno jasno da je to bio dio mojeg puta pronalaska holističkog sistema tumačenja Ljudske Energije. Tražila sam jednostavan ali moćan način upoznavanja tko smo zaista i koja je naša svrha. Svakoga od nas. Tražila sam sistem čitanja i tumačenja jedinstvene energije: našeg Ljudskog Energetskog Dizajna.

Pronađena Blaga

Potraga me dovela prvo do astrologije koja je i danas jedan od glavnih, „master“ jezika čitanja Kozmičke energije. Shvatila sam da sve ima svoju natalnu kartu. Svaka osoba, biće i događaj ima svoju energetsku mapu – upute za korištenje. Sve ima svoj jedinstveni Energetski Dizajn. Energetska Astrologija je vrhunski alat tumačenja ljudske psihe kroz energiju arhetipova. Nezamjenjiva je u svojoj bogatoj lepezi opisa jedinstvenosti svakoga od nas. Astrologija je jezik Mudraca, Alkemičara i Majstora.

Proučila sam i tijelo i um/svijest, sve tehnike meditacija do kojih sam mogla doći, kvantnu fiziku, hipnoterapiju, tarot, psihologiju, mitologiju i tehnike procesiranja emocija za oslobađanje od trauma. Na mojem putu našao se i I Ching, Gene Keys, Tao Te Ching, Budizam, Zapadna Alkemija, Gnostička učenja, Hermetizam, The Work Byron Katie, Ne-dualna učenja sa Istoka (Ramana Maharshi) … sve sam to marljivo testirala na sebi godinama. Eksperimentirala sam sa svime što je rezoniralo sa mojom dubokom Istinom da je Kozmos prijateljsko mjesto i da je naša jedina”dužnost” živjeti u skladu sa našom unutarnjom istinom koja nas oslobađa od naučenih besmislica kojima smo šopani kao djeca, a baziraju se na nedostatku, strahu, preživljavanju jačeg, konkurenciji, zlu, krivici. Osjećala sam da postoji Kozmička Istina koja mora biti jednostavna, čista i dostupna svakome.

Kako se širila moja svijest, tako je i moj život počeo poprimati formu koja mi je po prvi puta u životu bila ugodna, radosna i inspirativna. Otvorila sam oči za pravu prirodu Kozmičke Stvarnosti. Otkrila sam da je najvažnija stvar upoznati samog sebe i početi živjeti sa time tko smo zaista. Naučila sam savršeno čitati svoje i tuđe energije i emocije i prepoznavati kada su bazirane na naučenim štetnim programima, a kada proizlaze iz unutarnje Istine. Naučila sam (prisjetila sam se) voditi ljude ka njihovom Istinskom Ja preko tumačenja i usmjeravanja njihove energije. Naučila sam koristiti svoj talent: „čitača ljudske energije” za dobrobit svakoga tko rezonira sa učenjima baziranima na Kozmičkoj Harmoniji.

Ljudski Energetski Dizajn

Zatim je u moj život ušao Human Design. Onog momenta kada sam prvi puta pročitala svoju kartu osjetila sam duboko rezoniranje i prepoznavanje kakvo još nisam do sada pronašla u niti jednom učenju. To je bila finalna faza transformacije jer sam preostale blokade naučila praktično pretvoriti u snage. Sve što mi je do tada predstavljalo patnju pretvorilo se u izvor mudrosti. Human Design je i došao kao alat upravo u ovo doba Velike Transformacije kada se možemo probuditi za svoju pravu prirodu!

Kada je u moj život ušao i Human Design sistem – novi, revolucionarni sistem čitanja i tumačenja ljudske energije baziran na datumu, mjestu i vremenu rođenja (poput astrologije), kompletirala sam svoje iskustvo, znanje i dosadašnji rad u Ljudski Energetski Dizajn. Postalo mi je jasno da je moja misija inspiriranje i vođenje drugih u tome da postanu ono što su došli biti putem tumačenja i pomaganja da pravilno koriste i usmjere svoju energiju. Human Design sistem pomogao mi je neizmjerno da se bolje poravnam sa svojom pravom svrhom energetskog vodiča, budući da sam po Human Design sistemu energetski tip Projektor.

Ljudski Energetski Dizajn je moj jedinstveni spoj astrologije, Human Design sistema, i iskušanih alata tijekom godina rada na sebi i sa klijentima (bolje reći – prijateljima). No, najvažnije je to da je moja najveća ljubav istovremeno i moj najveći talent tumača energije koji je napokon našao svoje mjesto.

