Životni ciklusi – Kako jahati na valovima promjena vaše osobne evolucije

Sve što doživljavate je ciklično.

Život je ciklični proces ponovnog izmišljavanja samog sebe. Odbacujete stara uvjerenja o sebi i instalirate nova. Baš kao što priroda ima svoja godišnja doba koja se neumorno izmjenjuju, baš kao što mjesec ima svoje faze i svakih 29,5 dana započinje novi ciklus, baš kao što planeti putuju oko sunca – tako i vi putujete u ciklusima, rađate se, umirete i ponovno se rađate. Ono što umire jest vaše staro ja, vaša uvjerenja o sebi i prirodi stvarnosti.

poznaja činjenice da ste vi CIKLIČNO biće, baš kao i sva druga bića, planeti i cijeli Univerzum, te da se sve kreće i nikada na stoji – omogućuje vam da upoznate vlastite cikluse i s njima se bolje nosite.

U mojem životu su se značajno promijenile stvari kada sam počela pratiti ciklusa. Zapravo, mogu vam slobodno reći da je to jedna od najvažnijih stvari koje možete naučiti o sebi i prirodi kreacije i svega stvorenoga, čiji ste i vi dio. Pogotovo ako ste žena, jer žena ima još jedan dodatni ciklus –menstrualni, koji je neodvojivo povezan sa mjesečevim ciklusima (čak i isto traju).

I povijest se ponavlja u ciklusima. Svaka civilizacija doživljava svoj začetak, uspon, vrhunac i neizbježno, pad. Usporedite to sa bilo kojim drugim ciklusom u svojem životu ili ciklusom kojeg možete zamijetiti u prirodi ili svojem okruženju. Najočigledniji su: godišnja doba, kretanje planeta oko Sunca i kretanje cijele naše galaksije oko Centralnog Sunca.

Rođenje, život i smrt, pa ponovno rođenje predstavljaju šablonu, matricu kroz koju se kreira, podržava i uništava sve u ovom našem svemiru. To su kozmički udah i izdah koji su temeljni izraz svega stvorenoga. Univerzum se kreira i poništava konstantno.

Ciklično kretanje energije je ujedno i način kretanja naše evolucije, osobne, kolektivne i planetarne. Osim ciklusa koje možemo lako zamijetiti, postoje i golemi galaktički ciklusi koji su toliko dugotrajni da ih naša civilizacija u svojem vremenu teško da može obuhvatiti razumijevanjem, ali dovoljno je znati da smo dio neizmjerno velike igre koja ima svoj smjer kretanja, smisao i nije niti malo slučajna. Sastavni smo dio Univerzuma i sve ima svoj smjer i svrhu. Univerzum nema redundantnih niti beznačajnih kreacija.

Cikličko kretanje nam je bitno razumjeti zbog dijelova ciklusa koje doživljavamo neugodnima, a to su oni u kojima ciklus završava i umire sve poznato, da bi se iz pepela poznatoga rodio novi ciklus rasta.

Mjesečevi ciklusi kao kompas za navigavanje životnih ciklusa

Dobra analogija za bolje razumijevanje cikličke prirode po kojoj se svi ravnamo, su nama najbliži ciklusi koji najočiglednije utječu na nas, a to su mjesečevi ciklusi, odnosno, put Mjeseca oko Zemlje koji traje 29,5 dana. Jedan mjesečev ciklus sastoji se od jednog cijelog rođenja, vrhunca i smrti ideje, kreacije, promjene. Dakle, svaki ciklus je ciklus jedne kreacije. Više o Mjesecu pročitajte ovdje: Mjesec u natalnoj karti: vaše Unutarnje dijete.

Evo kako ukratko i pojednostavljeno, simbolički idu faze u jednom mjesečevom ciklusu – tako i mi živimo ciklički, pa ih lako možemo primjeniti na vlastite cikluse, budući da vrijedi Hermetički Zakon „Kako gore, tako dolje“. Imajte na umu da svaka od ovih četiri faze traje približno 7 dana.

