Vaga – arhetip Ljubavnika & afirmacije za Vagu

VAGA

(23.09.- 22.10.)

Element: zrak

Vladarica: Venera

Kuća kojom vlada: 7. Kuća

Ključna fraza: JA BALANSIRAM

Afirmacija: Ja usklađujem ritam svojeg srca sa ritmom srca drugoga.

Arhetipovi: Odvjetnik, Savjetnik, Socijalizator, Ljubavnik, Mirotvorac, Kreator, Zavodnik, Flerter, Dizajner, Pomiritelj, Diplomata, Sudac, Don Juan.

Dio tijela: kukovi, bubrezi

Svjesno i nesvjesno izražavanje karakteristika znaka Zodijaka

Svaki znak zodijaka izražava svoje karakteristike svjesno ili nesvjesno. Kada se svjesno izražavamo, osjećamo se moćno, stabilno, samopouzdano i produktivno.

Kada funcioniramo nesvjesno, tada samo reagiramo na okolnosti i imamo osjećaj kao da život živi nas a mi se samo nosimo s time, bolje ili lošije. Nesvjesno izražavanje osjeća se kao težina, prepreke, osjećaj nemoći nad „sudbinom“, odnosno, životnim okolnostima.

Nesvjesno izražavanje podrazumijeva življenje “negativnih” karakteristika znaka, a one nestaju postepeno kada se Vaga svjesno fokusira na svoje prednosti i talente.

Nesvjesno izražavanje osobina Vage:

Fokus je dobivanju tuđe potvrde za vlastitu pravednost i harmoničnost. Nesvjesna Vaga ponaša se manipulativno, često i kao kao gospodin Pristojni, i naivno očekuje od drugih da se ponašaju na isti način.

Vagina najveća žudnja je za harmonijom u odnosima. U želji da postigne tu harmoniju može posegnuti za manipulacijom koristeći vlastite dobre manire, ali kreirati će samo lažnu sliku harmonije i pri tome će oštetiti najviše samu sebe.
Kada Vaga želi pod svaku cijenu dopasti se svakome i ostavljati pozitivan imidž, može se dovesti do dvoličnosti jer će u jednom trenutku podržavati jednu priču, a već u drugom potpuno suprotnu. 

Tako i samu sebe dovodi u poziciju u kojoj će neizbježno biti izmanipulirana od drugih koji je samo trebaju ubijediti da je tretirana fer budući da Vage padaju na jednakost u svim sferama. Osim toga, Vaga toliko želi partnerovo (i svačije) divljenje, da će naivno povjerovati (unatoč izvrsnoj inteligenciji) onome tko je obasipa komplimentima. Sklonost finom manipuliranju i pretvaranju obija joj se u glavu. Treba se naučiti iskrenosti i prema sebi i prema drugima.

Nesvjesna Vaga ima odnose samo zato da ih ima jer jednostavno mora projicirati svoj ego dio ličnosti i tražiti od drugih vanjski odgovor na tu projekciju (naravno, očekuje obožavanje). Drama i strast ljubavnih afera je Vagin fokus. Ona voli strastveno, ali da bi zadovoljila svoje osobne želje. Često će Vaga uplesti partnera u igru „potapanja brodova“ , odnosno „ja protiv tebe – tko je u pravu“? Pri tome će na van biti ljupka ali ispod toga se krije željezna rukavica koja proračunato koristi svoju ljupkost i snažan intelekt.

Neke vage se čak i prave “glupe” (što je vrlo rijetko zaista slučaj jer ima soli u glavi ne nedostaje) samo da se partner ne bi osjećao manje vrijednim.

Vagina je svrha potraga za partnerom, i to ne samo običnim partnerom, već srodnom dušomZadatak i lekcija koju Vaga uči je balansiranje polariteta, posebno između muških i ženskih energija. Nesvjesne Vage znaju biti diskriminacijske umjesto ravnopravne, pa je destinacija za kojom idu prepoznavanje pravih vrijednosti i pravednih odluka u odnosima s drugima.

Svjesno izražavanje osobina Vage:

Svjesna Vaga ima fokus na uzdizanju drugih kroz dijeljenje svojih talenata. Oživljava socijalne situacije doprinoseći harmoniji svoji urođenim smislom za suradnju i balans. Umjesto pokušaja da manipulacijom izmami umjetnu harmoniju, svjesna Vaga voljno komunicira svoju punu istinu. Ovaj integritet uspostavlja višu harmoniju u odnosima.

Svjesna Vaga sposobna je donijeti višu istinu u svaku situaciju, doprinjeti svojim idejama i pravdi, i poštenju i ravnopravnosti.

Ona ima neovisnu točku gledišta, umjesto dvolične (dualne), i time unosi fair play i balans u svaku interakciju. Zbog toga su Vage poznate kao mirotvorci i unositelji mira u konflikte, jer i same teško podnose bilo kakvu neharmoniju. Mir se postiže ukazivanjem na zajednička gledišta umjesto na ona u kojima se razlikujemo. Tu visoku razinu suradnje Vage kreiraju spontano jer su timski igrači. Vage rijetko vrijeđaju i groze se svega \”ružnog\”, ugodne su i šarmantne.