Polje Human Designa, astrologije i ljudske energije ostaje duboko fascinirajuće za mene i konstantno se u mojem radu sa energijom usavršavam na sve dubljim razinama. Pretvorila sam svoje iluzorne slabe točke u bisere. Danas živim sa drugim suprugom Deanom sa kojim sam naučila i živim svjesno partnerstvo na svim razinama. Majka sam Leni koja je pravi uzor i predvodnik Vodenjačkog Doba. Radim posao kojeg obožavam – za koji sam stvorena! Dišem punim plućima i ispunjavam svoju svrhu. Ne uzimam si zasluge za svoj rad. Izvor svega što prolazi kroz moj kanal je Kozmička Stvarnost. A ovo jest prijateljski Kozmos koji obilato daje svakome tko otpusti ego i dopusti Kozmičkoj Istini da se izražava kroz njega kroz lakoću i radost.

Možete i vi.

Već JESTE savršeni, i SADA je vrijeme da to i uvidite!

Moj rad i ova stranica namijenjeni su za sve one koji žele živjeti svoju najvišu svrhu i smisao. Za one koji žele više od života. Za one koji se žele sjetiti tko su zapravo i ispuniti svoju svrhu. Za one koji žele OTVORITI SVOJE DREVNE OČI i služiti Cjelini kroz svoje urođene darove koji čekaju da ih oslobodite ispod slojeva programa o nedovoljnosti i nezasluživanju.

U tu svrhu osnovala sam, radi edukacije i podrške u procesu transformacije (deprogramiranja), Human Energy Design Akademiju – mjesto gdje možete završiti školu i započeti svoj proces transformacije (eksperiment) kroz Human Design sistem. Mjesto gdje možete biti zaista autentični VI. Također, napisala sam i knjigu putokaza na vašem Putu – Peti Element. Knjiga vas vodi preko svih dosadašnjih ograničavajućih slika o sebi i svijetu. Pozvani ste da sa knjigom Peti Element uvidite stanje unutarnje slobode. To je vaše prirodno Stanje harmonije s prijateljskim Kozmosom. Stanje harmonije s onim što jest.

Moja Poruka Vama

Human design je najmoderniji alat koji nam omogućava da osvijestimo svoje pune potencijale i probudimo se za pravu prirodu Kozmičke Stvarnosti i pronađemo svoju Svrhu te Mjesto u Kozmičkoj Cjelini.

Jedina dužnost i obaveza koju imate jest da živite svoju autentičnost i jedinstvenost.

Drugim riječima, vaš jedini posao jest da se volite. Vaša jedina svrha jest da ispunite svoju jedinstvenost – da budete VI, jedinstveno i savršeni kakvi jeste. Već ste opremljeni svime što vam ikada treba da biste bili radosni, ispunjeni, mirni i u obilju. Vaša jedina obaveza je da budete iskreni prema Sebi i slušate svoju Unutarnju Istinu (riječima Human Design sistema: vašu strategiju i autoritet). To znači da preuzimate odgovornost za življenje svoje jedinstvenosti.

Nakon 2027. godine ulazimo u doba individualizma (sve o tome pročitajte ovdje: Velika Transformacija 2020 – 2030), gdje će življenje vlastite istine biti jedini alat, resurs i način da živite radosno.

Vi već imate sve što trebate da budete u skladu sa Kozmičkom Harmonijom.

To je vaše prirodno stanje, ali smo svi tijekom djetinjstva bili podvrgnuti programiranju od kojeg je posljedica (iluzorni) gubitak vlastite istine, autoriteta i osjećaja urođene vrijednosti. Sada je vrijeme da povratite svoju pravu prirodu! Sada je vrijeme za skidanje blokada (deprogramiranje/dekondicioniranje) harmoničnom tijeku energije kroz vaše biće! U tu svrhu je uložen cijeli moj rad: davanje informacija o Kozmičkim Zakonima i Istinama, te pružanje podrške i osnaženja u praćenju vaše Unutarnje Istine, življenju vašeg unutarnjeg autoriteta, te ispunjenju svrhe koju ste došli sa radošću živjeti.

Ne trebamo se boriti, patiti i preživljavati. To vrijeme je iza nas.

Mi smo ovdje da se probudimo.

Mi smo ovdje da se vratiti u tijek sa Harmonijom Kozmosa. Ovo je prijateljski Kozmos. Lakoća, harmonija, mir, obilje i ispunjenost u svim aspektima života mogu biti vaše prirodno stanje, jer i jesu.

Procesom deprogramiranja (dekondicioniranja) uz pomoć Human Design sistema korak po korak možete doći do svojeg prirodnog, slobodnog stanja. Možete prestati mučiti se biti ono što niste i početi uživati u plodovima onoga što već jeste.

Proces buđenja za vašu pravu prirodu nije proces dodavanja sebi ičega, već skidanja sa sebe neautentičnih okova koji su nam zalijepljeni dok smo bili djeca.

