Zašto se odričemo svoje osobne moći?

Ljudska se vrsta odriče svoje moći svakodnevno. Mi smo civilizacija koja vrlo voljno predaje svoju osobnu moć u ruke drugima jer vjerujemo da nam drugi bolje mogu reći što je za nas istina. Radije slušamo tuđe verzije istine nego vjerujemo svojoj.

Zašto je to tako?

Zato jer vjerujemo postulatima koje su nas naučili dok smo bili djeca. Kada smo bili poput prazne ploče, željne da se na nas napiše način življenja, razlog postojanja, pravila ove igre života.

I naučili su nas upravo onako kako su znali, kako su i njih naučili stariji.

Vjerujemo vanjskim autoritetima da nam kažu tko smo, kamo idemo i kako trebamo živjeti. Učili su nas kako da poštujemo vanjske autoritete iznad vlastitog, unutarnjeg autoriteta.

Živimo iz glave umjesto iz srca. No, da bismo funkcionirali iz srca ili intuicije potrebno je redefinirati SVE čemu su nas naučili, na što smo bili programirani. Kultura je laž.

Pravi JA nije neka lutka na koncu kojim upravljaju tuđa uvjerenja, strahovi i predrasude. Pravi JA  je cijeli Univerzum, pravi ja je Kreator svojeg životnog iskustva kroz poznavanje sebe i prirode realnosti.

Niži um ili “racionalni um” lišen prirodnog osjećaja za smjer, odnosno lišen je intuicije. Niži um ima tendenciju da BRINE. Brine da li donosi prave odluke, da li je učinio prave stvari, da li je dovoljno realan, oprezan… on čak brine o budućnosti jer misli da je on SAM taj koji sve radi.

E, pa, takav posao on nije u stanju izvesti sam, iako misli da mora.

Živimo iz glave umjesto iz srca. No, da bismo funkcionirali iz srca ili intuicije potrebno je redefinirati SVE čemu su nas naučili, na što smo bili programirani. Kultura je laž.

Pravi JA nije neka lutka na koncu kojim upravljaju tuđa uvjerenja, strahovi i predrasude. Pravi JA  je cijeli Univerzum, pravi ja je Kreator svojeg životnog iskustva kroz poznavanje sebe i prirode realnosti.

Niži um ili “racionalni um” lišen prirodnog osjećaja za smjer, odnosno lišen je intuicije. Niži um ima tendenciju da BRINE. Brine da li donosi prave odluke, da li je učinio prave stvari, da li je dovoljno realan, oprezan… on čak brine o budućnosti jer misli da je on SAM taj koji sve radi.

E, pa, takav posao on nije u stanju izvesti sam, iako misli da mora.

Niži um zapravo radi posao koji ne bi trebao, i pri tom se strašno iscrpljuje. Radi posao Višeg uma do kojeg je jedini kanal slušanje naših osjećaja. Kada pratimo svoje osjećaje ili kako još to znamo reći, gut feeling ili špurijus, INTUICIJU – tada pratimo putokaze Višeg uma.

Viši um nam daje smjernice kamo da se krećemo preko naših osjećaja:

Osjećate se dobro? Nastavite s tim što radite.

Osjećate se loše? Prebacite fokus svojih misli na nešto od čega ćete se osjećati bolje. Prejednostavno vam je? Bit će da se to Niži um buni jer se boji da će ostati bez posla a onda bi vam moglo biti zaista ugodno i lijepo u životu jer biste UŽIVALI u lakoći života umjesto da BRINETE radi toga da vam se u budućnosti ne bi ponovile greške iz prošlosti.

Kada mislite da ste sami i da ste prepušteni životnim okolnostima, niži um vas iscrpljuje planiranjem, brigom, razmišljanjem o prošlosti ili budućnosti a imate i živite samo u SADAšnjem trenutku! Kakav gubitak savršeno dobrog sadašnjeg trenutka radi toga što ste u glavi u prošlosti ili budućnosti. I to onakvoj kakvu NE ŽELITE.

Niži um pokušavanjem preuzimanja kontrole nad okolnostima u vešam životu putem sile (brigom), koristi ogromne količine energije koja bi inače mogla harmonično biti fokusirana na kreacije koje donose ekspanziju i radost ne samo vama, već i vašoj okolini, drugim ljudima i bićima, i planeti samoj.

Brinemo zbog toga što su nas naučili da trebamo brinuti o sebi. Pogledajte samo riječi kojima se izražava ljudska funkcija samoodržanja: BRIGA o sebi. To je ujedno i zadatak uma: da brine (o sebi). Zašto je ne biste zamijenili riječima: Ljubav prema Sebi.

Briga je niže vibracije i zatvara put intuiciji na način da zbog uskog fokusa na realnost KOJU NE PREFEREIRATE. Niste u mogućnosti vidjeti opcije koje vam se nude preko sinkroniciteta koje vam nude realnost koju preferirate. Ono što se dešava je da vam se vraća još više razloga za brigu.

Tako je jednostavno.

Da li ste primjetili da vas briga može mučiti do te mjere da jednostavno, iscrpljeni, odustanete i kažete: Ma, baš me briga! Nek se i desi najgore, ja ne mogu više brinuti i mučiti se time. Puštam, pa šta bude, gore od ovog ne može!

