O MARINI

Marina Bitorajac

Marina je Energetski Vodič, autor, istraživač, edukator, astrolog, učitelj ne-dualnosti, te prvi analitičar i učitelj Human Design sistema u Hrvatskoj.

Marina služi kao energetski vodič, podučava i podržava ljude koji žele pristupiti svojem jedinstvenom energetskom dizajnu i kreirati osobne promjene životom u skladu sa svojim Istinskim Ja.

Već godinama tumači astrološke natalne i energetske mape ljudima te ih usmjerava ka pronalasku vlastite, jedinstvene verzije sreće i ispunjenja.

Po Human Design sistemu je Self-Projected Alpha Projektor, 2/4 profil, RAC of Maya.

Sa partnerom Deanom suosnivač je Human Energy Design Akademije u sklopu koje se redovito održava iznimno duboka i uspješna Human Design Transformativna škola buđenja kroz učenje i eksperimentiranje sa Human Design sistemom.

Autorica je knjige PETI ELEMENT koja je kanalizirana kao putokaz za buđenje.

Marina vodi ljude korak po korak do njihove autentičnosti i unutarnje istine. Kreator je suvremenog, holističkog koncepta za čitanje ljudske energije: Ljudski Energetski Dizajn (Human Energy Design).

Autorica je knjige Peti Element koja služi kako putokaz za prepoznavanje svoje prave prirode i svojeg mjesta u prijateljskom Kozmosu.

Sa suprugom Deanom osnovala je Human Energy Design (HED) Akademiju koja služi kao platforma, mreža i siguran temelj za sve Prijatelje Kozmičke Stvarnosti koji rezoniraju sa Istinom i na Putu su Buđenja. Akademija je Vaše Pleme, ako rezonirate. Sa nama se možete uputiti na Transformativno Putovanje kroz Human Design Školu.

Moje životno Putovanje

Oduvijek sam bila zaluđena istraživanjem i pitanjem “zašto sam ovdje”?

Površinske stvari i plićina postojanja nisu me mogli zadovoljiti čak niti dok sam bila dijete. Počela sam istraživati prirodu postojanja vrlo rano jer sam uvidjela da se jednostavno ne uklapam i da funkcioniram drugačije.

Oduvijek sam mogla čitati tuđu energiju i emocije. Znala sam što se dešava ispod površine svakog razgovora i situacije, ali tada nisam znala da se radi o daru – bila sam od ranog djetinjstva puna tuđih negativnih emocija, niskog samopouzdanja i vječnog osjećaja neuklapanja. Reflektirala sam tuđu energiju. Nisam znala razliku između moje i tuđe energije. Većina nas ne zna.

Pokušala sam se uklopiti konvencionalnim putem. Provela sam mnogo godina pokušavajući biti „normalna“:  završena dva fakulteta, posao u banci, karijera, brak, dijete, putovanja, drame. Živjela sam život kakav sam mislila da trebam, ali to nije bio život koji me istinski ispunjavao. I dalje sam bila kronično žedna više: zašto sam uopće ovdje, koja je moja svrha, postoji li išta nakon smrti, što je moje Istinsko Ja?

Frustracija i potraga za svrhom postojanja doveli su me do samog ruba. Ništa me nije moglo odvratiti od konstantnog osjećaja besmislenosti, otpora i neprirodnosti koju živim. Živjela sam potpuno društveno prihvatljivu ulogu uspješne žene, ali sam istovremeno umirala iznutra jer nisam bila uopće slobodna niti autentična.

Nisam znala tko sam to zaista ja, a sve što sam pokušavala biti – nije bilo to.

Budući da sam dizajnirana kao “Igrač Igre Života”, destrukcija lažne slike o meni je bila neminovna da bi se oslobodilo mjesta za razvitak mojeg do tada neshvaćenog talenta čitanja energije. Nisam niti znala da me Kozmos kroz iznimnu senzibilnost na tuđe energije pripremao za otvaranje očiju svojoj pravoj prirodi i prirodi Kozmičke Stvarnosti.

