STRATEGIJA
I AUTORITET

SAZNAJ VIŠE O TOME

ZAŠTO SMO SVI JEDINSTVENI

Human Design pokazuje nam kako funkcioniramo kao individualna bića i kako funkcioniramo u odnosu na našu okolinu, naše „pleme“: obitelj, prijatelje, zajednicu, te društvo u cjelini. Pokazuje nam naše kapacitete i kako ih koristiti i uvećati, te naše slijepe točke i kako ih, u suradnji s drugima, pretvoriti u mudrost.

Mi nismo dizajnirani da budemo svi isti, već je svatko od nas jedinstven. Ali, svi smo opet isti jer potječemo i dio smo organizma koji obuhvaća sav organski život u našem materijalnom Univerzumu: sve ljude, biljke, životinje, planetu.

Drugim riječima, život na planeti možemo zamisliti poput jednog organizma. Svatko od nas je jedna stanica koja je neodvojiva od drugih (iako vrlo često mislimo da smo odvojeni) i ima svoju funkciju u funkcioniranju ukupnog organizma.

Ljepota Human Design Sistema je u tome što pokazuje da je svaki energetski tip drugačiji od drugih, ali da bi svi funkcionirali kao organizam harmonično – trebamo jedni druge. Svi smo povezani, iako smo drugačiji. Nadopunjujemo se savršeno, ali da bismo mogli koristiti bogatstvo suradnje moramo se poznati.

Mi nismo dizajnirani da živimo ono što nismo, već svoj jedinstveni energetski dizajn. Da bismo bili svoji, trebamo prepustiti drugima da budu ono što jesu, a mi biti jedinstveni, autentični i svoji.

Ali, to nije lako. Od rođenja smo programirani (kondicionirani) da budemo ono što nismo, od strane naših roditelja, škole, prijatelja, društva, ekonomskih i političkih imperativa.

Human Design uči nas kako donositi odluke koje su dobre za nas.

Ako razmislite, donošenje odluka je sve u vašem životu. Ispravno donošenje odluka, u skladu sa onime tko zaista jesmo je najvažnije. Na taj način izbjegavamo otpor, poteškoće, frustraciju, ljutnju i poteškoće koje nam izgledaju kao neizbježne.

Za pravilno donošenje odluka, Human Design daje nam Strategiju i Autoritet pomoću kojih možemo dan po dan micati slojeve programiranosti iz djetinjstva i otkrivati svoje Pravo Ja. Drugim riječima, živjeti svoj Energetski Dizajn znači upoznati i prihvatiti sebe u potpunosti. Možemo to zvati i ljubavlju prema sebi – jer da bismo se zavoljeli moramo se upoznati: tko smo zaista ispod maski kondicioniranja koje smo pokupili tijekom odrastanja.

Biti svoj i živjeti svoj Dizajn znači da dopuštamo sebi živjeti na zdrav i harmoničan način, prateći svoj Unutarnji Autoritet (urođeni sustav navođenja prema našem najvećem dobru) i Strategiju. Biti svoj znači razumjeti da smo se inkarnirali sa darovima koji su naši da ih živimo i da ih stavimo u službu svima drugima: našim najdražima, okolini, društvu, planeti, Univerzumu. To je tajna harmoničnog života.

O Istinskom Ja, programiranju u djetinjstvu, življenju svoje strategije,
procesu dekondicioniranja i praćenju svojeg jedinstvenog Energetskog dizajna

Pogledajte video predavanje DONOŠENJE ODLUKA KROZ STRATEGIJU I AUTORITET