Prva Faza: Mladi Mjesec ili Mlađak

Na samom smo početku ciklusa, sjeme nove kreacije je posađeno temeljem naučenog iz prethodnog ciklusa (ciklusi se uvijek nadovezuju jedan na drugoga). Kreacija može biti ideja, osobna promjena, bilo što što će biti vaša prevladavajuća tema slijedećih 29 dana.

Ulazimo u novu priču, imamo prazno platno na koje možemo kreirati što želimo, ali još uvijek smo pod utjecajem kraja (smrti) prethodnog ciklusa, pa je kreacija tek na začetku. Ne planiramo još, samo puštamo da ideja zrije u nama. Intuicija je na visokom nivou pa se inspiracija može tražiti i dobiti u meditaciji, snovima, kreativnom izražavanju.

Ključne riječi za Fazu Mlađaka: započinjanje nove teme, novi život, rađanje, intuicija.

Druga Faza: Prva Četvrt

Nešto se počelo manifestirati i sada doživljavamo jasniju ideju što kreiramo ali neizbježno se susrećemo sa prvom krizom.

Pojavljuje se velika tenzija, moramo biti fokusirani na našu viziju i prevladati otpor promjeni koji pruža ego (podsvjesni um). O tome kako prevladati tu prvu krizu u bilo kojem procesu kreacije ili osobne promjene, pročitajte detaljno ovdje: Želite napraviti promjene u svojem životu a ne ide vam? Evo zašto.

O prevladavanju prve krize ovisi daljnji uspjeh vaše kreacije ili osobne promjene.

Testira se naša snaga, očekuje se od nas odluka i treba dokazati svoju dosljednost i prevladati otpor „izvana“ (drugi ljudi).

Prevladavanjem ove faze stvaramo čvrste temelje za manifestaciju naše kreacije i idemo dalje prema sredini ciklusa, odnosno fazi Punog Mjeseca.

Ključne riječi za Fazu Prve Četvrti: rast, akcija, smjer, dosljednost, dinamika.

Treća Faza: Puni Mjesec

Jasno uočavamo manifestaciju naše kreacije, postaje očigledno što smo kreirali i maksimalno smo integrirani, odnosno, podsvjesni i svjesni um su povezani i ujedinjeni u razumijevanju vaše kreacije: vaše misli i osjećaji su usklađeni. Kreacija je zrela. Ubirete plodove.

Ključne riječi Faze Punog Mjeseca: vrhunac, zrelost, integracija, maksimalno razumijevanje kreacije, plodovi, ostvarenje.

Četvrta Faza: Posljednja Četvrt

Nakon što smo doživjeli vrhunac manifestacije, pokupili plodove i podijelili ih s drugima, počinjemo se približavati kraju ciklusa –  to je ponovna kriza u svijesti jer se moramo oprostiti s kreacijom, donijeti odluke koje dijelove kreacije ćemo zadržati a koje otpustiti.

Ovo je također vrlo intenzivna i “krizna” faza, kao i Faza Prve Četvrti jer moramo otpustiti, pomiriti se sa smrću da bi mogli ponovno započeti novi ciklus. Radi se o konstruktivnoj destrukciji, ali koja svima teško pada jer smo navikli da ego ne želi i ne voli promjene.  Moramo „žrtvovati“ nešto (iluziju ega o tome tko smo) da bismo se pripremili za novi ciklus rasta koji počinje Mlađakom. Plodovi moraju djelomično istruliti da bi sjeme ušlo u zemlju i stvorilo nove plodove u slijedećem ciklusu.

Ključne riječi Faze Posljednje Četvrti: Odluke što zadržavamo a što odbacujemo, smrt za ponovno rođenje, priprema za novi ciklus, hibernacija.