Nisam niti slutila što me sve čeka na mojem putu natrag prema Sebi, ali sam znala da moram otpustiti sve što mislim da jesam i što mislim da znam i moram.

Budući da je ovo je prijateljski Kozmos, bila sam nagrađena obilato, no prije toga sam morala proći duboki proces transformacije (deprogramiranje) kako bih mogla čista služiti i drugima koji su na istom Putu Buđenja (vraćanja kući prijateljskom Kozmosu). 

Bila sam umorna od života prije nego sam zakoračila u svoje 30-te.

Shvatila sam da se moram u potpunosti upoznati sa ljudskom energijom i načinom kako energetski funcionira Kozmos (Zakonima Kozmosa) da bi pomogla sebi da se nosim sa svojim energetskim (životnim) usponima i padovima. Kozmos i tajne postojanja su me oduvijek magnetski privlačile, pa sam se posvetila proučavanju i eksperimentiranju sa sviješću.

U slijedećih nekoliko godina bila sam vođena da napravim veliki zaokret: rastava, otkaz, sve što nije rezoniralo energetski prirodno i autentično za mene je moralo napraviti mjesta Istinskoj Ja.

Strastveno sam učila, testirala i educirala se formalno i neformalno o tome što je Energija koja daje svemu život. Odlučila sam otkriti sve što mogu o tome tko smo, zašto smo ovdje i kako da dođemo do ispunjenja svojih pravih potencijala.

Tražila sam način da pomognem sebi, ali u retrospektivi mi je kristalno jasno da je to bio dio mojeg puta pronalaska holističkog sistema tumačenja ljudske energije. Tražila sam jednostavan ali moćan način upoznavanja tko smo zaista i koja je naša svrha. Svakoga od nas. Tražila sam sistem čitanja i tumačenja jedinstvene energije: našeg Ljudskog Energetskog Dizajna.

Potraga me dovela prvo do energetske i arhetipske astrologije koja je i danas jedan od mojih omiljenih  „master“ jezika čitanja Kozmičke energije.

Shvatila sam da sve ima svoju natalnu kartu – svoj dizajn. Svaka osoba, biće i događaj ima svoju energetsku mapu – upute za korištenje. Sve ima svoj jedinstveni Energetski Dizajn.

Na Putovanju sam temetljito proučila tijelo i um/svijest, sve tehnike meditacija i samospoznaje do kojih sam mogla doći, kvantnu fiziku, hipnoterapiju, tarot, Jungovsku psihologiju, mitologiju i tehnike procesiranja emocija za oslobađanje od trauma.

Na mojem putu naišla sam na vrijedne bisere (koje preporučam prijateljima koji također traže samo autentične bisere) poput:

I Ching, Gene Keys, Tao Te Ching, Budizam, Zapadna Alkemija, Gnostička učenja, Hermetizam, The Work od Byron Katie, ne-dualna učenja sa Istoka (Ramana Maharshi),  Headless Way od Douglasa Hardinga, Gangaji, Tony Parsons, The Law of Time i Galaktičke Maye…

Sve sam to marljivo testirala na sebi godinama.

Eksperimentirala sam sa svime što je rezoniralo sa mojom dubokom Istinom da je Kozmos prijateljsko mjesto i da je naša jedina”dužnost” živjeti u skladu sa našom unutarnjom istinom koja nas oslobađa od naučenih besmislica kojima smo šopani kao djeca, a baziraju se na nedostatku, strahu, preživljavanju jačeg, konkurenciji, zlu, krivici.

Osjećala sam da postoji Kozmička Istina koja mora biti jednostavna, čista i dostupna svakome.

Kako se širila moja svijest, tako je i moj život počeo poprimati formu koja mi je po prvi puta u životu bila ugodna, radosna i inspirativna.

Zatim je u moj život ušao Human Design.