I kao nekom čarolijom, otpustite branu i kreativno jezero se prelije na vašu livadu i stvari se jednostavno dogode na način da se sve složi dobro i možete odahnuti i biti zadovoljni. Dapače, čak vam se i učini da ste bili baš blesavi što se se toliko brinuli. I obećate si da se nećete više tako brinuti jer vam ipak ostaju posljedice brige, izmučeni ste i umorni.

Cijeli taj proces se mogao izbjeći otpuštanjem kontrole nižeg uma, koji ionako nema kontrolu nad ničim!

Recite sebi i ponašajte se na slijedeći način:

Ja sam kreativno, ljubavi vrijedno, prekrasno biće. Zaslužujem biti radosan, zaslužujem obilje, zaslužujem se izražavati i biti osoba koja želim biti.

I dok to sve činim, niti na bilo koji način štetim, nanosim bol sebi ili bilo kome drugome. Jer ja mogu biti onaj koji ja jesam bez napora, truda, boli, patnje, bilo prema sebi ili prema drugima.

Zaslužujem biti onaj koji želim biti. Tolika je moja osobna moć.

Tolika je osobna moć svakog bića, tako da je nužan slijedeći korak poštovanje i dopuštanje TUĐEG prava na osobnu moć i izražavanje sebe.

Vi ne morate raditi na svojoj osobnoj moći na način da je uvećavate, prikupljate, štitite. Ona već JEST potpuna, cjelovita, istinska. Vi je samo trebate uvidjeti, dopustiti si da je živite bez straha da ćete zbog toga na bilo koji način vi ili netko drugi patiti.

Vi imate potpunu moć u svojim rukama, bili vi toga svjesni ili ne. Koristili je ili ne, ona je vaše rođenjem stečeno pravo i dar, a svrha joj je da kreirate nove svjetove.

POZIVNICA NA TRANSFORMATIVNO PUTOVANJE

Želite li prestati tražiti i napokon ispunjavati svoju pravu svrhu? Želite li obogaćivati svoju svijest i zajedničku Stvarnost svojim jedinstvenim postojanjem?

Ovo je Pozivnica na Transformativno Putovanje natrag ka Sebi, u Slobodu, tamo gdje i pripadate. Ovo je Pozivnica na Buđenje za svoju pravu Prirodu.

Što to znači živjeti autentično i slobodno? To znači živjeti svoj jedinstveni dizajn. Svaki čovjek ima svoj jedinstveni energetski otisak. Nitko ne može biti vi. Taj jedinstveni otisak ili dizajn kojeg vi nosite je vaša jedinstvena frekvencija i svrha koja se prirodno pojavljuje kada pratimo svoju urođenu inteligenciju tijela, odnosno, naših vozila u ovoj Igri Života koja se odvija u zajedničkoj Stvarnosti. Većina nas živi kondicionirano, pod utjecajem programiranja mase koja nas odvraća od našeg jedinstvenog Puta i zbunjuje nas, te sakriva naše prave talente i darove. Živjeti probuđeno znači živjeti svoju pravu prirodu u skladu sa onime kako smo dizajnirani. To je autentičnost i prirodnost. Živjeti autentično znači živjeti kreativno i slobodno da budemo onaj koji jesmo. Tada čitava Kozmička Stvarnost pleše sa nama u harmoniji, kako je i namijenjeno da naše Putovanje bude! Tada volimo ono što jesmo, ono što jest. To je svrha svega što postoji, i to i je vaša jedina prava svrha – da se probudite za svoju pravu prirodu. Sve ostalo je gašenje svojeg Svjetla.

Svatko ima jedinstveni Dizajn, što znači da ima jedinstveni način, Put buđenja za svoju pravu prirodu. Sve duhovne tradicije govore o buđenju za svoju pravu prirodu. Upućuju zapravo na prepoznavanje života bez otpora, u harmoniji sa Kozmičkom Stvarnosti, sa onim što jest. Svatko od nas može se probuditi za svoju pravu prirodu kroz „da“ pozivu na Putovanje. Danas imamo za buđenje vrlo moderne i praktične alate: Human Design, Gene Keys (koji se baziraju na I Ching-u), a kombiniramo ih sa Tao-m i Ne-Dualnim učenjima. Iako je Putovanje za svakoga od nas u suštini isto jer imamo svi isti cilj, svatko ima jedinstvenu prirodu – dizajn i jedinstveni je kanal za Kozmičku Stvarnost. To znači i da je iskustvo Istine jedinstveno za svakoga od nas. Drugim riječima, putujemo svatko na svoj način, i zato nam HD pomaže da praktično dođemo do svoje jedinstvene Istine upoznavanjem sa svojom mapom na Putu. Ne trebaju nam više vanjski autoriteti da nas vode, jer nalazimo svoju Unutarnju Istinu i time vječno postajemo probuđeni za svoju pravu prirodu. Sjajimo kao jedinstveni dijamant u Kozmičkoj Cjelini.

Human Design je izuzetno praktičan, logičan i učinkovit alat za samospoznaju ili buđenje i utjelovljenje svoje prave prirode. Zajedno sa Gene Keys i ne-dualnim učenjima integriran je u sintezu – Putovanje koju zovem UTJELOVLJIVANJE SVOJE ESENCIJE.

Ljubim.

Marina

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *