Pratite li svoje radosti?

Vaše misli, osjećaji i uvjerenja su DIREKTNO povezani sa kreiranjem vaše fizičke realnosti.

Svaka promjena u mislima, osjećajima i uvjerenjima će promijeniti i vaše fizičke okolnosti zbog toga što su sve okolnosti koje doživljavate fundamentalno NEUTRALNE, u svojoj prirodi.

Niti jedna situacija nema u sebi ugrađeno značenje, vi im dajete značenje na temelju toga što su vas naučili da vjerujete: sustavom vjerovanja.

To znači da ste, prilikom odrastanja bili hranjeni određenom dijetom – sustavom vjerovanja od strane vaših roditelja. Sustavi uvjerenja se prenose sa roditelja na djecu energetski, telepatski, i naravno, verbalno i primjerom. Zbog toga, većinu vašeg ranog života, sistem vjerovanja kojeg ste dobili nije vaš, već od vaših roditelja. Zbog toga što nije vaš sustav vjerovanja, u određenom trenutku kada odrastete počnete propitkivati, istraživati taj sustav vjerovanja u sebi i možete pronaći da neka uvjerenja više ne služe tome tko vi zaista jeste kao pojedinac.

Sustav vjerovanja i emocije

Vaš sustav vjerovanja je poput šablone po kojoj kreirate, a emocije su gorivo putem kojeg to činite.

Ako kreirate po sustavu vrijednosti kojeg niste niti preispitali, jasno je da ćete re-kreirati prošlost.

No, ovo ne znači da se stari sustav vjerovanja treba u potpunosti napustiti ili nepoštovati, to jednostavno znači da je evolucija na djelu i da ste vi drugačija individua od bilo koje do sada, te da za vas stoga, vrijedi VAŠ sustav vjerovanja.

U vašem sustavu vjerovanja može biti sličnosti sa određenim uvjerenjima vaših roditelja i društva – ne treba sve baciti kroz prozor, ali treba prepoznati da planet trenutno prolazi kroz velike transformacije, i da je većina tih transformacija vezana je uz činjenicu da je čovječanstvo kreiralo mnogo tisuća godina zaborava o povezanosti sa Univerzumom/Izvorom. Prekinuli smo poveznicu sa prirodom i sve objašnjavali samo znanošću, a vibracijsku realnost smo razapeli na stup ismijavanja i praznovjerja. No, sada je vrijeme transformacije u kojem se napokon balansiraju različiti načini postojanja na planeti – spajaju se duhovnost i znanost, um i srce.  

Naposlijetku ćemo kao vrsta evoluirati iznad fizičke realnosti, ali ostavimo to sada. Ono što je važno sada je imati na umu da je evolucija proces inkluzije, uključivanja, integracije, a ne odvajanja i ekskluzije. Bilo kakva vrsta segregacije, podjele, osude, izbacivanja na temelju izgleda, rase, vjerovanja, lokacije, imovinskog stanja, spola, preferencija… postaje apsolutno apsurdna i vidjiva iz aviona koliko je nepotrebna. Svi smo isto. Svi smo jedan živući organizam, uključujući i Zemlju, koji ko-kreira ovu fantastično gorko-slatku priču Života na Zemlji. Svatko od nas je potpuni Kreator svoje realnosti, i ko-kreira sa svima drugima.

Emocije su centralna točka u kojoj se može postići spomenuti balans u ovo doba transformacije. Konkretno, izražavanje emocija je ključna stvar.

Kada govorimo o izražavanju emocija, ne govorimo o osjetljivosti koja dovodi do plakanja ili smijanja na svaku sitnicu, već govorimo o izražavanju emocija kroz svjesnost o svojoj povezanosti sa beskonačnim. Također, govorimo i o izražavanju punoće bića koje ste kreirani da budete, bez potiskivanja bilo kojeg dijela sebe.

Emocije su gorivo koje kreira našu realnost. Emocije, zajedno s mislima kreiraju naš život.

Misli same po sebi ne mogu kreirati, inače bi svi doživljavali momentalne kreacije svega što nam padne na pamet. Ali kada misao bude dovoljno jako podgrijana vatrom emocije (pozitivne ili negativne emocije) – kreacija je neminovna.

Strah

 Najčešća emocija koju ljudska vrsta izražava jest STRAH. Većinu naših akcija pokreće strah. S druge strane, većina akcija koja se nikada ne poduzme opet je iz istog razloga – straha.

Najveći strah u našoj civilizaciji je da ne zaslužujemo ono o čemu sanjamo. Zovemo ga još i samoporicanjem ili nezasluživanjem.  Manifestira se kao mišljenje da moramo nešto učiniti da bismo zaslužili da postojimo. Međutim, da ne zaslužujemo postojati  – ne bismo postojali.

Univerzum nema beskorisne i besmislene kreacije. Ako postojite, tada u očima beskonačne kreacije (Univerzuma) zaslužujete postojati, inače ne biste bili ovdje.

Sve što trebate učiniti je da počnete tretirati sebe sa istim stupnjem poštovanja s kojim vas Univerzum tretira.