Onog momenta kada sam prvi puta pročitala svoju kartu osjetila sam duboko rezoniranje i prepoznavanje kakvo još nisam do sada pronašla u niti jednom učenju. To je bila finalna faza transformacije jer sam preostale blokade naučila praktično pretvoriti u snage. Sve što mi je do tada predstavljalo patnju pretvorilo se u izvor mudrosti. Proces praktičnog dekondicioniranja prema mojem osobnom dizajnu uklonio je i posljednje programe koji su ostali.

Human Design je i došao kao alat upravo u ovo doba Velike Transformacije kada se možemo probuditi za svoju pravu prirodu!

Otvorila sam oči za pravu prirodu Kozmičke Stvarnosti. Nije to bio trenutak buđenja već SJEĆANJE.

Ovdje je moje svjedočenje o tome:

Kraj Traženja

Otkrila sam da je najvažnija stvar upoznati samog Sebe i početi živjeti sa time tko smo zaista: JA JESAM PRISUTSTVO. LJUBAV.

A naše osobnosti su odijela koja nosimo u ovoj igri (iluziji) odvojenosti. Prepoznavanje mojeg (i vašeg) prirodnog stanja oslobodilo me i posljednjih tragova dualnosti.

Knjiga Peti element kanalizirana je kao putokaz za buđenje za svoju pravu prirodu.

Praktično, naučila sam savršeno čitati svoje i tuđe energije i emocije i prepoznavati kada su bazirane na naučenim štetnim programima, a kada proizlaze iz Unutarnje Istine.

Naučila sam (prisjetila sam se) voditi ljude ka njihovom Istinskom Ja preko tumačenja i usmjeravanja njihove energije.

Kada sam prepoznala svoje prirodno stanje vječne prisutnosti, automatski sam postala sposobna vidjeti isto u svima drugima, i u čitavoj stvarnosti. To me učinilo čistim ogledalom za druge. Ogledalom koje podsjeća na jedinu, ultimativnu i očiglednu Istinu: da si ti, dragi Prijatelju, baš kao i ja, uvijek u Centru kao Izvor svega što jest. 

Naučila sam koristiti svoj talent čitača ljudske energije i energetskog vodiča za dobrobit svakoga tko rezonira sa učenjima baziranima na Kozmičkoj Harmoniji.

To je moja svrha, služba i smisao postojanja.

Kada je u moj život ušao i Human Design sistem – novi, revolucionarni sistem čitanja i tumačenja ljudske energije baziran na datumu, mjestu i vremenu rođenja, kompletirala sam svoje iskustvo, znanje i dosadašnji rad u Ljudski Energetski Dizajn. Postalo mi je jasno da je moja misija inspiriranje i vođenje drugih u tome da postanu ono što su došli biti putem edukacija,  tumačenja i praktičnog pomaganja da pravilno koriste i usmjere svoju urođenu KREATIVNU energiju.

Human Design sistem pomogao mi je neizmjerno da se bolje poravnam sa svojom pravom svrhom energetskog vodiča, budući da sam po Human Design sistemu energetski tip Projektor.

Ljudski Energetski Dizajn je moj jedinstveni spoj astrologije, Human Design sistema, i iskušanih alata tijekom godina rada na sebi i sa klijentima (bolje reći – prijateljima).

No, najvažnije je to da je moja najveća ljubav istovremeno i moj najveći talent tumača energije koji je napokon našao svoje mjesto.

Nakon mnogo godina tumačenja HD karata mnogim divnim ljudima iz čitavog svijeta, organski je nastala Human Energy Design Akademija, prva Škola Human Design sistema u Hrvatskoj i na ovim prostorima.  U slopu HED Akademije redovito se održavaju Human Design Transformacijske Škole koje vodim zajedno sa partnerom i srodnom dušom Deanom.

Polje Human Designa, astrologije i ljudske energije ostaje duboko fascinirajuće za mene i konstantno se u mojem radu sa energijom usavršavam na sve dubljim razinama.