Možete osloboditi svoj um posla koji mu nije namijenjen, a to je kontrola vašeg života – za to nije sposoban i zbog toga što mislimo da možemo kontrolirati Kozmos, patimo. Umjesto toga, već imamo savršene kompase u sebi, u vidu naše Unutarnje Istine koja je uvijek u harmoniji sa Kozmičkom cjelinom. Ne moramo lutati, brinuti se, natjecati se, praviti se da smo nešto što nismo. Možemo živjeti ljepotu i obilje onoga što već jesmo i što u nama čeka da se otkrije u punom sjaju: naša besprijekorna prava priroda Jastva.

Deprogramiranje od neistina koje smo naučeni otvara nas potpuno novoj percepciji Kozmičke Stvarnosti i našem mjestu u njoj. Zovemo to i otvaranjem očiju za pravu prirodu Stvarnosti. Ili buđenje.

Pozvani ste na buđenje svoje prave prirode.

Put natrag do vas samih sada se, u vrijeme velikih energetskih promjena, prostire pred vama jasan, u obliku vaše jedinstvene Human Design energetske karte, a Kozmos vas širom otvorenih ruku čeka da mu se vratite u topli zagrljaj Doma.

Nitko nije “normalan”. Svi smo jedinstveni odsjaj Jednog, svatko neprocjenjivo jedinstven. Naučiti živjeti i dijeliti sa “drugima” svoju jedinstvenost je naše Životno Putovanje.  Svatko je obdaren posebnim talentima i misijom. Dok smo na Zemlji, vjerujem da je naš zadatak, naš Životni Put otkriti svoje osobne moći i biti autentičan.

Već godinama čitam astrološke – energetske mape klijentima iz različitih dijelova svijeta, kultura i porijekla i iniciram ih u praktično prepoznavanje svoje unutarnje istine – Istinskog Ja. Svima nam je zajedničko to da tragamo za smislom, svrhom, za samim sobom. Svatko je Junak na svojem Putovanju. I Prijatelj. Samo Ljubav jest, sve ostalo je iluzija odvojenosti i necjelovitosti.

Svatko već JEST savršeno Oko Jednog. I tu je da slavi savršenstvo Kreacije!

Zbog toga što smo kao rezultat kondicioniranja na “normalnost” potisnuli svoje urođene moći, mislimo da nismo moćni. Vjerujemo u iluziju naše slabosti. Preživljavamo u svijetu obilja.

Svatko može živjeti svoje pune potencijale. Zastupam i živim slobodno razmišljanje otvorenog uma, izazivanje statusa quo, osobnu moć svakoga od nas, slobodu izražavanja, ispunjenje i inspiriranu akciju. Kozmos me spaja sa onima koji rezoniraju isto. Pozvani ste da se pridružite Plemenu Prijateljskog Kozmosa!

YouTube kanal Marina Bitorajac - Human Energy Design

Vaše Putovanje sa Human Design sistemom

Dogovorite svoj termin kod Marine:

  Pretplatite se na Newsletter:

  Vi ste jedinstveni.

  Samo vi možete misliti, percepirati, osjećati i zamišljati na način na koji to činite – vaš jedinstveni način. Svatko je rođen sa jedinstvenim i specifičnim potencijalima i energetskom strukturom koji čine naš osobni, ljudski Energetski Dizajn.

  Human Dizajn je osobna energetska karta bazirana na trenutku kreacije, odnosno, datuma, vremena i mjesta rođenja osobe. Položaj planeta i njihov međusoban odnos u trenutku rođenja predstavlja Energetski Dizajn jedinstven za tu osobu.

  Upoznavanje samog sebe i svojeg Energetskog Dizajna je ključ do osobne slobode. Prihvaćanje svoje energetske jedinstvenosti je otpuštanje programiranog dijela sebe – svoje neautentičnosti. U poznavanju samog sebe i svoje energije je ključ naše osobne moći. Svi mi startamo sa kozmičkim kompleksom inferiornosti zato jer nismo odrasli u skladu sa svojim jedinstvenim Energetskim Dizajnom, već smo se morali uklopiti u ono što su drugi očekivali od nas da bi bili prihvaćeni.

  Sa razumijevanjem sebe i svojeg jedinstvenog Energetskog Dizajna  dobiva se novi početak u životu: mapa vlastitog dizajna, sa svim potencijalima, talentima i blokadama koje nas  transformiraju u onoga tko zaista jesmo.

  Ne postoji bolji način da se upoznate, popravite svoje odnose, zdravlje, financije, posao… vaša HD karta je vaša mapa na Putovanju!

  Više o tumačenju vašeg jedinstvenog Energetskog Dizajna pročitajte ovdje. Nakon što ste se upoznali sa samim sobom na energetskoj razini kroz uvid u vašu jedinstvenu Human Design kartu, možete sustavno nastaviti svoje putovanje prema korištenju svojih punih potencijala kroz Transformacijsku Školu Human Design Sistema u sklopu HED Akademije Marine Bitorajac.