Jašite na ciklusima promjena svjesno

Ono što je sigurno i čega se UVIJEK možete sjetiti, i što može biti vaš pojas za spašavanje u trenucima kada se nalazite u donjem dijelu spirale, u dijelu tame (Fazama Prve i Posljednje četvrti) je moj osobno prokušan recept, prokušan na mojim bližim i daljnjim prijateljima, klijentima, a to je podsjećanje samog sebe na Hermetičke Zakone koji kažu:

“Svaki vrhunac ima svoj pad i svaki pad ima svoj vrhunac. Odnosno, sve se kreće u valovima. Energija se kreće u valovima, bili vi toga svjesni ili ne.”

Zamislite val na obali oceana, podigao se i … ostao zauvijek gore. Naravno da nije, ako se popeo, mora i sići. To je zakon prirode. Tako i vaša dolina, dno vala evolucije mora neizbježno krenuti prema gore, a svaki novi vrh je UVIJEK viši od prethodnoga. Uvijek i bez greške će slijedeći vrh biti viši od prethodnoga. Ono što je najbolje u cijeloj ovoj priči je ekstra bonus: vi ne samo da možete proći vaše doline bez da vas dotaknu depresija, tuga, strah nego možete i iz donjeg dijela ciklusa NAUČITI puno toga. To je dio za otpuštanje kontrole, pozdravljanje sa starim i otvaranje novom.

Zašto boli ili je neugodno? Zato jer pružamo otpor promjeni. Zato jer ne želimo da završi Faza Punog Mjeseca u kojemu smo uživali u manifestaciji naše kreacije. Ali, vrijeme dna ciklusa je nužno vrijeme za instalaciju naučenoga. Zamislite da ste upravo dobili upgrade, otpustili ograničavajuće uvjerenje i sada se trebate rebootati da biste počeli raditi s novim programom. Ovaj period može biti zbunjujuć, kao da više ne znate tko ste. Otpustili ste ŠTO NISTE, ali još ne znate točno ŠTO SAD JESTE. Radi se o procesu Života u kojem se periodički, u ciklusima defragmentiramo i otpuštamo što smo mislili da jesmo (temeljem tuđih uvjerenja), i ponovno se „izmišljamo“. To je proces koji traje od trenutka kada smo rođeni do trenutka kada napustimo tijela, a tada se nastavlja evolucija na mnogo višim nivoima.

 Od davnih vremena je leptir simbol čovjekove evolucije i rasta, transformacije iz jednog oblika u drugi, iz nesvjesnog čovjeka koji samo prati svoje instinkte, do svjesnog Kreatora.

 

Kada čahura postane prestijesna može vas uhvatiti panika, jer vam se čini da umirete. I umirete, ali umire onaj dio vas koji vam više ne treba, koji je možda služio svojoj svrsi da vas drži u igri zaborava tko vi zapravo jeste, ali sada to više niste vi. Niste nikada niti bili samo svoj ego, samo ste mislili da jeste jer ste pristali na veo zaborava kako bi vam ova igra djelovala realno i vjerodostojno. A ime igre je: Sjeti se tko si. (Spoiler alert: vi ste Kreator vašeg Života, znali vi to ili ne.) 

Dakle, u trenucima panike u dijelu ciklusa koji je dezintegracija: smirite se. DIŠITE! Sve je u redu, vi samo skidate sa sebe pretijesnu čahuru, otpuštate svoje strahove i pretvarate se u leptira. A djeluje vam kao da umirete. A zapravo ćete poletjeti. Kakva ironija, zar ne? Meni se apsolutno svaki puta desi da nakon transformacije sama sebi kažem: ma čega si se ti to prepala?