Vage su ljubitelji lijepoga i kada svjesno izražavaju svoju vladaricu Veneru vrlo su uspješni umjetnici, ljubavnici, dekorateri, savjetnici, dizajneri. Odlične su u svim poslovima koji uključuju estetiku i oko za lijepo, te ne zaboravimo Vagin najveći fokus – odnose s drugim ljudima, pa su izvrsni savjetnici. Legendaran je Vagin osmjeh koji rastapa srca. Vagin urođeni šarm, intuicija i socijalne vještine su glavni aduti u socijalnoj areni, gdje odnosi svu pažnju.

Svjesna Vaga je ideal duhovne ljepote – ljepote koja ide dublje ispod kože. Kada počne svjesno živjeti pozitivne aspekte svojeg arhetipa, Vaga postiže „unutarnji brak“ svojeg muškog i ženskog aspekta. To znači da se potreba za partnerskim odnosima i brakom transformira iz ego želje da upotpuni kroz drugoga, u ljubav prema kompletnoj sebi kojoj su partneri „dodana vrijednost“.

Arhetip Vage rezonira sa odnosima, grupnom energijom, balansiranjem sebe s drugima, postizanjem  ekvilibrijuma i reda, te traženjem idealnog društva i udruženja (osobnog i kolektivnog).

Pozitivne karakteristike: ljupka, pravedna, diplomatska, kooperativna, odličan slušač drugih, uljudna, esteta, inteligentna, širitelj ideja, harmonizirana, blaga, nesebična, izvrsnog uma, prijateljska, ekstrovertirana, lijepa (iako je ljepota u oku promatrača, Vage su skoro uvijek oku vrlo ugodne), miroljubiva, kooperativna, pronicljiva, zaljubljiva.

Negativne karakteristike (nestaju postepeno kako se Vaga  svjesno fokusira na svoje prednosti i talente): neodlučna, ovisna o drugima, tračljiva, površna, flertuša, manipulira, prevrtljiva, emocionalno nestabilna ako postoji ikakva neharmonija u blizini – pa zato želi mir pod svaku cijenu.

Afirmacije za Vagu:

Ja sam rođen u znaku Vage.

Prihvaćam sve Vagine moći, potencijale i darove.

Ja održavam Božanski Balans u svojim rukama.

Ja sam Kozmički Sudac,

Ja sam umjetnik i ljubavnik, Nebeski Mirotvorac.

Prihvaćam svoj iscjeljujući šarm i moći

koje koristim za svoje dobro, kako bih mogao služiti drugima

na bilo koji prikladan način.

Ja sam izvor ~ Mi~Svjesnosti univerzuma.

Ja povezujem ljude u harmoniju i mir.

Ja sam mirotvorac svijeta.

Ja sam uskladitelj srca,

Ja obnavljam izgubljene snove sanjača.

Moj moćni šarm magnetizira i hipnotizira različite elemente u brak, uniju, harmoniju i balans.

Ja očaravam i umirujem, mijenjam mržnju u ljubav,

zbrku u red,

nejednakost u istovrijednost,

sebičnost u davanje i dijeljenje,

kaos u spokoj,

netoleranciju u toleranciju,

nestrpljivost u strpljivost,

konflikt u sklad i jedinstvo.

Ja sam umjetnik fine umjetnosti ljudskih odnosa

zato jer znam da je jedino kroz ljubav i slaganje istinska unija moguća.

Ja pjevam da smo mi svijet,

I sve se svodi na to da smo svi ~Jedno~.

Ja sam mirnoća koja svladava jake vjetrove i oluje,

ja sam Centar Uragana.

Ja sam Oko Oluje u kojem su prirodni mir i tišinu,

zato jer sam Pročistitelj same Svijesti.

Ja sam Spajajuća Sila Života.

Ja držim svijet zajedno sa mirnoćom srca i spokojem.

Ja vežem zajedno bez ograničavanja,

Moja ljubav je intimna i sigurna, nevezana i suosjećajna,

duboko poštuje svačiju individualnost, kao i moju.

Osovina, žbice i naplatci su svi potrebni da bi nastao kotač, da bi se mogao voziti cestom života.

Ja sam vječni Stožer, Centar Balansa.

Ja posežem van, ja se povezujem.

Moje sposobnosti da razumijem s toplinom,

da budem suosjećajan ali dostojanstven,

iskren ali taktičan,

obogaćuju mene ali i svaki život kojeg dotaknem,

 i čine odnose čvrstima, konstruktivnima i inspirirajućima.

Ja održavam vrtnju svijeta kao jedne cjeline;

Ja balansiram vage osobnog postojanja

koncentracijom kontinuiranog truda,

nježnom i odgovarajućom samodisciplinom,

ravnotežom i umjerenošću,

i mojim izraženim osjećajem za estetske proporcije.

Ja sam Utičnica, Kontakt.

Ja sam Tkalac Mreže u Umrežavanju.

Ja uvodim u zodijak kolektivno struktiriranje odnosa.

Ja cijenim i stvaram običaje, pravila i rituale koji proizvode mir uma, i harmoniju okruženja.

To mi je vrijedno.

Ispod mojeg šarma i ekvilibrija, moje diplomacije i integriteta,

imam željeznu volju da iskujem svoju budućnost.

Ja sam veliki Pročistitelj Svijesti.

To je moja sudbina.

Sada odabirem oblikovati svoju budućnost u balansiranom plesu između komfora i izazova.