Moje patnje pretvorile su se u bisere.

Živim svjesno partnerstvo sa drugim suprugom Deanom na svim razinama. Zajedno služimo većoj svrsi od osobne.

Majka sam Leni koja je pravi uzor i predvodnik Vodenjačkog Doba.

Ne uzimam si zasluge za svoj rad. Izvor svega što prolazi kroz moj kanal je Kozmička Stvarnost. A ovo jest Prijateljski Kozmos koji obilato daje svakome tko otpusti ego i dopusti Kozmičkoj Istini da se izražava kroz njega kroz nesebičnost, lakoću i radost.

Radim sveti posao kojeg obožavam – za koji sam stvorena! Dišem punim plućima i ispunjavam svoju svrhu.

Možete i vi.

Već JESTE savršeni, i SADA je vrijeme da to i uvidite!

Knjiga Peti element napisana je kao vodič na vašem Putovanju Sebi.

Peti element jedan je od mnogih darova Kozmičke Stvarnosti kojima sam blagoslovljena tijekom Puta. Time ne pripisujem sebi zasluge za riječi ove knjige. Kanalizirana je u potpunosti, ali istovremeno napisana iz perspektive moje ljudske forme i osobnosti, tako da bude potpuno praktična.

Zahvalni sam Posrednik između vidljivoga i nevidljivoga, a posredovanje moja je nagrada. Obožavam ljude i život. Neizmjerno sam uživala u istraživanju, učenju i savladavanju izazova na Putu, a ova me knjiga pronašla kao kanal kroz kojeg Kozmos želi izreći Kozmičku Istinu. Ovdje služim kao vaš vodič, koji se pojavljuje u pravom trenutku, baš onda kada vam treba vodstvo za sljedeći veliki korak. U drugim vremenima (koja su isto ovdje i sada), vi ste moj vodič. Vi jako dobro znate putovati, nije vam ovo prvi put. Putujemo zajedno od nastanka svijeta. Mi smo svi ljubavnici iste Stvarnosti.

Human design je najmoderniji alat koji nam omogućava da osvijestimo svoje pune potencijale i probudimo se za pravu prirodu Kozmičke Stvarnosti i pronađemo svoju Svrhu te Mjesto u Kozmičkoj Cjelini.

Jedina dužnost i obaveza koju imate jest da živite svoju autentičnost i jedinstvenost.

Drugim riječima, vaš jedini posao jest da se volite. Vaša jedina svrha jest da ispunite svoju jedinstvenost – da budete VI, jedinstveno i savršeni kakvi jeste. Već ste opremljeni svime što vam ikada treba da biste bili radosni, ispunjeni, mirni i u obilju. Vaša jedina obaveza je da budete iskreni prema Sebi i slušate svoju Unutarnju Istinu (riječima Human Design sistema: vašu Strategiju i Autoritet). To znači da preuzimate odgovornost za življenje svoje jedinstvenosti.

Nakon 2027. godine ulazimo u doba individualizma (sve o tome pročitajte ovdje: Velika Transformacija 2020 – 2030), gdje će življenje vlastite istine biti jedini alat, resurs i način da živite ispunjeno.

Vi već imate sve što trebate da budete u skladu sa Kozmičkom Harmonijom.

To je vaše prirodno stanje, ali smo svi tijekom djetinjstva bili podvrgnuti programiranju od kojeg je posljedica (iluzorni) gubitak vlastite istine, autoriteta i osjećaja urođene vrijednosti.

Sada je vrijeme da povratite svoju pravu prirodu! Sada je vrijeme za skidanje blokada (deprogramiranje/dekondicioniranje) harmoničnom tijeku energije kroz vaše biće!