Sve je u redu i uvijek će biti. Sigurni ste. Podržani ste. Na odličnom ste putu. Život je igra, škola. Sve služi vama za rast i napredak. Dakle, nemojte zapeti u tranzicijskoj fazi probijanja i skidanja čahure. To je samo faza. Nije ugodna, ali ne mora biti niti neugodna ako imate na umu divote koje vas čekaju, benefite hrabrosti da se suočite sa svojim strahovima i odbacite ih. Noć je najcrnja u trenutku prije svanuća. Djetetu koje se rađa je najgori zadnji potisak kroz porođajni kanal, momenat prije nego ugleda svjetlost dana.

Dva načina prolaska kroz cikluse osobne evolucije

Energija mora cirkulirati. Život je proces, a ne destinacija. Razumijete li i koristite svoje duboko, urođeno, intuitivno poravnanje sa ciklusima Univerzuma, vaš će život postati harmoničan rast i slaviti ćete svaki pogled sa novog vrhunca. Također ćete više biti usklađeni sa normalnim i nužnim ciklusima rođenje – smrt – ponovno rođenje, odnosno, kreacija- podržavanje-destrukcija, pa će vam i otpuštanja sve vrste biti olakšana.

Kroz cikluse evolucije možemo prolaziti na dva načina. Većina nas kreće sa prvim načinom, a kasnije, tijekom življenja vlastite teme života, počinjemo primjećivati što nam to ciklusi govore i kako da zajašemo val promjena umjesto da mu pustimo da nas poklopi i napuni nam nos i usta vodom.

Prvi način je karakterističan za onaj nivo svijesti na kojem se ciklusi doživljavaju isključivo kao vanjske okolnosti i nepredvidljivi događaji. Posebno su teški događaji koji su traumatični: smrti, rastave, gubici posla, bolesti. Za ovaj stupanj svijesti je specifično to što osoba zapravo nije svjesna da ona stvara te oklonosti (nesvjesno) kako bi iz njih učila, kako bi riješila podsvjesna negativna uvjerenja o sebi. Ovaj način podrazumijeva nesvjest o tome da imamo mogućnost izbora, nesvjest da uopće postoje ciklusi evolucije i dinamika rasta koja nam može donijeti nevjerojatne visine radosti postojanja. To je način u kojem postoji odvojenost u pogledu na Univerzum. Materijalni svemir je doživljen kao rezultat slučajne eksplozije i svatko od nas prestaje tamo gdje mu završava koža. Događaji i okolnosti su rezultat slučajnosti i nisu povezani sa namjerama onoga tko ih doživljava.

Drugi način je svjesno jahanje na valovima ciklusa koje dovodi do takvog stanja svijesti u kojima se veselite donjem dijelu ciklusa jer znate da su se vaše emocionalno, mentalno, duhovno i fizičko tijelo toliko proširili, da ih više ništa ne može izbaciti iz ravnoteže, iz unutarnjeg mira. Vi osjećate više nego ikada, ali se ne lovite za emocije, svjesni ste MUDROSTI koju ste stekli pazeći na svoju frekvenciju: za sve postoji razlog, svaki „vanjski događaj“ ili okolnost je rezultat energije koju ste odašiljali, a vi odašiljete energiju rasta kroz harmoniju. Vaš zadatak u tom stupnju razvoja svijesti je više orijentiran prema pomaganju drugima u istim izazovima kroz koje ste vi prolazili. Vi tada dajete živi primjer kako se životna tema može nadići.

U oba slučaja, ciklusi nam nose energije naših NAMJERA, dakle, ono što odašiljemo se u ciklusima samo pojačava. Ako ste u strahu od otkaza, ciklusova amplituda POVEĆANJA (simbolička Faza Punog Mjeseca) će taj strah povećati do mjere u kojoj će se u okolnostima manifestirati otkaz ili događaj koji energetski odgovara emociji straha od otkaza.