Strah je vrlo snažna energija. Ali, budući da niti jedna situacija nema unaprijed ugrađeno značenje, ako se više poistovjećujete sa negativnim situacijama i bojaznima, to ćete i privlačiti, a ako ste više fokusirani na pozitivno, privući ćete više situacija ljubavi.

Ovo nije presimplificirano zato jer u kreaciji postoje samo 2 temelja koja vrijede za sva bića:

  1. Postojite
  2. Što šaljete, to vam se vraća (što daješ, to dobiješ).

Mnogi ovo zovu karma ali karma nije sud niti kazna nego balansiranje energije. To je Zakon Privlačnosti koji je temelj našeg Univerzuma.

Pročitajte sve o Zakonima Kreacije u tekstu: Upoznajte pravila Igre Života – Glavne Zakone Kreacije.

Sve što trebate činiti je biti u kontaktu sa svojim emocijama koje predstavljaju vašu vezu sa Univerzumom na pozitivan način, umjesto na negativan. I da naučite SVJESNO PODUZIMATI AKCIJE umjesto da nesvjesno REAGIRATE na okolnosti. Vraćamo se uvijek na isto: SVJESNO kreiranje.

Sve što ne radite svjesno, za vas radi (kreira) vaša podsvijest, a ona je bazirana na sustavu vjerovanja o kojem smo pričali na početku. Kreirate svoj život nesvjesno na postulatima koje su vas naučili da vrijede.

Uvijek 100% vjerujete u nešto. Ako osjećate sumnju, vjerujete u to da je negativni ishod više moguć nego pozitivan. Sve što trebate učiniti je uzeti vaše 100-tno vjerovanje u negativnu realnost i preusmjeriti ga u pozitivnu realnost. To je vrlo samoosnažujuća stvar, i osnažuje vašu vezu sa Univerzumom.

Dakle, ideja je naučiti otpustiti strah i početi vjerovati sebi, bezuvjetno. Na tom putu pomaže vam PRAĆENJE SVOJIH RADOSTI.

Praćenje svojih radosti

 Što je to zapravo? Radost ili uzbuđenje ili entuzijazam je fizički prijevod (putem vaših osjetila) vibracije koja vi zaista jeste. kada osjećate radost, u skladu ste sa svojim pravim ja.

Pokušavate saznati tko ste i što je vaša svrha i ne ide vam?

To je zato što ne uzimate u obzir da vam kreacija stalno šalje odgovore na to pitanje kroz vaše radosti, uzbuđenje, ali vi nemate vremena da poslušate. Govorite Univerzumu: “pusti me sada, nemam se vremena zabavljati jer pokušavam naći odgovor na pitanje tko sam i koja je moja prava svrha, a to je ozbiljan posao.”

Međutim, mi smo kreirani iz ekstaze i bezuvjetne ljubavi, i kada si dopustite da se poravnate sa tom vibracijom, tada ste najviše poravnati sa vibracijom Univerzuma i sa svojom istinskom vibracijom.

Ideja je dopustiti sebi da pratimo svoje radosti i uzbuđenja. To ne znači da moramo stalno skakati od sreće, već da trebamo prepoznavati to uzbuđenje što češće. To može biti i osjećaj spoznaje unutarnjeg mira.

No, ključan osjećaj je osjećaj ispunjenja, ostvarenja biti onaj koji jesi.

Nikada nije teško biti istinski ja – tko zaista jesi.

Svaki puta kada otkrijete da vam je život pun boli, patnje ili umora to je zato jer pokušavate biti netko tko niste.

Sva bol je rezultat otpora prema istinskom sebi. To je zato što po svojoj definiciji, vaše prirodno ja se uklapa u svoj život i okolinu bez muke, boli i napora. Bez obzira što sebe možete doživjeti odvojenu ličnost, krecija je jedna cijela, homogena ideja, nepodijeljena na dijelove. Sve ono što vi percepirate kao odvojeni dio kreacije je zapravo samo tako percepirano zbog vaših uvjerenja o realnosti.

U ovom tekstu pojašnjavam vam zašto imamo problema sa promjenama u životu: Želite napraviti promjene u svojem životu a ne ide vam? Evo zašto.

Evo paradoksa: kada si dozvolite da budete najsnažnija INDIVIDUALNA osoba koja možete biti, tada stvarate najjaču jednost CJELINE. To znači da morate prvo i jedino misliti na svoju vibraciju, jer svatko stvara svoju realnost. I kada pazite na vašu vibraciju, vi drugima poklanjate svoju višu, radnosniju energiju koja ih inspirira. I to je najviše što možete učiniti za ikoga: ponuditi mu radosnog sebe.

POZVANI STE DA SE SA MARININOM KNJIGOM 💎PETI ELEMENT💎KAO VODIČEM I PRIJATELJEM OTISNETE NA NAJVAŽNIJE I NAJUZBUDLJIVIJE PUTOVANJE VAŠEG ŽIVOTA: BUĐENJE ZA SVOJU PRAVU PRIRODU KOZMIČKOG PLESAČA! Sve o knjizi pronađite ovdje.

Ljubim.