Ovan – arhetip Ratnika i afirmacije za Ovna

OVAN 

(21.03. – 19.04.)

Element: vatra

Vladar: Mars

Kuća kojom vlada: 1. Kuća

Ključna fraza: JA JESAM

Afirmacija: Ja iskorištavam trenutak.

Arhetipovi: Pustolov, Pionir, Heroj, Ratnik, Vođa, General, Istraživač, Borac za Slobodu, Ratnik, Spasioc, Dostojan Protivnik, Onaj koji se sve Usudi.

Dio tijela: glava

Svjesno i nesvjesno izražavanje karakteristika znaka Zodijaka

Svaki znak zodijaka izražava svoje karakteristike svjesno ili nesvjesno. Kad se svjesno izražavamo, osjećamo se moćno, stabilno, samopouzdano i produktivno. Kada funcioniramo nesvjesno, tada samo reagiramo na okolnosti i imamo osjećaj kao da život živi nas a mi se samo nosimo s time, bolje ili lošije. Nesvjesno izražavanje osjeća se kao težina, prepreke, osjećaj nemoći nad „sudbinom“, odnosno, životnim okolnostima.

Nesvjesno izražavanje podrazumijeva življenje “negativnih” karakteristika znaka, a one nestaju pomalo kada se Ovan svjesno fokusira na svoje prednosti i talente. Drugim riječima, kada Ovan svjesno funkcionira, tada izražava pozitivne karakteristike.

Nesvjesno izražavanje osobina Ovna:

Fokus je na pridobivanju priznanja od drugih za svoja postignuća. Ovan želi biti priznat kao prvak kroz „prvo ja“ ponašanje. Manjka mu objektivnosti, a pristup životu može biti svadljiv i konfrontacijski. Teritorijalac je i želi dominirati zbog velike želje za osobnim priznanjem.

Zbog velike želje za individualnom pobjedom i postignućem, može se ponašati na sebičan, nekooperativan način pa nije timski igrač. Ponaša se ishitreno, nekada i agresivno, s manjkom obzira prema drugima. Dominira drugima umjesto da ih vodi.

Svjesno izražavanje osobina Ovna:

Fokus je na dijeljenju svojih talenata hrabrog pionira i vođe s drugima. Velika životna energija Ovna se svjesnije fokusira i usmjerava na dobrobit drugih, a ne samo svoju korist.

Bijes gubi svoju instinktivnu prirodu i energija se umjesto toga usmjerava u dobre planove i akcije kojima inspirira druge. Umjesto borbe za teritorij, postaje onaj koji ispravlja nepravde, a ako je potrebno, i žrtvuje se za veći ideal. Svjesni  Ovan otkriva značenje ljubavi.

Ovan je inspiracija i nadahnuće drugima jer je prirodni dinamični vođa. Najveći talent je taj što može inspirirati druge da budu neovisni, što je ujedno i Ovnova najveća želja: biti neovisna individua.

Iznimno je perceptivan i inspirativan. Intuicija mu je jaka jer je vatreni znak, pa je Ovnov intuitivan, svjesni um najveće oružje kojim raspolaže. Arhetip Ratnika tada postaje Duhovni Ratnik jer propagira duhovnu percepciju svakog poduhvata.

Pozitivne karakteristike: samopouzdanje, hrabrost, snažan osjećaj za uzbuđenje, pokret, istraživanje novog i avantura, sposobnost inspiriranja drugih, snažne karakteristike vođe, pun novih ideja, iskren i direktan, spontan, neovisan, jake seksualne energije, ima neumornu želju za kretanjem naprijed, za postizanjem nečega, akcijom, voli izazove, uvijek je pun resursa i ideja.

Negativne karakteristike: impulzivnost, tvrdoglavost, glavom kroz zid, nestrpljivost, slušanje i čekanje su osobito teški za Ovna, prevelika intenzivnost.

Afirmacije za Ovna:

Ja sam rođen u znaku Ovna.

Prihvaćam sve Ovnove moći, potencijale i darove.

Ja sam Pionir zodijaka.

Prihvaćam svoju energiju i sposobnost iniciranja akcija za moju i svačiju dobrobit,

u svemu što god odlučim i što god smatram prikladnim.

Ključ pristupu mojim najdubljim resursima je prihvaćanje samog sebe, prihvaćanje toga tko sada jesam i tko želim postati.

Mogu se čuti, vidjeti i osjetiti u akciji, dan za danom, mjesec za mjesecom, konstantno u pokretu prema usavršavanju mojih talenata, prema integraciji svih mojih aspekata kroz vjeru u sebe.

Profinjujem ono što već imam tako da neprekidno koristim svoje jedinstvene talente.

U potpunosti prihvaćam svoju sposobnost da preuzmem inicijativu, da posegnem prema Životu i da ga prigrlim sa vjerom i hrabrošću.

U potpunosti prihvaćam svoju sposobnost da prevladam inerciju, znajući da mogu raspiriti plamen entuzijazma i u drugima.

U potpunosti prihvaćam svoju odlučnost, znajući da moje odluke mogu intuitivno obuhvatiti cijelu situaciju.

U potpunosti prihvaćam svoju električnu energiju, fizički, emocionalno, mentalno i duhovno. Usmjeravam svoje energije u one kanale koji su najviše ispunjavajući za mene i druge.

Ja imam snagu i izdržljivost da nadvladam sve prepreke i da manifestiram svoje snove.

Ja sijem sjemena u plodno tlo koje drugi mogu uspješno obrađivati.

Željan sam i ambiciozan u postizanju vrijednih ciljeva za sebe i druge.

Ja sam poput klice koja izbija iz zemlje u proljeće.

Ja sam uvijek spreman uzdići se prema novim i još pustolovnijim izazovima.

Prihvaćam i pokrećem uspješno nove i poboljšane načine na koji se rade stvari.

Ja sam pokazivač puta i ja gledam prije nego skočim.  

Iskorištavam vrijedne prilike i moja moć primjećivanja je oštra poput britve.

Ja sam perceptivan.

Izražavam se otvoreno i  iskreno, ali s blagošću.

Ja sam sposoban inicirati projekte, i izvršiti ih do kraja ili dok se ne budu spremi za predaju drugima.

Ja mogu postići mnogo koristeći i izražavajući moje obilate nalete energije.

Kada su potrebni svježi, novi počeci, ja sam pozvan, ja sam odabran.

Moja intuicija mi pokazuje pravi smjer.

Jurim naprijed, kreativan i vitalan, hrabar i darežljiv.

Ja mogu manifestirati ono što jesam u svojoj srži: novi život nade.

Volim se i vjerujem si.

Volim svoj život pun duha, entuzijazma, prave akcije i radosti.

Sada mogu promijeniti svoju sudbinu.

Sada odabirem oblikovati svoju budućnost

U balansiranom plesu između komfora i izazova.