Ono što se dešava u ciklusima jest da se zapravo vaša Human Design karta –  blueprint, tema, energetska šablona specifično dizajnirana (od vas!) potrebna za proživljavanje određene teme (odabrane od vas!) razvija u ciklusima, dakle, u skladu sa pravilima igre na koja ste pristali kada ste se odlučili inkarnirati, a energija koja se kreće u ciklusima aktivira, potencira, naglašava te energetske obrasce, stavljajući ih u prvi plan na način na koji ih jednostavno ne možete ignorirati. Ako ih ignorirate,  živite po prvom načinu, i ne rastete kako biste mogli jer ne prihvaćate da ste to sve vi kreirali. Odbijate PREUZETI ODGOVORNOST za svoj život, svoju kreaciju. I tada se ostvaruju vaše strepnje, strahovi. Ne zato da vas kazne, već da vas upozore da je vrijeme da ih se riješite.

Zašto se ljudi promijene najčešće kada su suočeni sa traumama ili pitanjima života ili smrti? Zato jer im jedino preostaje da povjeruju u Višu silu, u to da postoji smisao. Ego se poljuja u svojem herojskom vodstvu kontrolom jer vas je doveo do ovakve, naizgled, bezizlazne situacije. I tada se dešavaju čuda. Ljudi se samoiscjele jer povjeruju u nešto više od skučenog, materijalnog pogleda na život.

Ciklusi vam ne uzrokuju NIŠTA, oni samo povećavaju vaše namjere, bilo svjesne ili nesvjesne. Univerzum bezpogovorno odgovara na vaše namjere, bile one loše ili dobre za vas, to je Zakon Privlačenja.

Ne postoji crta razgraničenja između ova dva načina prolaženja kroz cikluse evolucije. Iz prvog se postepeno ulazi se više u drugi metodom pokušaja i pogreške. Na kraju krajeva, došli ste na Zemlju po ISKUSTVO, jer to i jest svrha, pa tako prolaskom kroz cikluse evolucije sve više i više rastete, svojim tempom, dok ne shvatite da zaista možete navigirati svojim brodom na bilo kakvoj oluji.

Najbolja stvar je u tome što tada više nema nikakvih potreba za olujama. Oluje su bile potrebne jer ste se oglušili na vodstvo vaše Duše (Višeg Ja, Izvora, Univerzuma, Unutarnjeg Bića, Boga ili kako god želite zvati viši aspekt samog Sebe) i odupirali se promjenama. Ego je htio zadržati status quo pod svaku cijenu. I nemojmo sada egu prišiti negativne karakteristike, njegova uloga je krucijalna u vašoj temi i stvaranju vela zaborava tko ste.

Ego treba učiniti saveznikom, jer on je vrhunski suradnik dokle god ste vi svjesni njegove karakteristike da želi preuzeti vodstvo. Ego je loš vođa jer pokušava kontrolirati stvari koje nisu u njegovoj nadležnosti. One su u nadležnosti vašeg višeg aspekta.

Da biste mogli u životu odigrati, izvršiti vašu jedinstvenu temu zbog koje ste se inkarnirali, vi jednostavno morate imati određena iskustva. Problem nastaje kad su ta iskustva neugodna, bolna, traumatična. Takva su jer ih takvima doživljavate, jer mislite da su rezultat vanjskih okolnosti, sudbine, a ne vaša kreacija, jer ne želite pogledati u oči vašim strahovima, potisnutim energijama koje se ne mogu izraziti. Fizičke bolesti su rezultat odbijanja suočenja sa negativnim uvjerenjima, iluzijama ega. Sve što ste ikada iskusili ste sami kreirali, svjesno ili nesvjesno. Deal with it.

Ne postoji lošiji ili bolji dio ciklusa. Ne postoji tamniji ili svijetliji dio ciklusa u smislu da donose mogućnost negativnih ili pozitivnih događaja. To me vrlo često pitaju klijenti a ja im objašnjavam da je ono po čemu se dijelovi ciklusa razlikuju jest kojem se vašem dijelu više obraćaju: svjesnom ili podsvjesnom, te da li su na početku, sredini ili kraju. Nema dobrog ili lošeg dijela ciklusa, kao što nema dobrog ili lošeg dijela života. Sve su prilike za rast i transformaciju. Sve.