U tu svrhu je uložen čitavi moj rad: davanje praktičnih putokaza i edukacija o Kozmičkim Zakonima i Istinama, te pružanje podrške i osnaženja u praćenju vaše Unutarnje Istine, življenju vašeg unutarnjeg Autoriteta, te ispunjenju Svrhe koju ste došli sa radošću živjeti.

Ne trebamo se boriti, patiti i preživljavati. To vrijeme je iza nas.
Mi smo ovdje da se probudimo.

Mi smo ovdje da se vratiti u tijek sa Harmonijom Kozmosa.

Ovo je Prijateljski Kozmos.

Lakoća, harmonija, mir, obilje i ispunjenost u svim aspektima života mogu trajno biti vaše prirodno stanje, jer i jesu.

Procesom deprogramiranja (dekondicioniranja) uz pomoć Human Design sistema korak po korak možete doći do svojeg prirodnog, slobodnog stanja.

Možete prestati mučiti se pokušavanjem da budete ono što niste i možete početi uživati u plodovima onoga što već jeste. I ne, nije istina da to trebate “zaslužiti”.

Proces buđenja za vašu pravu prirodu nije proces dodavanja sebi ičega, već skidanja sa sebe neautentičnih okova koji su nam zalijepljeni dok smo bili djeca.

Možete osloboditi svoj um posla koji mu nije namijenjen, a to je kontrola vašeg života – za to nije sposoban i zbog toga što mislimo da možemo kontrolirati Kozmos, patimo. Umjesto toga, već imamo savršene kompase u sebi, u vidu naše Unutarnje Istine (Autotiteta) koja je uvijek u harmoniji sa Kozmičkom cjelinom.

Ne moramo lutati, brinuti se, natjecati se, praviti se da smo nešto što nismo.

Možemo živjeti ljepotu i obilje onoga što već jesmo i što u nama čeka da se otkrije u punom sjaju: naša besprijekorna prava priroda Jastva.

Deprogramiranje od neistina koje smo naučeni otvara nas potpuno novoj percepciji Kozmičke Stvarnosti i našem mjestu u njoj. Zovemo to i otvaranjem očiju za pravu prirodu Stvarnosti. Ili buđenje.


Pozvani ste na buđenje svoje prave prirode.

Put natrag do vas samih sada se, u vrijeme velikih energetskih promjena, prostire pred vama jasan, u obliku vaše jedinstvene Human Design energetske karte, a Kozmos vas širom otvorenih ruku čeka da mu se vratite u topli zagrljaj Doma.

Nitko nije “normalan”. Svi smo jedinstveni odsjaj Jednog, svatko neprocjenjivo jedinstven. Naučiti živjeti i dijeliti sa “drugima” svoju jedinstvenost je naše Životno Putovanje.  Svatko je obdaren posebnim talentima i misijom. 

Dok smo na Zemlji, u ljudskom odijelu, naš je zadatak, naš Životni Put je ponovno otkriti svoje osobne moći i biti autentičan.

Nakon mnogo godina čitanja astroloških i Human Design karata ljudima iz različitih dijelova svijeta, kultura i porijekla spoznala sam da nam je svima zajedničko to da tragamo za smislom, svrhom, za samim sobom.

Svatko je Junak na svojem Putovanju. I Prijatelj. Samo Ljubav jest, sve ostalo je iluzija odvojenosti i necjelovitosti.

Svatko već JEST savršeno Oko Jednog. I tu je da slavi savršenstvo Kreacije!

Zbog toga što smo kao rezultat kondicioniranja na “normalnost” potisnuli svoje urođene moći, mislimo da nismo moćni. Vjerujemo u iluziju naše slabosti. Preživljavamo u svijetu obilja.

Svatko može živjeti svoje pune potencijale. Zastupam i živim slobodno razmišljanje otvorenog uma, osobnu moć svakoga od nas, slobodu izražavanja, ispunjenje i inspiriranu akciju.

Kozmos me spaja sa onima koji rezoniraju isto. Pozvani ste da se pridružite Plemenu Prijateljskog Kozmosa!