Kako iskoristiti najbolje od dijela ciklusa koji je nizina?

Potpunim razumijevanjem da se radi o procesu otpuštanja slojeva iluzija ega o tome tko on jest. Kada počnete svjesno prakticirati rad na sebi praćenjem svojih ciklusa, odjednom će vam postati vidljivi vaši strahovi i ograničavajuća uvjerenja koja su zapravo vaše potisnute traume iz djetinjstva. Vaša prošlost izranja u sadašnjost, rana koju mislite da ste zacijelili vrlo živo i otvoreno pulsira i prijeti da vas baci u još veći strah od toga da baš vaša rana nije iscjeljiva. Da ste trajno oštećeni ili da jednostavno „ne možete protiv sebe, koliko god se trudili“. To su sve zadnji aduti kojima vaš ego pokušava zadržati svoju kontrolu i mentalitet žrtve. Vaše dječje ja vapi da ga poslušate i iscjelite.

Istovremeno, prilikom otpuštanja slojeva ega, mogu se javiti i strahovi od budućnosti: tko sam ja ako nisam ovo što sam do sada mislio? Nevjerojatno je zavodljivo držati se mentaliteta žrtve ili mučenika. 

Vi tada niste odgovorni za sve što vam se desilo, vi ste ovdje žrtva i molim lijepo, neka svi imaju za to suosjećanja i razumijevanja. To nisam ja, to su drugi krivi. To su samo izgovori i ne morate više samog sebe držati u tako skučenoj prostorijici. Vi ste uzvišeno biće nastalo iz bezuvjetne ljubavi, i vaš status žrtve jednostavno više ne može ići pod ruku s time. Ne više.

Kada sam shvatila u čemu sam sve optuživala druge da su krivi za moje životne okolnosti, zapanjila sam se. Bilo me stid što sam se tako dala prevariti od vlastitog ega. Ali istovremeno, osjetila sam nevjerojatno olakšanje: to sam sve ja kreirala, a ne drugi. To znači da mogu i kreirati drugačije! Dobila sam natrag osobnu moć koju sam u neznanju dala drugima da o njihovim mišljenjima i postupcima ovisi moja sreća.

Dakle, kada se jave strahovi, bilo iz prošlosti, bilo u vezi budućnosti, podsjećam vam da se radi o tome da ste uzburkali svoj prividni mir. Kažem prividni jer je on stvoren kao umjetni most od kartona koji ne može izdržati godine i godine prometa po njemu, a kamoli jači vjetar. Samo život u kojem se namjere baziraju na osnaživanju osobne moći, na prihvaćanju i rješavanju svojih misli i osjećaja,  je dugoročno miran i harmoničan. Samo život u koje prihvaćate da ste vi kreator svojeg života je život vrijedan življenja. A svi to želimo – živjeti onako kako duboko u sebi znamo da zaslužujemo.

Kada nastupi dio ciklusa otpuštanja starog ja, može vam se činiti da možda ovo sve i nije bila dobra ideja, jer se stvari oko vas počinju raspadati. Više vas ne zanimaju iste stvari, imate potrebu udaljiti se od većine prijatelja, čini vam se da stagnirate, ako ne i nazadujete. Kratkoročno ćete morati proći kroz proces dekonstrukcije svega što ste izgradili na iluzijama ega. Malo po malo će dio iluzija postajati očiglednima i samim time otpadati. Transedetirati ćete teme (Plan Duše) koje ste si zadali za ovaj život. Ali od vas se prvenstveno traži:

HRABROST. Hrabrost biti onaj koji jeste. U svakodnevnom životu. Kako bi se reklo: walk your talk.

To podrazumijeva sve situacije u kojima se nalazite: odnosi, posao, financije, zdravlje. Svaki puta kada pokažete hrabrost da budete onaj koji jeste BEZ OBZIRA NA TO ŠTO DRUGI MISLE I GOVORE, vi skidate dio maske vašeg psihološkog make-upa koji vam je precizno nanijeo ego, skidate dio maske koja skriva vaše pravo ja. A vaše pravo ja je toliko divno da se bojite pogledati ga. Bojite se jer vas nitko nije u djetinjstvu naučio DA SE VOLITE. Naučili su vas da volite mamu, tatu, bracu, seku, baku, djeda, susjede, učitelje, tete u dućanu, životinje, državu…. ali vas nitko nije naučio da PRVO MORATE VOLJETI SEBE.

Sjetite se da se ne ogoljujete već izlazite iz gusjeničine kože. Leptir mora izaći van. Ne može se roditi nova gusjenica iz leptira pa joj onda bude žao što je izašla jer sad mora opet jesti  i plesti i totalno se razočarala u sebe jer je izašla.

Što više se aktivno angažirate u proživljavanju vaših ciklusa kao potencijalnih platoa za kvantni skok u razvoju i za stvaranje života o kojem sanjate, to će vam lakše biti. Ne garantiram da neće biti trenutaka u kojima vam se čini da sav vaš trud do sada nije urodio plodom, da sami sebe zavaravate, da vi jednostavno niste za to, ili da je preteško. Možda ćete si reći: „Možda je bolje da odustanem i vratim se svojem staom životu, možda bi me i oni stari prijatelji koji su me uvijek podrivavali, primili natrag u svoje društvo?„

NE! U trenucima kada se osjećate najgore, tada ste najbliže cilju! Najbliže ste osvjetljavanju iluzije, vampiru samo što nije zasjalo sunce u lice, a vi biste ga gurnuli natrag u sarkofag jer vam ga je ružno gledati. Radije ga pogledajte dobro jer je to zadnje što ga vidite!

Egu se mora slomiti njegova potreba za kontrolom, mora biti dovoljno destabiliziran vašom odlučnošću da osvjestite dijelove sebe kojima sami sebi stojite na putu. Vi niste svoj ego. Vi niste samo svoja osobnost, a niste niti samo svoje fizičko tijelo. Vi ste Duša na ljudskom proputovanju kojega kreirate sami u skladu sa svojim energetskim potpisom (natalnom kartom). Ego se mora modificirati i vratiti na svoj pravi posao: maske koja služi za interakciju sa drugima u inkarnaciji. Modificiranom egu je zadovoljstvo razumjeti svoj jedinstveni položaj u vašem biću, on se zapravo opušta i postaje suradnikom jer više ne mora sam nostiti teret kontrole, što nije nikada niti trebao činiti.

Izmislite novog sebe kada vas muče strahovi o budućnosti

Ne morate se definirati etiketama tko ste: supružnik, roditelj, zaposlenik, bankar, iscjelitelj, jadnik ili bogataš. 

Vi ste puno više od toga, i dovoljno je da se definirate kao uzvišeno biće nastalo iz bezuvjetne ljubavi da bi samo sebe upoznalo.

Definirajte se kao ekstenzija Izvora koji se inkarnirao kako bi se izrazio i upoznao BAŠ kroz vaše oči. Sve ostale etikete, arhetipovi služe samo da biste vi imali ŠTO RADITI dok ste na zemlji, to su uloge u velikoj predstavi bez koji ne bi bilo sadržaja, interakcije, zapleta i raspleta, suza i smijeha, prevare i herojstva.

Ne zaboravite da ste vi ujedno i režiser koji dijeli uloge. Dodijelite si ULOGU KOJA VAS RADUJE, ekspanzira, koja je prvenstveno blagotvorna prema vašem rastu. Time ćete napraviti najveću uslugu svima onima zbog kojih ste sada žrtva. Smislite svoje novo Ja. I pri tome razmišljajte veliko! THINK BIG!

Ljubim.